رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر قطر گفت: چالش اساسی منطقه، نظامی‌گری برخی کشورها و رژیم صهیونیستی است که باید تلاش کنیم منطقه را از وضعیت نظامی‌گری خارج کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، در آستانه عید سعید قربان در تماس تلفنی با «شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر قطر، با تبریک عید قربان به دولت و مردم قطر، خاطر نشان کرد: شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی، همکاری‌ها، تماس‌ها و ارتباطات مستمر بین دو کشور را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه رویکرد ثابت جمهوری اسلامی ایران بر سه محور اعتدال و حکمت، تعامل سازنده و حل و فصل منازعات از طریق گفت‌وگو است، تصریح کرد: مواضع و سیاست‌های ایران و قطر در خصوص ثبات و توازن در منطقه بسیار نزدیک و لازم است گام‌های اجرایی دو کشور با کمک دوستان دیگر در این زمینه تقویت شود.

رئیس‌جمهور تلاش برای برقراری صلح و ثبات در منطقه را از سیاست‌های اصلی جمهوری اسلامی که از سوی همه دولت‌ها پیگیری می‌شود، عنوان کرد و گفت: چالش اساسی منطقه، نظامی‌گری برخی کشورها و رژیم صهیونیستی است که باید تلاش کنیم منطقه را از وضعیت نظامی‌گری خارج کنیم.

روحانی در ادامه با قدردانی از مواضع دولت قطر در خصوص موضوعات منطقه‌ای و تأکید بر لزوم گفت‌وگو و حل بحران‌ها از طریق مسالمت‌آمیز، گفت: امروز حاکم شدن فضای اعتدال و عقلانیت در عرصه تحولات منطقه‌ای و پیگیری راه‌حل سیاسی برای حل بحران‌ها بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از همه ظرفیت خود برای پیشبرد تلاش‌های سازمان ملل به منظور برقراری صلح در یمن استفاده کرده است، گفت: هم‌افزایی کشورهای مسلمان در حل و فصل مشکلات منطقه‌ای یک هدف اساسی برای جمهوری اسلامی ایران است.

همچنین، امیر قطر «شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» نیز در این تماس تلفنی با تبریک عید سعید قربان به دولت و مردم ایران، روابط دو کشور را بسیار دوستانه و خوب توصیف کرد و با تقدیر از تلاش‌های روحانی در برقراری روابط گرم و صمیمانه تهران و دوحه، گفت: در طول ۸ سال گذشته ما شاهد نقطه عطفی در روابط دو کشور بودیم و امیدواریم این روابط دوستانه و رو به گسترش همچنان تداوم یابد.

وی با اشاره به شرایط حساس منطقه، اظهار داشت: معتقدیم حل مشکلات و منازعات منطقه‌ای راه‌حل نظامی ندارد و بهترین راه برای حل مشکلات، گفت‌وگو و مسیر سیاسی است و امیدواریم همه کشورهای منطقه با تقویت همکاری‌ها برای دستیابی به صلح و آرامش تلاش کنند.