به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اسماعیلی ظهر شنبه در همایش بینالمللی گفتوگوهای بین فرهنگی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه امروزه منابع قدرت در دنیا تغییر یافته است، اظهار کرد: تحولات جدید در سیاست بینالملل سبب تغییر منابع قدرت در دنیا از قدرت سختافزاری به قدرت نرمافزاری شده است.
وی، این قدرت نرمافزاری را «فرهنگ» دانست و ادامه داد: میتوان گفت در عصر حاضر، قدرت فرهنگ بر فرهنگ قدرت در دنیا چیرگی پیدا کرده است.
مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، زبان و ادبیات را بارزترین نماد فرهنگ بیان کرد و گفت: زبان فارسی با دیرینه چند هزار ساله و دامنه پراکندگی وسیع در ایران بزرگ، زبان دوم جهان اسلام نیز به شمار میرفت؛ این جغرافیایی که آن را ایران فرهنگی مینامیم، از حوزههای مهم تمدنی در جغرافیای هویتی جهان است.
وی به نقش قابل توجه فرهنگ و تمدن ایرانی در هویتبخشی به این حوزه جغرافیایی اشاره کرد و افزود: زبان فارسی واسطه انتقال فرهنگ بوده و آثاری که از اندیشمندان و متفکران ایرانی بهجا مانده، نمایانگر فرهنگ ایرانی و بازتابی از این فرهنگ است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: گنجینه زبان و ادب فارسی با میراث بزرگ اسلامی آمیخته است که بهعنوان ثروتی مشترک میان تمام فارسیزبانان شناخته میشود بهطوری که گاهی جداکردن این میراث از یکدیگر امکان پذیر نیست.
وی اضافه کرد: شایسته است که همگان به اهمیت زبان فارسی در حوزه فرهنگ «ایرانِ فرهنگی» توجه کرده و آن را بهعنوان عاملی برجسته در ایجاد همگرایی فرهنگی بشناسیم.
اسماعیلی یادآور شد: باید با استفاده از ابزار زبان فارسی بهعنوان نماد مهم فرهنگ و یکی از ابزارهای دیپلماسی فرهنگی، فضایی برای همکاریهای بینالمللی در حوزههای مختلف فراهم کرده و زمینه نزدیکی و دوستی بیشتر ملتهای منطقه را ایجاد کنیم.