به گزارش خبرنگار مهر، آدرینا صادقی بازیگر نقش مائده در سریال «احضار» که شب گذشته ۲۴ تیرماه مهمان برنامه «سریالیست» با اجرای پدرام کریمی بود، در ابتدا گفت: احضار پرمخاطب ترین سریال ماه رمضان شد و ما از بازخوردهای مردم و میزان مخاطب راضی بودیم. این توفیقی بود که شامل حال من و مینو بازیگر نقش زهره شد تا توانستیم وارد این سریال شویم.
وی ادامه داد: با تست وارد سریال شدم و سابقه بازیگری تئاتر دارم. کارهای تئاتر دانشگاهی انجام دادهام الان هم در دانشگاه سوره کارگردانی سینما میخوانم اما تا پیش از این کار جلوی دوربین نرفته بودم.
این بازیگر با اشاره به تجربههای خود گفت: فیلم کوتاه ساختهام اما تجربه جلوی دوربین رفتن را نداشتم و این کار اولین تجربه تصویری ام بود. ژانر «احضار»، ژانری است که خیلی در ایران به آن پرداخته نمیشود. یکسری مسائل و محدودیتها وجود دارد و بنابراین طبیعتاً با کارهای ساخته شده در این ژانر در جاهای دیگر نباید قیاس شود. در نهایت معتقدم این کار با توجه به این شرایط و در حد و اندازه خودش خوب بود و پرمخاطب هم شد.
فضاسازی برای باور به اینکه واقعاً با روح حرف میزدیم
صادقی درباره غلوآمیز بودن بازیها در این سریال تصریح کرد: من و مینو تجربه جلوی دوربین رفتن نداشتیم. ما ۱۰ دقیقه قسمت اول را دقیقاً در روز فیلمبرداری بازی کردیم. فکر میکنم وجود کاستیها در بازی ما طبیعی باشد اما من هم تلاش کردم رئال بازی کنم. آقای افخمی در این زمینه به ما خیلی کمک کردند. چون خودشان نویسنده کار بودند و دانششان در رابطه با داستان کار زیاد بود خیلی راحت میتوانستند برایمان فضا سازی کنند و این باور را به ما بدهند که واقعاً این یک روح است که داری با او ارتباط برقرارمی کنی. من تلاشم را کردم اما تصور میکنم اگر کاستی در بازی من وجود داشته به این برمی گردد که اولین تجربه تصویری ام بوده است.
او همچنین درباره متن کار توضیح داد: در متن همه جزییات نوشته بود و آقای افخمی بسیار به متن پایبند هستند. حتی اگر کلمهای را اشتباه میگفتیم باید از اول دوباره بازی میکردیم. همه چیز از اول مشخص بود و ما فقط باید اجرا میکردیم.
تجربههای «اغما» یا «او یک فرشته بود» با جسارتی روایی سر و کار داشت
در ادامه شاهین شجره کهن منتقد سینما و تلویزیون در نقد سریالهای ماورایی اظهار کرد: درباره «احضار» یا هر سریال دیگری که با مضمون ترس و با عناصر سینمای وحشت و با مایههای ماورالطبیعه میخواهد ساخته شود باید اول این را در نظر بگیریم که جلوههای بصری مراحل پس از تولید و فیلمبرداری، آماده سازی تصویرها و جلوههای ویژه و استفاده از افکت های صوتی و بصری اهمیتشان همپای فیلمبرداری و اجرای سرصحنه است.
او بیان کرد: در این زمینه به طور کلی سینما و تلویزیون ایران خیلی قوی نیست. درباره «احضار» ظاهراً با این رویکرد ساخته شده است که با یک باور غلط یا یک سری باور غلط مواجهه کند و در واقع اطلاع رسانی کند که بعضی از باورها و بعضی از کارها در میان عامه که ممکن است واقعیت انگاشته شود ریشه در خرافات دارد.
این منتقد افزود: اما به هر حال نزدیک شدن به همچین مضمونی نیاز به عبور از یک محدودههایی دارد. شاید لحن جسورانه تر، ابزار بهتر، فیلمنامه مرتبتر و قویتری میطلبد. فکر میکنم در تجربههای قبلی از این نوع مثل سریال «اغما» یا «او یک فرشته بود» با یک جسارت روایی سروکار داشتیم و از مرزهایی عبور شده است. ضمن اینکه بازیگران و شخصیتهایی که توسط بازیگران ساخته میشوند هر دو جذاب هستند. ستارهها و آدمهای مورد توجه و نقشهای پر پیچ و خم و پر از ظرایف دارند.
شجری کهن تاکید کرد: اینجا شاید همه چیز کمی سادهتر است و به خصوص از نظر بازیگر امتیازهایی میشد به سریال اضافه کرد. در یک ریسکی که نیاز به چهرههای جدید داریم این اتفاق بدی نیست که یک سریالی از چهره و بازیگران جدید، جوان و حتی نابازیگر استفاده کند اما باید کارگردان و گروه او را به نقطهای برسانند که نقش و فضا را بفهمد.
این منتقد در پایان گفت: احضار از ابتدا پروژه دشواری بوده است و ساختن همچین سریالهایی سخت است. آیا سینما و تلویزیون ما این عزم و ظرفیت و پذیرش و تحمل را دارد که به سمت موضوعات حساس برود و کمی از مدار معمولی قصه گفتن و موقعیت ساختن خارج شود یا ندارد که اتفاقاً فکر میکنم این به نفع مخاطب خواهد بود.
سری جدید «سریالیست» به تهیهکنندگی محمد باریکانی و مجتبی فرجی و با اجرای پدرام کریمی کاری است از گروه تاریخ، فرهنگ و هنر شبکه یک که پنجشنبه هر هفته ساعت ۲۳:۱۵ روی آنتن شبکه یک سیما میرود.