اراک- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: این اداره کل تاکنون با توسعه شرکت معدنی املاح ایران در تالاب میقان موافقت نکرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا میرزایی ظهر سه شنبه در اولین جلسه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با اشاره به قانون هوای پاک، قانون تالاب‌ها و … افزود: در طول سال‌های اخیر هیچ استقرار صنعتی در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها انجام نشده است به طوری که از ۱۵۰ مورد پرونده ارجاع شده به محیط زیست، ۱۱ پرونده از دستور کار خارج شده و ۲۷ پرونده مورد مخالفت قرار گرفت.

وی ادامه داد: در طول ۲ سال اخیر افزایش ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا به میزان ۷ ایستگاه رقم خورده است و امسال نیز در شهر صنعتی کاوه و اداره محیط زیست ساوه، ۲ دستگاه مستقر شده است. در حال حاضر ۷۰ آنالایزر محیطی در استان فعال است و افزایش ۲.۵ برابری سطح سنجش در استان انجام شده است به طوری که شهر اراک کامل پوشش داده می‌شود و اگر ۴ دستگاه دیگر تأمین شود، تمامی انتظارات برآورده می‌شود.

فعالیت ۷۰ آنالایزر محیطی در اراک

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه وضعیت اراک نسبت به کلانشهرهای دیگر بهتر بوده است و آلودگی هوا روند نزولی را دنبال کرده است، افزود: در سال جاری مسئله گرد و غبار باعث درگیری ۱۶ استان شده است.

وی گفت: اراک در سال ۹۵ بالغ بر ۱۰۵ روز، در سال ۹۶، ۶۳ روز، در سال ۹۷، ۴۷ روز، در سال ۹۸، ۵۳ روز و در سال ۹۹ نیز ۵۵ روز ناسالم داشته است.

میرزایی با تأکید بر اینکه از سال ۹۵ تا سال گذشته روند روزهای ناسالم در اراک نزولی بوده است، گفت: در سال گذشته به دلیل استفاده از مازوت در نیروگاه حرارتی شازند شاهد افزایش روزهای ناسالم در شهر اراک بودیم، پارامتر و آلاینده مسئول در این کلانشهر، ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون است ولی در سال گذشته به دلیل استفاده از سوخت مازوت شاهد وجود دی اکسید گوگرد در هوای شهر بودیم.

در سال جاری ۳۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: در سال جاری ۳۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۴ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها ثبت شده است که اراک پس از اصفهان و تهران در رده سوم کلانشهرهای آلوده قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه اراک در مدت مشابه سال گذشته تنها ۹ روز ناسالم و آلوده را تجربه کرد که این رقم امسال به ۳۸ روز رسیده است، گفت: به دلیل خشکسالی وسیع در کشور شاهد وزش باد، خیزش گرد و غبار و انتقال بر روی شهرها هستیم.

میرزایی در پایان بیان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکنون با موضوع توسعه شرکت معدنی املاح ایران در تالاب میقان موافقت نکرده است و در مسئله توسعه شهرک صنعتی خیرآباد مصوب شد که از اراضی پشت شهرک به سمت شهر امیرکبیر استفاده شود.