محمود چیتیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ساعت یک دقیقه بامداد امروز یکشنبه بیستم تیرماه آب از سد نکوآباد (مبارکه) رهاسازی شد، اظهار داشت: براساس پیش بینی میزان خروجی این سد را افزایش دادیم که آب سریعتر به اصفهان برسد، اکنون آب از دریچههای پل مارنان گذشته و تا عصر امروز احتمالاً به پل خواجو برسد.
ذخیره سد زاینده رود ۳۸۴ میلیون مترمکعب است
وی با اشاره به اینکه زاینده رود به مدت ۱۰ روز تنها برای باغات شرق اصفهان در جریان خواهد بود، افزود: هم اکنون ذخیره سد زاینده رود ۳۸۴ میلیون مترمکعب و خروجی از آن ۷۵ مترمکعب بر ثانیه است.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: میزان آبی که به باغات غرب اصفهان از ۹ تیرماه به مدت ۱۰ روز تخصیص داده شد حدود ۳۰ میلیون مترمکعب است اما با توجه به اینکه در زاینده رود حد فاصل سد چم آسمان تا سد نکو آباد ۹ ماه آبی جریان نداشته حجمی از این آب به بستر رودخانه نفوذ کرده و نزدیک به ۲۰ میلیون مترمکعب علاوه بر اطراف نکو آباد، کشاورزان لنجان و مبارکه نیز از طریق انهار آب برداشت کردند.
چیتیان درباره میزان تخصیص آب به کشاورزان شرق، گفت: میزان حقابه کشاورزان شرق نسبت به کشاورزان غرب بیشتر است و بی شک این مهم در توزیع آب رعایت میشود و تلاش میکنیم با توجه به اینکه حد فاصل نکوآباد تا اصفهان خشک بوده و پرت آب داشته، در مکاتباتی با شهرداریها، انهار بسته میشود تا آب سریعتر به سد آبشار برسد و توزیع آب با موفقیت انجام شود.
برداشت آب صنایع کنترل میشود
وی با بیان اینکه نظارت و کنترل بر برداشت آب صنایع انجام میشود، ابراز داشت: اولویت آب رهاسازی شده تنها برای کشاورزان باغات شرق اصفهان بوده و با این هدف در نظر گرفته شده است از این رو اکیپهای ما در محل مستقر هستند.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان در روز چهارشنبه مقرر شد که فرمانداریها، نیروی انتظامی و قوه قضائیه همه همکاری کنند و اکیپها را برای جلوگیری از تمامی برداشتهای در مسیر مستقر کردیم تا صنایع اجازه برداشت آب نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه کمیته سازگاری با کم آبی استانداری اصفهان روز چهارشنبه ۱۶ تیر ماه که با حضور نمایندگان کشاورزان شهرستان اصفهان برگزار شده بود مقرر شد که برای رهاسازی آب به سمت شرق اصفهان، همه دریچههای صنایع، دهانه مادیهای سنتی و کانالهای کشاورزی غرب بسته شود تا این بخشها در این مدت ۱۰ روز به هیچ وجه آبی برداشت نکنند اما براساس اطلاعات دریافتی، تا امروز دریچههای کانال شرکت فولاد مبارکه بسته نشده است.