مهرداد سلگی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به مرگ ماهیها در رودخانه روستای علمدار نهاوند اظهار کرد: برخی از کشاورزان منطقه پس از استفاده سموم کشاورزی، قوطیهای آن را به داخل رودخانه رها کرده و باعث مسمومیت و مرگ ماهیها شدند.
وی ادامه داد: با توجه به گزارشهای اولیه دریافتی در ارتباط با اتلاف ماهیان رودخانه گاماسیاب توسط کارشناسان این اداره در مورخه ۳۱ تیر ماه، بررسیهای اولیه میدانی در خصوص علل و عوامل اتلاف ماهیان در محل جریان رودخانه موصوف از روستای وهمان بررسی شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نهاوند افزود: کاهش شدت میزان دبی آب رودخانه نسبت به سالهای قبل، شدت گرما و تقلیل آب رودخانه خود پالایی و میزان اکسیژن محلول که کاهش یافته است، برداشت غیر مجاز آب بوسیله پمپ، توسط کشاورزان و باغداران بالادست رودخانه که حق آبه ای ندارند؛ موجب تشدید این مسئله شده است.
وی اظهار کرد: عدم رعایت حق آبه زیست محیطی رودخانه جهت حفظ تنوع زیستی و استمرار حیات کلیه جانوران آبزی و کنار آبزی توسط اشخاص، ورود پسابهای آلوده صیفی کاران مستقر در بالادست و حاشیه رودخانه که جهت مبارزه با آفات گیاهی به کرات از سموم استفاده میکنند، از جمله عوامل است.
سلگی ادامه داد: به همین دلایل برخی کشاورزان پسابهای مزارع مربوط را به رودخانه هدایت میکنند و احتمال استفاده از سموم و کلر توسط اشخاص برای صید غیرمجاز ماهی، از دیگر عوامل علت مرگ این آبزیان بوده که مراتب یاد شده در دست بررسی دقیقتر برای اقدام مقتضی و برخورد قانونی با خاطیان است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نهاوند گفت: پس از بررسیهای انجام شده در خصوص تلف شدن ماهیها در رودخانه گاماسیاب در روستای علمدار، نا آگاهی و سهل انگاری برخی کشاورزان را باید عامل این فاجعه زیست محیطی دانست.