به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان زارع غروب یکشنبه در مراسم روز مزرعه برنج که در روستای لمر بخش اسالم شهرستان تالش برگزار شد با اشاره به اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی انجام شده در حوزه برنج، اظهار کرد: انجام کارهای پژوهشی مستمر برای معرفی ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی، تغییر اقلیم، مقاوم در برابر خشکسالی و تنش آبی و نیز در جهت افزایش بهرهوری، کیفیت و کمیت تولید از مواردی است که از مرکز تحقیقات برنج انتظار میرود.
استاندار گیلان امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی کشاورزی برای کاهش اتکا به واردات را از مهمترین مؤلفههای استقلال اقتصادی کشور دانست و گفت: برنج یکی از مهمترین محصولات کشاورزی است که در سبد امنیت غذایی ایران و بسیاری از کشورهای دنیا قرار دارد.
وی ادامه داد: با تغییر شرایط اقتصادی و مشکلات تأمین درآمدهای دولت و ارز برای واردات مابهالتفاوت تولید و نیاز کشور، اهمیت تولید محصولات بیشتر از قبل نمایان میشود.
زارع با اشاره به تأثیر استفاده از روشهای مکانیزه در کاشت، داشت و برداشت برنج در افزایش و ارتقای کیفیت و بهره وری این محصول استراتژیک، گفت: بر اساس گزارشات تالش از جمله شهرستانهای پیشرو در امر مکانیزاسیون کشاورزی در فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت است.
وی افزود: با توجه به اینکه میانگین شاخص مکانیزاسیون کشاورزی در تالش از متوسط استانی بالاتر است، امیدوارم که با حمایت دولت، پشتیبانی خوبی بهرهبرداران و کشاورزان داشته باشیم.
زارع اضافه کرد: در کنار مکانیزاسیون باید با استفاده از روشهای علمی و آموزشهای ترویجی؛ اهتمامی ویژه و بیش از گذشته در زمینه حفظ اراضی زراعی و باغی و تولید محصولات کیفی کشاورزان صورت گیرد.