به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهرداد جمال ارونقی افزود: براساس قانون ممنوعیت واردات فصلی، ترخیص برنج از ابتدای مردادماه هر سال تا پایان آبان ماه همان سال ممنوع اعلام شده است.
وی ادامه داد: موجودی برنج در بنادر و گمرکات کشور براساس آمار ۳۷ هزار تن است و از ۲۲ فروند کشتی در حال تخلیه فقط یک فروند دارای ۱۵ هزار تن بار برنج است ضمن اینکه از بین ۲۶ فروند کشتی که در لنگرگاه پهلو گرفتهاند و در انتظار تخلیه میباشند هیچ کشتی بار برنج ندارد.
ارونقی گفت: ترخیص برنج وارداتی از ابتدای سال جاری تا ۱۵ تیر، ۸۶ هزار تن به ارزش ۷۸ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد از نظر وزنی و ۶۹ درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است.
معاون فنی گمرک افزود: در حال حاضر طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، ممنوعیت فصلی برنج بر قوت خود باقی است، اما این اجازه به گمرک داده شده است محمولههای برنجی را که تا ۳۱ تیرماه قبض انبار دریافت کند، ترخیص نماید مشروط به این که ثبت سفارش داشته باشد.
ارونقی گفت: در گمرک فقط یک کشتی تا ۳۱ تیرماه میتواند به کشور برسد و با توجه به قانون ممنوعیت فصلی واردات مالکان حدود ۱۰ فروند کشتی که در هندوستان و پاکستان در حال بارگیری بودند از بارگیری امتناع کردند چرا که در صورت حمل محموله شأن به ایران کشتی شأن پس از اجرای ممنوعیت فصلی به بندر خواهد رسید و در نتیجه ممکن است محموله برنج شأن همچون سال گذشته ۴ ماه در گمرک دپو شود که باعث ضرر و زیان آنها خواهد شد.
وی تاکید کرد: این ترس وجود دارد که اگر بازنگری در ابلاغیه ممنوعیت فصلی برنج صورت نگیرد در آیندهای نزدیک با کمبود برنج و افزایش قیمت این کالای وارداتی مواجه شویم.