رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات از برنامه ریزی برای حضور پررنگ تشکل‌های صادراتی در اکسپوی دوبی ۲۰۲۰ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، فرشید فرزانگان در نشست تشریح برنامه‌های ایران در نمایشگاه اکسپو که با حضور فدا حسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان اقتصادی در محل نمایشگاه‌های بین المللی برگزار شد، اظهار داشت: نمایشگاه اکسپو دبی با توجه به نزدیکی به کشورمان فرصتی برای اقتصاد ایران در شش ماهه دوم سال است که در آن می‌توان نه تنها توسعه صادرات بیشتر را رقم می‌زند بلکه می‌تواند صنعت گردشگری را بعد از دو سال رکود سخت به عنوان موتور پیشران به کار اندازد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات افزود: پیش بینی‌ها حاکی از برنامه ریزی دبی برای حضور ده‌ها میلیونی گردشگر در نمایشگاه اکسپو دارد و این فرصت می‌تواند برای ایران به عنوان کشوری که در حوزه صادرات مواد غذایی و کشاورزی توانمندی‌های زیادی دارد، به عنوان فرصتی بی نظیر به شمار رود.

وی تاکید کرد: صنعت گردشگری و آژانس‌های گردشگری باید از هم اکنون نه فقط برای اعزام گردشگران ایرانی که برای جذب میلیون‌ها گردشگر خارجی بسته‌های متنوع تعریف و مقدمات کار را فراهم کنند.

فرزانگان ابراز امیدواری کرد که دولت جدید با درک اهمیت نمایشگاه اکسپو و برنامه ریزی درست برای استفاده از فرصت‌ها بتواند با همراهی و میدان دادن به بخش خصوصی شعار توسعه روابط اقتصادی با کشورهای منطقه را در عمل و در ماه‌های اول به منصه ظهور برساند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات همچنین از برنامه ریزی برای حضور پررنگ تشکل‌های صادراتی در اکسپوی دوبی ۲۰۲۰ خبر داد و گفت: اتاق ایران و امارات به عنوان متولی مذاکرات رو در رو «B۲B» تاکنون با بیش از ۲۵۰ تشکل بخش خصوصی مکاتبه کرده تا در تحقق بخش دوم شعار اکسپو دبی یعنی ساخت آینده و توسعه صادرات وظیفه خود را به بهترین شکل عملیاتی کند.

وی با اشاره به استقبال تشکل‌ها از این رویداد، افزود: تشکل‌های صادراتی، اتاق‌های بازرگانی مشترک و اتاق‌های بازرگانی استانی حضور پررنگی در اکسپو خواهند داشت و برای تحقق این هدف اتاق‌های بازرگانی استانی بهترین شرکت‌های تولیدی و صادراتی و هیئت‌های تجاری خود را معرفی خواهند کرد ضمن اینکه تشکل‌های صادراتی مانند انجمن صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و انجمن خرما و پسته و تشکل‌های دانش بنیان، فرصت خوبی برای معرفی و بازاریابی محصولات خود خواهند داشت.

وی اضافه کرد: هدف بخش خصوصی از حضور در اکسپو ارتقا صادرات کشور و استفاده از فرصت اکسپو برای رشد جایگاه صادراتی با نگاهی به آینده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات متحده عربی همچنین گفت: گردش مالی صنعت نمایشگاهی در جهان سالانه با ۱۳۷ میلیارد دلار هزینه و ۳۲۵ میلیارد دلار درآمد قابل قیاس با جایگاه پنجاه و ششمین قدرت اقتصادی جهان است.

وی خاطر نشان کرد: بیش از ۳۲ هزار نمایشگاه بین المللی داریم و برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۴.۵ میلیون شرکت در طول سال، در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند و تنها از این طریق، ۳.۲ میلیون شغل به شکل مستقیم ایجاد شده و در صورت عبور از بحران کرونا، می‌توان پیش بینی کرد که این ارقام در سال‌های آینده افزایش یابد.

فرزانگان با تاکید بر اینکه اکسپو دوبی، چیزی فراتر از یک نمایشگاه، فرهنگ ملی کشورها ارائه می‌کند، گفت: نخستین اکسپو در سال ۱۸۵۱ در لندن برگزار شد و این بار دوبی اکس پو۲۰۲۰ را برگزار خواهد کرد که معمولاً در اکسپو ها به دنبال ارائه راه حل برای یک معضل جهانی است.

وی افزود: به عنوان مثال نمایشگاه اکسپو ژاپن با شعار خرد – طبیعت، نمایشگاه شانگهای با شعار شهر بهتر زندگی بهتر، نمایشگاه میلان با شعار تغذیه زمین، انرژی برای حیات و در اکسپو دبی با موضوع پیوند افکار، ساخت آینده هر یک به دنبال یافتن راه حل برای چالش روز جهان هستند.

وی با بیان این که اکسپو را المپیک فرهنگ ملل نیز نام گذاری می‌کنند، گفت: با توجه به نام گذاری اکسپو دبی، ایران می‌تواند با یک برنامه ریزی دقیق و در مدت شش ماه برگزاری اکسپو از یک سو با ارائه فرهنگ غنی خود در حوزه پیوند افکار ایران و ایرانیان را بهتر به جهان معرفی کند و از سوی دیگر با فعال شدن بخش تجاری فضای پاویون نسبت به توسعه صادرات و گسترش مبادلات تجاری گام‌های بلند تری را بردارد.

رئیس اتاق ایران و امارات با بیان اینکه پیش بینی‌ها حاکی از بازدید ۲۵ تا ۴۰ میلیون بازدیدکننده در اکسپو دارد، گفت: این رویداد از مهر ماه ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۱ برگزار می‌شود. دوبی برای برگزاری این رویداد ۴۲ میلیارد دلار هزینه کرده و با وجود کرونا، تلاش شده شرایط برای حضور ایمن بازدیدکنندگان فراهم شود به عنوان مثال تاکنون متعهد بر زدن واکسن به متولیان و کارمندان پاویون‌های کشورهای مختلف شده و حتی در حال برنامه ریزی برای واکنس بازدیدکنندگان هم هستند.

فرزانگان درباره نحوه حضور ایران در اکسپو نیز گفت: برای حضور ایران در اکسپو حدود ۸ تا ۹ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته شده که تاکنون برای ساخت پاویون ایران حدود ۱۰ درصد آ ن تخصیص یافته است.

رئیس اتاق ایران و امارات ادامه داد: تلاش شده که در این بخش نشانه‌هایی از فرهنگ و تاریخ ایران به نمایش گذاشته شود و شرکت‌های ایرانی با امکان تبلیغ محصولات و زیرساخت‌های خود، برای همکاری با شرکت‌های بین المللی دنیا آمادگی لازم را پیدا کنند. بخش ایران در مرداد ماه رسماً تحویل خواهد شد و با حضور مقامات وزارت صمت، فعالان بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی، بخش ما قطعاً یکی از مهم‌ترین و بهترین بخش‌ها در میان تمام کشورهای شرکت کننده در اکسپو خواهد بود.

وی با اشاره به این که نمایشگاه اکسپو در سایتی به وسعت ۴۳۸ هکتار و دوبرابر نمایشگاه اکسپو میلان طراحی شده، افزود: نمایشگاه بر اساس سه زیر موضوع فرصت، تحرک و پایداری به سه بخش تقسیم شده که پاویون ایران در یک محیط مستقل و در بخش تحرک قرار دارد.