به گزارش خبرنگار مهر، سجاد ستوده صبح شنبه در گفتگوی آنلاین با بسیجیان ناحیه سلمان با موضوع ساحت ترویج حجاب در عرصه فضای مجازی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در زندگی با رواج فضای مجازی، اظهار کرد: همه ساحتهای زندگی توسط فضای مجازی دچار تغییر و تحولات جدی شده که بخش عمده آن در حوزه سبک زندگی است.
ستوده با بیان اینکه پیچ تمدنی تقابل ما با تمدن غرب از موضوعات مهمی است که باید درباره آن کار شود افزود: اگر بر اساس گام دوم، هدف انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن اسلامی است، یکی از این پیچهای تقابلی مهم انقلاب اسلامی در مقابله با تمدن غرب در همین حوزه فضای مجازی است.
وی با اشاره به اینکه حجاب یکی از نمادهای بارز سبک زندگی است، اضافه کرد: پوشش سبک زندگی افراد را نشان میدهد. حجاب یک نماد ظاهری از مدل سبک زندگی ما است که برای برخی افراد انتخاب میکنند و از روی آن سبک زندگی آنها مشخص میشود.
یکی از نمادهای تغییر فرهنگ در جوامع میزان پوشش مرد و زن است
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان در ادامه به تغییرات فرهنگی در موضوع حجاب نیز اشاره و تصریح کرد: حجاب و میزان پوشش زن و مرد و سبک زندگی یکی از نمادهای سنجش تغییرات فرهنگی در هر جامعهای است.
وی با اشاره به اینکه به ریشه عفاف و حجاب کمتر مورد توجه شده است، تأکید کرد: ریشه حجاب حیا است و در موضوع حجاب در عرصه فضای مجازی باید به موضوع حیا توجه کنیم. پیدا کردن راهکارها برای حل مشکل حجاب برای ما مهم است و برای این کار باید به ریشهها توجه کنیم.
ستوده با بیان اینکه دشمن برای ضربه به بنیان خانوادهها به دنبال حیا زدایی است، گفت: در همین راستا در تولید برنامههای خود در شبکههای ماهوارهای به این موضوع توجه میکنند.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با تأکید بر اینکه حجاب و حیا تنها در پوشش ظاهری نیست بلکه این دو همه ابعاد زندگی انسان را پوشش میدهد، ادامه داد: ممکن است انسانی در ظاهر حجاب داشته باشد اما در گفتار و رفتار حجاب و حیا نداشته باشد. و این نکته مهمی است که ریشه حجاب حیا است.
وی با اشاره به اینکه توجه به این موضوع در تبلیغ حجاب به ویژه برای نسلهای دهه هشتاد و نود مغفول مانده است، گفت: در تبلیغ برای این نسل آن چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد حیا است و اگر بتوانیم این موضوع را خوب تبلیغ کنیم میتوانیم امیدوار باشیم که میشود موضوع عفاف و حجاب را در جامعه نهادینه کرد.
ستوده با بیان اینکه وجود نگاه تک بعدی به حجاب نتیجه معکوس به دنبال دارد، ادامه داد: دو نگاه قالبی و مصداقی به حجاب وجود دارد که در نگاه قالبی، فضای مجازی در موضوع عفاف و حجاب تنها یک بستر است که محصولات حجاب در آن به صورت فیزیکی و تولید محتوا ارائه میشود اما در نگاه مصداقی، فضای مجازی تنها بستری برای عرضه محصولات حجاب نیست بلکه حجاب در خود فضای مجازی موضوعیت داشته و بستری برای ترویج آن است.
لزوم توجه به قدرت رفتار سازی فضای مجازی
وی با اشاره به قدرت رفتار سازی فضای مجازی، اظهار کرد: با توجه به فرامکانی و زمانی بودن این فضا همه حواس انسان را درگیر کرده و در نگرش و ذهنیت افراد تغییر ایجاد میکند.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان ادامه داد: بحران حجاب وقتی بیشتر احساس شد که پای فضای مجازی به خانوادهها کشیده شد و شبکههای اجتماعی فرصتی به دست افراد داد تا عکسهای نامناسب و مدهای سبک بین افراد جامعه دست به دست شود و تا جایی پیش رفت که قبح بدحجابی شکسته شد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به موضوع رفتارسازی مبتنی بر شبکههای اجتماعی، افزود: امروز اینستاگرام در این زمینه نقش مهمی ایفا میکند و شاهد هستیم که حیای فردی به واسطه فضای شبکههای اجتماعی به دلیل زدن ریشه حجاب دچار خدشه میشود.
ستوده با بیان اینکه باید به موضوع حجاب به صورت پرحجم پرداخته شود، ادامه داد: تولید محتوا در این زمینه بسیار اندک است لذا باید موضوع حجاب در فضای مجازی به صورت جدی تبلیغ شود اما باید دقت کرد این تبلیغ نباید به صورت مستقیم باشد.
وی با اشاره به اینکه تبلیغ مستقیم موضوع اجتماعی همانند حجاب میتواند مخاطب زدگی ایجاد کند، اضافه کرد: استفاده از زبان روز در تبلیغ حجاب بسیار مؤثر است باید از زبان روز و سهل و ساده برای پاسخ به شبهات استفاده کرد. بسیاری از شبهات جوانان و نوجوانان در فضای مجازی مطرح میشود اما علما و دانشمندان ما پاسخ خوبی به این شبهات نمیدهند.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با بیان اینکه باید شبهات حجاب را با زبان ساده و امروزی پاسخ دهیم و در کنار آن از محتوای درست و اثرگذار برای تبلیغ استفاده کنیم، ادامه داد: که نمونه درست پوسترهای «بچه شیعه باس …» است که کار بسیار خلاقانه و مؤثری است. یک نمونه دیگر تبلیغی است که در کانادا در داخل مترو به خانمها حجاب میدادند و خودشان را در آینه ببینند که یک تبلیغ بسیار هنرمندان در حوزه حجاب بود و ما به این دست تبلیغات نیاز داریم.