سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو گفت: تکواندو برای برون رفت از شرایط فعلی نیازمند فکری جدید برای ایجاد تغییرات اساسی و زیربنایی دارد.

مرتضی کریمی با بیان مطلب فوق به خبرنگار مهر گفت: نتایج تیم ملی تکواندو در المپیک توکیو دور از ذهن و برابر با انتظار مردم شریف و ورزش دوست ایران نبود. متأسفانه آنچه که توقع داشتیم اتفاق نیفتاد و فدراسیون باید با دعوت از کارشناسان مشکلات و دلایل این نتایج را بررسی و پس از ریشه یابی نسبت به رفع آن اقدام کند.

وی در مورد اینکه تاکنون جلساتی از این دست نتایج روشن و مثبتی نداشته گفت: بله موافقم که جلسات شورای فنی و یا کمیته فنی خروجی مثبتی برای تیم ملی نداشته است. باید در این جلسات دو تفکر متضاد کنار هم نشسته، اجازه و جسارت بیان واقعیت‌ها را داشته باشند و در پایان مشکلات روی کاغذ بیان شده، برای رفع آنها راهکار علمی و منطقی مصوب شده و برای اجرایی شدن آن پیگیری‌های لازم صورت گیرد. نه اینکه چند کارشناس موافق نشسته برای دل خوشی و رفع تکلیف بحث کنند که در انتها به جایی برسیم که اکنون هستیم.

سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو گفت: باید بیایم بررسی کنیم که از ریو ۲۰۱۶ تا توکیو ۲۰۲۰ چه بر تکواندو ایران گذشته است؟ باید آسیب شناسی شود که چند نوجوان با داشتن عنوان قهرمانی المپیک نوجوانان و قهرمانی جهان یا آسیا به تیم ملی تزریق شده است؟ بله ما در رده‌های نونهالان و نوجوانان عملکرد خوب و نتایج درخشانی داریم، ولی خروجی برای تیم ملی بزرگسالان نداشته است. آیا اشکوریان و خسروی که طلای المپیک نوجوانان کسب کردند به خواست خود کار را رها کردند را از روی بی توجهی ما کنار رفتند.

تکواندو نیاز به تفکرات جدید دارد/ باید از جوانان استفاده کرد

کریمی ادامه داد: دو بازخورد خوبی که ما سالهای قبل داشتیم و باعث موفقیت تیم ملی می‌شد این روزها برعکس عمل می‌کند. اول مربیان سازنده و دوم استان‌های فعال و تأثیر گذار که دیگر انگیزه‌ای برای کار و بازیکن سازی ندارند. چرا که هیچ فرقی نمی‌کند و این بی تفاوتی به سازندگی در تکواندو لطمه زده است.

این کارشناس تکواندو به راهکار برون رفت از این شرایط اشاره کرد و گفت: معتقدم تکواندو نیاز به یک تفکر جدید و یا تغییر تفکر دارد. باید شجاعت تغییر و میدان دادن به جوانان با انگیزه و خلاق را داشته باشیم. تکواندو نیازمند تحول اساسی و زیربنایی است. شاید با رفتن افراد این تحول به دلیل تفکرات مشابه ایجاد نشود! این روند جدید باید از رأس آغاز شده و با به سایه رفتن افراد و ادامه همین روند قطعاً به جایی نخواهیم رسید. البته که در ترکیب اعضای کمیته فنی به دلایل مختلف از جمله نبود یک تفکر فنی و به روز در بخش مبارزه تغییراتی ایجاد می شود.

وی در پایان گفت: من خودم را مثال می زنم، نفراتی چون من که تجربه زیادی داریم می‌توانیم در بخش‌های سرپرستی و مدیریتی مفیدتر باشیم. اگر می‌خواهند حرمت پیشکسوتان را حفظ کنند از جایگاه و تجربه آنها بهره ببرند و کار را به جوانان بدهند. اینکه کار دست ۴-۵ نفر خاص باشد به هیچ عنوان درست نیست. پولادگر مدیر زحمت کشی است که تلاش زیادی برای اعتلای تکواندو داشته و این جای تقدیر دارد. ولی تکواندو فعلی نیاز به تفکرات جدید دارد. باید جسارت داشته باشیم و برخی افراد را کنار گذاشته و کار را در بخش‌های مختلف به تحصیل کرده‌ها بدهیم. تکواندو الان یک رشته دانشگاهی دارد که باید از خروجی آن بهترین بهره را ببریم.