به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال، آینده در تصورات ما با اصلاح و تغییرات همراه است. گاهی این تغییرات سطحی است و گاهی بنیادی. دگرگونیهایی که قرار است زمینهساز بهبود زندگی بشر باشند. نمود بارز این تحولات پیشرفتهای فناورانه و استفاده گسترده از ابزارها و تجهیزات هوشمند است. البته که بخشی از آن به روابط و تعاملات انسانی نیز نفوذ کرده و نوع ارتباطات انسانی را نیز تغییر داده است.
مثلاً دریافت خدمات اجتماعی فرهنگی و اقتصادی به سبکی نوین و با کمک فناوری ارتباطات و اطلاعات همراه شده است. به این معنی که مردم برای پاسخ به نیازهای خود به ابزارهای نوین و دیجیتال متوسل شده اند. یکی از این حوزهها سلامت دیجیتال است.
موضوعی که میتواند در کنار پوشش کمبودهای خدمات سلامت، دسترسی به این خدمات را افزایش و هزینههایشان را کاهش دهد و پزشکی را دقیقتر و منطبق بر نیازهای اشخاص کند. همچنین این کار زمینهای جامع برای ارتقای محلی، منطقهای و بینالمللی مراقبت بهداشتی با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم میکند.
بازار این صنعت در ایران نیز رونق گرفته است و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر ۱۷ شرکت برای توسعه نرمافزارهای خدمات سلامت دیجیتال تلاش میکنند.
«طراحی یک نرمافزار مربی مجازی سلامت دیجیتال تحت موبایل، مبتنی بر شخصیت و فاکتورهای جسمانی»، «نرمافزار موبایل ارائه آموزشهای خود مراقبتی»، «سامانه مدیریت رژیم غذایی»، «اپلیکیشن های ارائه خدمات سلامت در منزل»، «اپلیکیشن تقویم بارداری و اطلاع رسانی به زنان باردار»، «نرمافزار متخصص تغذیه همراه» و غیره از جمله این محصولات است.
بر اساس آمارهای موجود تعداد شرکتهای خلاق فعال در این حوزه از شرکتهای دانشبنیان و نوپا پیشی گرفته است و استان تهران با ۹ شرکت و استانهای خوزستان، زنجان، کرمان، گلستان، کرمانشاه، هرمزگان، فارس و کردستان هر کدام با یک شرکت ثبت شده، در این حوزه فعال هستند.