شیراز – شهردار شیراز گفت: مدیریت شهری در کلانشهرها نظیر کلانشهر شیراز باید سیاسی باشد و نمی‌توان انتظار داشت شهردار، شخصی سیاسی نباشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر اسکندر پور بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: این موضوع که افراد منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی بیان کنند که سیاسی نیستند بیان نادرستی از واقعیت است زیرا این گونه افراد باید بینش سیاسی، اجتماعی و … داشته باشند تا بتوانند مطالبات مردمی را پیگیری کنند.

اسکندر پور ادامه داد: شخصی که سیاسی نباشد نمی‌تواند نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی باشد البته نباید این نکته را فراموش کرد که اگر فردی سیاسی باشد مشکلی نیست ولی نباید کار سیاسی کرد و برای حزب خاصی اقدام به فعالیت نمود.

اسکندر پور در بیان فعالیت‌های اقدام شده در شهرداری تحت مدیریتش عنوان کرد: ٩٧ درصد از بودجه عمرانی شهرداری شیراز در سال ٩٧ صرف پروژه‌های ناتمامی شد که در شهرداری قبل برای دوره بعد از خود گذاشته بود این در حالی است که بیش از ٧٠ درصد ایستگاه‌های خط یک مترو در این دوره به بهره برداری رسید.

وی اضافه کرد: در این دوره برای بهره برداری از خط دو مترو نیز بالغ بر دو هزار و ١٠٠ میلیارد تومان اعتبار به این خط تزریق شده است البته نباید از این موضوع غافل شد که خط دو متر، خطی ویژه در کشور است چون در حوزه حفاری در کشور سرآمد است.

شهردار شیراز در خصوص سهم حمل و نقل از بودجه‌های عمومی نیز تصریح کرد: در سال ٩٨ براساس طبقه بندی بودجه بیش از ١٧.۵ درصد و در سال ٩٩ نیز ١٣.١١ درصد به این موضوع اختصاص یافت که نسبت به سالیان قبل رشد قابل توجه‌ای داشته است.

او ادامه داد: برای بهره برداری از دو پروژه بزرگ شهر شیراز نظیر زیرگذر گلستان و پل شهدای گلشن به ترتیب ٣٨ و ٣٧ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داد تا امکان بهره برداری از این طرح‌ها فراهم شود.

بدهی ۵۵٠٠ میلیاردی شهرداری

شهردار شیراز در ادامه در خصوص بدهی‌های شهرداری شیراز در دوره پنجم نیز متذکر شد: شهرداری پنج هزار میلیارد که نه بلکه پنج هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان بدهی دارد البته شهرداری در دوره چهارم، چهار هزار و ١٧٠ میلیارد تومان بدهی ایجاد کرد.

وی افزود: بدهی دوره چهارم شورای شهر شامل یک هزار میلیارد تومان بدهی از بانک‌ها، یک هزار و۵۶٧ میلیارد تومان بدهکار به پیمانکاران و یک هزار و ۵٩٩ میلیارد تومان بدهی اوراق مشارکت داشت.

اسکندر پور ادامه داد: شهرداری در دوره چهار به پیمانکاران تا تاریخ ٣١ شهریور ماه ١٣٩۶ یک هزار و ۵۶٧ میلیارد تومان بدهی داشت اما اکنون این بدهی به یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: شهرداری در دوره قبل یک هزار و ۵٩٩ میلیارد تومان بدهی اوراق مشارکت داشت اما اکنون این بدهی به یک هزار و ٧٠٠ میلیارد تومان رسیده است.

اسکندر پور در ادامه اظهار کرد: بافت تاریخی یکی از ثروت‌هایی است که در شهر شیراز وجود دارد و می‌توان از این ظرفیت درخشان برای درآمد زایی استفاده کرد اما تاکنون آنگونه که باید نتوانسته‌ایم نسبت به بهره گیری از این ظرفیت استفاده کنیم.