به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به توکیو، نشست خبری ننادلالوویچ، رئیس اتحادیه جهانی کشتی بعد از مسابقات صبح امروز در سالن کنفرانس مرکز ماکاهوری برگزار شد.
لالوویچ ابتدا با سوالی درباره مخالفت ژاپنی ها با برگزاری المپیک مواجه شد که در پاسخ گفت: همیشه در دوره های مختلف المپیک این مخالفت ها بوده است. در المپیک ریو بابت پشه های زیکا و در المپیک لندن در مورد آلودگی محیط زیست، نگرانی هایی وجود داشت و برای برگزاری المپیک توکیو هم با مخالفتی هایی روبرو بودیم اما این اتفاق جدیدی نیست.
او در پاسخ به سوال خبرنگار ایرانی درباره قوانین وزن کشی و شرایط سختی که برای ورزشکاران به وجود آمده، گفت: شما چه فکر می کنید. به نظرتان وزن کشی باید در روز قبل باشد؟ حالا بگذارید برایتان توضیح بدهم که چرا چنین تصمیمی گرفتیم. در گذشته ما وزن کشی و نشست فنی و سایر مراحل مقدماتی مسابقات را در روز قبل برگزار می کردیم اما الان شرایط فرق کرده. البته همه موارد از جمله نشست فنی و ... را روز قبل برگزار می کنیم اما وزن کشی را به روز مسابقه منتقل کردیم و برای این کار دلایل خاصی داریم.
وی ادامه داد: چیزی که برای ما خیلی اهمیت دارد این است که سلامت ورزشکاران حفظ شود و ورزشکاران با وزن طبیعی خود در مسابقات حاضر باشند. کشتی گیران برای یک مسابقه وزن زیادی را از دست می دهند و این موضوع برای سلامت آنها خطرناک است. چند روز مانده به مسابقه شروع به وزن کم کردن می کنند تا روز مسابقه سر وزن باشند. این دقیقا دلیلی است که باعث شده ما قوانین جدید بگذاریم. حتما قرار گرفتن در چارچوب این قانون کار راحتی نیست و هماهنگ شدن با این قانون به زمان بیشتری نیاز دارد. ایده کلی پشت این قانون این است که ورزشکاران در وزن طبیعی خود به ورزش بپردازند و رقابت کنند و این سالم ترین روش برای تمرین و مسابقه است.
رئیس اتحادیه جهانی با اشاره به تغییرات قوانین جدید در بخش های دیگر هم گفت: کاری می کنیم که هر روز بر جذابیت های کشتی اضافه شود. شما دیدید در سنگین وزن امتیازات زیادی جابجا شد و این اتفاق متاثر از تغییراتی است که در قوانین انجام شده است.
لالوویچ در پاسخ به این سوال که با اضافه شدن رشته های جدید، آیا بابت حذف کشتی از المپیک نگرانی ندارد، گفت: من اصلا بابت این موضوع نگران نیستم. رشته های جدید بر اساس اهداف جدید کمیته بین المپیک اضافه می شوند اما این به معنای در خطر بودن کشتی نیست. کشتی جایگاه خودش را دارد.
در پایان نشست خبری از رییس اتحادیه جهانی کشتی درباره رقابت حمید سوریان برای عضویت در هیات رییسه این اتحادیه سوال پرسیده شد که او در پاسخ گفت: سوریان ورزشکار شناخته ای شده ای است و همه دنیا او را می شناسند اما همه او را به عنوان یک قهرمان می شناسند و حالا سوریان باید خود را به عنوان یک شخصیت مدیریتی به همه معرفی کند. از اینجا به بعد بر عهده خودش است که ارتباط بگیرد و با همه اعضایی که قرار است به او رأی بدهند، در تماس باشد.
او درباره اینکه ضرورت دارد ایران در هیات رییسه جهانی، نماینده داشته باشد، هم اینطور توضیح داد: ایران برای سالها دکتر توکل را در اتحادیه جهان داشت و بعد هم رسول خادم که خودش این پست را ترک کرد. الان هم ما علاقه مند به حضور نماینده ایران هستیم اما من به تنهایی نمی توانم کاری از پیش ببرم و باید افرادی که رای می دهند، به این نتیجه برسند که حمید سوریان در این پست حضور داشته باشد. ما سهمیه ای نمی دهیم و انتخابات است که تعیین می کند چه کشورهایی در اتحادیه جهانی پست داشته باشند.