اعظم کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، از آغاز به کار ۴۰ مرکز تخصصی ازدواج و خانواده جدید در کشور خبر داد و گفت: مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده به عنوان یک سرمایه اجتماعی با بکارگیری ظرفیتهای آموزشی و مشاورهای نقش بسیار مهمی در ارتقا سلامت ازدواج و خانواده دارد.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های صورت گرفته از اوایل سال ۹۸ افزایش کمی و کیفی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در اولویت بوده و اعتقاد بر این است این مراکز میتوانند نقش ارزندهای در تشکیل خانواده سالم و پایداری ازدواجها داشته باشند. زیرا که نیاز به مشاوره برای ارتقای سطح سلامت روانی فرد و زوجین به ویژه با تغییرات اجتماعی شتابان و تغییر سبک زندگی در جامعه امری ضروری است.
کریمی یادآور شد: همزمان با هفته ازدواج تعدادی از مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در سراسر کشور که به تازگی مجوز فعالیت گرفتهاند، بصورت رسمی فعالیت خود را آغاز و توسط ادارات کل ورزش و جوانان استانها افتتاح شدند.
وی عنوان کرد: با توجه به این در هر یک از مراکز حداقل ۵ متخصص در حوزه مشاوره و روان شناسی فعالیت میکنند. تعداد متخصصان آموزش دیده شاغل در مراکز بالغ بر ۵۰۰۰ نفر است که با برگزاری جلسات مشاورهای مستمر و منظم به صورت تلفنی، مجازی نقش بسیار فعالی در کاهش و کنترل آسیبهای وارده به خانواده و کاهش طلاق دارند.
وی با اشاره بر عمده ترین دلایل مراجعه به مراکز مشاوره اظهار داشت: بیشتر مراجعین به دلیل مشاورههای پیش از ازدواج، مشاوره زوجی، مشاوره در خصوص مسائل و مشکلات خانواده، طلاق، رابطه با فرزندان، اختلالات روانی، مشکلات نوجوانان، عدم تفاهم، نارضایتی از رابطه زناشویی، شکستهای عاطفی جوانان، اضطراب و استرس و افسردگی به مشاورهها مراجعه میکنند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان گفت: همچنین از سال ۱۳۹۸ با حمایت هدفمند از مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده، مشاورههای رایگان (۵ جلسه) به جوانان در آستانه ازدواج در سراسر کشور انجام میشود. اسامی این مراکز و مشاوران همکار با ذکر نوع تخصص در پورتال وزارت ورزش و جوانان و ادارات کل استانها همراه با آدرس و شماره تماس برای اطلاع و استفاده عموم موجود است.
دبیر ستاد ملی هفته ازدواج خاطر نشان کرد: در هفته ازدواج امسال نیز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده به مدت یک هفته مشاوره رایگان به جوانان و خانوادهها ارائه میکنند.