به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی که به صورت سر زده در حاشیه روند برگزاری داوریهای بخش فیلم کوتاه سی و نهمین جشنواره فرهنگی و هنری دانش آموزان سراسر کشور، در محل اردوگاه شهید باهنر تهران حضور یافته بود، در ارتباط مجازی با دانش آموزان استانهای گلستان، آذربایجان شرقی و خوزستان به بحث، گفتگو و تبادل نظر پرداخت.
در این ارتباط زنده ویدیویی دانش آموزان خواستههای خود را در زمینههای مختلف با وزیر آموزشوپرورش در میان گذاشته و وزیر آموزش و پرورش، قول پیگیریهای لازم در این زمینهها را به دانش آموزان دادند.
از مهمترین خواستههای دانش آموزان در این ارتباط ویدیویی، بسترسازی جهت استفاده از ظرفیتهای دانش آموزان هنرمند در جهت ارتقای سطح آگاهی دانش آموزان در حوزه هنر و احداث هنرستانهای تخصصی هنر در مراکز استانها بود.
آینده جامعه متأثر از نظام یادگیری است
وزیر آموزشوپرورش، در به پرسش یکی از دانش آموزان هنرمند استان آذربایجان شرقی، با اشاره به این که توسعه یادگیری و استفاده از ظرفیتهای مختلف هنری برای تعمیق یادگیری و انتقال مفاهیم یک کار بسیار مهم، اساسی و ضروری است که ما را به حقیقت یادگیری نزدیکتر میکند، گفت: آینده جامعه متأثر از نظام یادگیری است و کیفیت نظام یادگیری کیفیت آینده ما را میسازد، بنابراین هر اندازه که نظام یادگیری، نظام کارسازتر و با کیفیتتری باشد و از ابزارها و جذابیتهای بیشتری برای ارتقای سطح دانش و یادگیری دانش آموزان استفاده کند، انتقال مفاهیم با سادگی و سهولت بیشتری انجام میشود.
وی در ادامه، با ابراز خرسندی از تشکیل و برگزاری که در همین راستا، بیش از ۴ و نیم میلیون نفر از استعدادهای هنری و فرهنگی دانش آموزان شناسایی شده و به این نهضت بزرگ فرهنگی و هنری پیوستهاند و این عدد، یک عدد اعجابآور و خیره کننده است.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به این که علاوه بر هنرهای زیبا، بلکه تمامی رشتههای هنری آن گونه که باید در جایگاه خودش به درستی برای مخاطبان و به ویژه دانش آموزان تعریف نشده است، ادامه داد: متأسفانه هنوز این تصور غلط وجود دارد که دانش آموزانی که نمیتوانند در رشتههای دیگر تحصیل کنند به دنبال رشتههای مهارتی و هنرستانهای آموزشوپرورش میآیند و این برداشت و تصور اشتباهی است که باید اصلاح شود.
وزیر آموزشوپرورش با تأکید بر این مفهوم که هر مهارت فرصتهای جدیدتری را در اختیار افراد قرار میدهد و به آنها امکان بیشتری برای انتخاب و مشارکت مؤثرتر در زندگی جمعیشان میبخشد، اظهار داشت: در مورد هنرهای زیبا، مشارکتهای بسیار گستردهای را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کردهایم و این عرصه را بناست که با هم فکر و همکاری این وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه دهیم.
وی با ابراز خرسندی از این امر که در روند برگزاری این جشنواره همواره تمامی هنرها و به ویژه هنرهای نمایشی دستخوش رشد مثبتی شده است که برای همگان بسیار قابل توجه بوده است، اظهار امیدواری کرد: امیدواریم به تدریج با درکی سنجیدهتر در سطح جامعه ما بتوانیم توجه بیشتری به این وجوه داشته باشیم.
حضور ۵۰ درصد از دانش آموزان در رشتههای فنی و مهارتی از برنامههای آموزشوپرورش است
حاجی میرزایی با تأکید بر این امر که بر اساس قانون، وزارت آموزشوپرورش باید ۵۰ درصد دانش آموزان را به سمت رشتههای فنی، حرفهای و مهارتی هدایت کند، تصریح کرد: این عدد نزدیک به ۳۵ درصد است و یکی از مهمترین برنامههای وزارت آموزشوپرورش این است که در آیندهای نزدیک بتواند این رقم را تا مرز ۵۰ درصد افزایش داده و بهبود ببخشد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید خطاب به دانش آموزان شرکت کننده در این ارتباط ویدیویی خاطر نشان کرد: امیدوارم با وجود استعدادهای بسیار خوبی مانند شما که در این سرزمین بزرگ فراوان هستند و اهتمام و تیزهوشی و سنجیدگی داوران محترم ما بتوانیم استعدادهای خوب این سرزمین را شناسایی کرده و زمینههای پرورش آنان را در این مسیر فراهم آورده و حرکت در این مسیر را تسهیل سازیم.
هنرستانهای ماندگار در سطح کشور بخش مهمی از فرهنگ ما هستند
وی با اذعان به این امر که هنرستانهای ماندگار در سطح کشور بخش مهمی از فرهنگ ما هستند و همان طور که همگان میدانند آرامش بخش هستند و ما را با گذشتهای پیوند میدهند که حس بهتری داشته باشیم، گفت: پذیرفتهایم که این مدارس را شناسایی و هدایت کنیم و تاکنون ۵۰ مدرسه ماندگار در سطح کشور شناسایی شدهاند که سابقه ۱۰۰ ساله دارند و برخی از آنها نیز بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند و ما نیز این مدارس را شناسایی کرده و مورد حمایت قرار دادهایم تا بتوانیم آنها حفظ کنیم.
وزیر آموزش و پرورش حفظ کارکردهای قبلی مدارس ماندگار را مهمترین راز حفظ و نگهداری این مدارس برشمرده و با تأکید بر این مفهوم که مدرسه باید همچنان مدرسه باشد تا استوار بماند و تلاش میکنیم که این اتفاق بیفتد، افزود: این که شما دارید یک مدرسه ماندگار را به ما معرفی میکنید و تاریخچه آن را بیان میکنید، بخش مهمی از تاریخ یک سرزمین است، چرا که اصلیترین تحولات یک جامعه را تاریخ نهادهای آموزشی آن شکل میدهد و اگر نهادهای مسئول یادگیری این مسئولیت را درست انجام بدهند، قطعاً یاد و خاطره آنها در این سرزمین خواهند ماند.