مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات در پیامی نوشت امروز بیش از هر زمان دیگر به درک درست درباره آموزش زبان چه در بُعد ملی و چه بُعد زبان خارجی نیازمندیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به‌مناسبت رونمایی از پوستر «همایش ملی پژوهش‌های میان رشته‌ای و کاربردی زبان و ادبیات فارسی» پیامی صادر کرد.

مشروح متن این‌پیام به این‌ترتیب است:

«استاد فقید دکتر عبدالحسین زرین‌کوب در نخستین کنگره فارس‌شناسی به نکته دقیق و با اهمیتی اشاره کرده است:

«هر ایرانی دیگر از هر جا و هر شهر و دیاری نیمی از وجودش فارسی [متعلق به استان فارس] است و هیچ لر و کرد و بلوچ و مازندرانی و تبریزی و سیستانی و کرمانی نیست که به قدر آنکه به شهر و دیار خود منسوب است، خویشتن را فارسی [اهل استان فارس] احساس نکند و در شادی و غم فارسی خود را شادمانه یا غم‌ناک نیابد.» در این سخن هم اهمیت استان فارس و شیراز از منظر تاریخی بیان می‌شود و هم از بُعد فرهنگی. در واقع شیراز در طول تاریخ پر بار خود نمادی از شاعرانگی روح ایرانی بوده و در نظر اهل قلم همواره عزیز و محترم بوده است.

درک زمانه امروز، شناخت اهمیت و تأثیر زبان و ادبیات در پیشبرد راهبردهای فرهنگی، متولیان فرهنگی استان فارس را بر آن داشته تا با برگزاری همایش «پژوهش‌های میان‌رشته‌ای و کاربردی زبان و ادبیات» توجه به این دو شاخه مهم علمی را بیشتر کنند. در واقع درک درست و میزان کاربرد این دو مفهوم موجب به‌سازی امور جامعه می‌شود. زیرا زبان عامل ارتباط و شناخت میان اعضای جامعه و جوامع دیگر است؛ و نیز ادبیات از لایه‌های پنهان و پیدای زندگی ما سخن می‌گوید. شناخت درست این دو موجب افزایش روا داری میان اعضای جامعه و همچنین ارتقا سطح کیفی زندگی می‌شود.

مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با درک اهمیت این دو همواره در چنین طرح‌هایی شرکت و نیز در مشارکت با نهادهای مختلف برای بازشناسی این دو همکاری نزدیک داشته است. در این مؤسسه با برگزاری مداوم نشست‌های ادبی و نقد کتاب سعی در ارتقا کیفی تحقیق و پژوهش در عرصه‌های گوناگون به ویژه مطالعات زبانی و تحقیقات ادبی است. در واقع با هم‌اندیشی و برگزاری چنین همایش‌هایی هم امکان طرح آخرین دستاوردهای علمی میهنی و جهانی مهیّا و هم استعدادهای تازه و پرتوان کشف می‌شود.

امروز بیش از هر زمان دیگر به درک درست درباره آموزش زبان چه در بُعد ملی و چه بُعد زبان خارجی نیازمندیم. با سرعت گرفتن امکان دسترسی به نوآوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در دنیای رایانه و فضای مجازی مسئله زبان و کاربرد درست آن یکی از دغدغه‌های اهل فن شده است. انتخاب راه‌کار مناسب و تحقیق درباره ابزار و نحوه کاربرد زبان آن طور که امروز جوانان در فضای مجازی به کار می‌برند، خود یکی از معضلات پیش روست. امید است با هم‌فکری و طرح مسائل در بستر تاریخی و جدید بتوانیم گامی به پیش برداریم. مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران همواره آماده است تا با ایجاد فضای گفت‌وگو و طرح نظرهای گوناگون عرصه تضارب آرا و به ثمر رسیدن اندیشه‌های تازه را محقق سازد.

امید است با هم‌فکری و حمایت‌های اندیشمندان در پاسداری از زبان پرافتخار فارسی موفق باشیم. ایدون باد.»