ابوالفضل ابوترابی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در واقع از آسیبهای این فضا صیانت میکند، اظهار داشت: با توجه به اینکه امروزه اکثر فعالیتها به صورت مجازی انجام میشود باید به سمت قانونمند کردن این فضا و همچنین راهاندازی شبکه ملی اطلاعات پیش برویم.
وی افزود: قمار، تبادل اطلاعات سری از کشورها، نفوذ داعش، خرید و فروش سلاحهای گرم و سرد و مواد مخدر به راحتی از طریق فضای مجازی انجام و باعث میشود که برای حفظ چنین آسیبهایی از فرزندانمان، فضای اینترنت را ساماندهی شود.
محدود کردن اینترنت و جایگزینی ماهواره
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خاطر نشان کرد: در همه کشورهای دنیا استفاده از فضای اینترنت ضوابط و قوانینی دارد و در واقع مانند راهنمایی و رانندگی نیاز به نظم و قانون دارد تا پول، زندگی و آبرو مردم در فضای مجازی صیانت شود.
وی با بیان اینکه محدود و مسدود کردن اینترنت مطرح نشده، گفت: اگر اینترنت را محدود کنند، ماهواره جایگزین آن هست و آنرا نمیتوانند محدود کنند، بنابراین باید ساماندهی به نحوه صحیح صورت گیرد تا کسب و کارها آسیب نبیند و امروزه در مجلس تنها پیرامون نحوه بررسی این طرح تصمیم گرفته شده و همچنان کارشناسی بندهای آن زمانبر است.
تفریح جوانان در فضای مجازی
ابوترابی معتقد است که فضای مجازی برای جوانان تفریح شده و باید اوقات فراغت سالم را برای آنها جایگزین و پررنگ کنیم تا درگیر آسیبهای فضای مجازی نشوند. از این رو ساماندهی فضای مجازی واجب است و برای هرچیزی از جمله فضای مجازی باید قانون داشته باشیم که در صورت بروز مشکل بتوان آن را قانونی حل کرد.
وی ادامه داد: حتی آذری جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات گفته است که گوشی موبایل و فضای مجازی را به آسانی در اختیار فرزندانش قرار نمیدهد و این یک واقعیت تلخ است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خاطر نشان کرد: در خصوص پیش نویسی این طرح نگرانی وجود ندارد و مسدود کردن و فیلترینگ اتفاق نمیافتد زیرا وظیفه کمیسیون مشترک همین است که این طرح را بازنویسی و کارشناسی و موضوع جایگزینی را رفع کند تا کسب و کارها آسیب نبیند.