رئیس جهاددانشگاهی از به پایان رسیدن تولید بذرهای هیبرید سه گونه از صیفی جات خبر داد و گفت: قرار است این بذرها در موسسه بذر و نهال به ثبت برسند.

دکتر حمیدرضا طیبی به خبرنگار مهر در خصوص بذرهای هیبرید که توسط محققان جهاددانشگاهی با دانش بومی به تولید رسیده است، گفت: این محققان توانستند با ژنوتیپ های ایرانی تولید بذرهای هیبرید خیار و کاهو را به پایان برسانند که اکنون آماده فروش به کشاورزان و صادرات است.

رئیس جهاددانشگاهی در خصوص سایر بذرهای هیبرید گفت: از سوی دیگر، بذر هیبرید فلفل نیز مهرماه به پایان می‌رسد و آماده ثبت شدن در موسسه بذر و نهال است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات محققان جهاد تولید بذر گوجه است که با توجه به زیاد بودن بذرهای آن تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

طیبی با بیان اینکه این بذرها قابل ارائه به کشاورزان هستند، گفت: ترکیه علاقمند به همکاری در زمینه تولید بذرهای هیبرید با ایران بوده که قرار است علاوه بر همکاری فناورانه، بذرهایی به آنها بفروشیم.

رئیس جهاددانشگاهی افزود: در حال حاضر این بذرهای هیبرید به گونه‌های مختلف از سایر کشورها وارد کشور می‌شوند که تولید آن توسط محققان خودمان می‌تواند از خروج ارز جلوگیری کند.

وی افزود: با پایان یافتن تولید و تحقیقات این بذرها و فروش آنها به کشاورزان، سراغ بذرهای دیگری می‌رویم اما قصد داریم اولویت تولید بذرهای بعدی را جهاد کشاورزی بر اساس نیاز بازار تعیین کند تا جهاددانشگاهی به صورت ماموریت محور پروژه را پیش ببرد.