به گزارش خبرنگار مهر، عطاالله حیدری روز دوشنبه در جلسه کارگروه پیشگیری و مقابله با محصولات سلامت محور استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: ۲۰۰ هزار مرگ به دلیل مصرف داروهای قاچاق و تقلبی در جهان شناسایی شده است و بیش از هزار وبسایت در امر تبلیغ قاچاق دارو فعالیت دارند.
وی افزود: علت اصلی قاچاق دارو سودجویی و منفعت افراد در این شرایط تحریم است و شاهد قاچاق معکوس داروهای ایرانی به خارج کشور به دلیل قیمت پایین آنها هستیم.
حیدری با اشاره به اینکه کشف داروی قاچاق در کردستان به صفر رسیده است، بیان کرد: در سال ۹۹ و در سه ماهه اول سالجاری هیچ گونه داروی قاچاقی در استان کشف نشده که خود بیانگر پایین بودن آمار قاچاق دارو در استان است.
علی خداویسی دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان نیز در این جلسه گفت: متأسفانه در چند سال اخیر در حوزه فرهنگی در راستای قاچاق اقدامات قابل توجه انجام نشده و این به کم کاری دستگاههای فرهنگی استان برمی گردد.
وی افزود: طبق آمارهای رسمی سن استفاده از اقلام آرایشی و بهداشتی کاهش چشم گیری داشته و این نیازمند توجه و فرهنگ سازی است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، به قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و افزود: استان کردستان راه خروجی قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی و داروی سایر استان هاست و صرفاً این قاچاق متعلق به استان کردستان نیست.
خداویسی اظهار کرد: ضروری است سایر استانها نسبت به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند و رصد و کنترل بیشتر در راستا انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز در بحث محصولات سلامت محور شاهد قاچاق و تقلبی بودن مصرف اقلام آرایشی و بهداشتی و دارویی هستیم که موجب آسیب جدی در سلامت مردم شده است و هوشیاری هرچه بیشتر خانوادهها را میطلبد.