به گزارش خبرنگار مهر، همایش مجازی ۱۰ هزار هیأت برگزیده کشور با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و منصور ارضی مداح اهل بیت (ع) به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدا رحیم آبفروش با اشاره به اینکه همه هیأتی ها همواره عقلانیت و دینانت را در کنار هم به تصویر کشیدند، اظهار داشت: امروز هیأتی ها بعد از هشت سال خستگی و دمیدن ناامیدی در حال آن هستند تا نفسی تازه کنند، در حال حاضر جامعه مداحان و هیأتی ها به جای اینکه خودشان را برای ایام محرم آماده کنند در استان سیستان و بلوچستان و همچنین خوزستان مشغول آبرسانی به هموطنان عزیزمان هستند چرا که هیأتی ها فعالیتهای جهادی را در این شرایط وظیفه خود میدانند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: هیأتی ها در طول تاریخ اثبات کردند که یگانه تشکلهای اصیلی هستند که اصالتشان بی نظیر بوده و رسالت خود را در عرصههای مختلف انجام میدهند.
در ادامه منصور ارضی در سخنانی با بیان اینکه مجالس عزاداری محرم باید احیاگر خود و دیگران باشد، گفت: احیای خود و کسانی که در مجالس اهل بیت (ع) شرکت میکنند چیزی است که همه به دنبال آن هستیم؛ سال گذشته مجالس عزاداری محرم را به سختی برگزار کردیم و این امام حسین (ع) بود که پیروز شدند. بر این اساس یکی از اهداف و رسالتهای مجالس عزاداری محرم باید احیاگری است.
وی با اشاره به عزاداری دوران پهلوی، گفت: در آن دوران که حکومت نظامی وجود داشت این هیأتی ها بودند که در روز عاشورا و تاسوعا در برابر تیراندازی ارتش رژیم پهلوی پای دین ایستادند اما دست از برگزاری مجالس عزاداری حسینی برنداشتند.
توسل به امام حسین (ع) عین توحید است
منصور ارضی با بیان اینکه غافل بودن از امام حسین (ع) غفلت از توحید است، تصریح کرد: با تعطیل کردن مجالس امام حسین نباید زمینه خوشحالی دشمن فراهم شود. مگر میشود گفت یک هفته پزشکان و تیم درمانی تعطیل شوند و به استراحت بپردازند؟ آیا این کار و بی توجهی به سلامت جسمانی مردم غیر عقلانی نیست؟ حال مگر میشود به سلامت روح و دین مردم بی توجه بود.
وی افزود: سنتهای اصیل هیأتهای مذهبی مانند راه اندازی دسته جات آن هم با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی باید برگزار شود، امام حسین (ع) زنده است و بخشش افراد در این دستگاه فراهم است. برای برگزاری مراسم محرم باید برنامه ریزی دقیقی صورت بپذیرد و تنها به فضای مجازی اکتفا نشود.
این مداح پیشکسوت مجالس عزاداری امام حسین (ع) را به جبهه حق تشبیه کرد و گفت: هر چه تکنولوژی پیشرفت میکند برخی راحت مینشینند و مجالس اهل بیت (ع) را نیز به صورت مجازی برگزار میکنند، رهبر انقلاب مگر روضه خوانی خودشان را تعطیل کردند و مجازی در هیأتها شرکت کردند که ما هم تعطیل کنیم. برای تعطیل شدن هیأتها در سال گذشته باید استغفار عملی صورت بپذیرد.
ارضی با تاکید بر اینکه رکن این نظام مقدس هیأتها و سینه زنها هستند، تصریح کرد: هیأتی ها در برابر ظلم و طاغوت ایستادند و مبارزه کردند. هیأتی ها نباید نان به نرخ روزخور باشند بلکه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مجالس هیأت را برگزار کنند و به فضای مجازی اکتفا نکنند.
در پایان خاطرنشان کرد: امروز جای حاج قاسم سلیمانی خالی است، جای فریاد ایشان که یک نفره روضههای امام حسین (ع) را میخواند خالی است، او مرد روضه بود.
امسال همه ما مسئولیم تا با رعایت دستورالعملها مجالس را باشکوه برگزار کنیم
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در ادامه این مراسم در سخنانی اظهار داشت: هدف ما احیا و تعظیم شعائر حسینی است و امسال بیش از گذشته خود را مسئول میدانیم.
وی افزود: امسال بنا داریم حال و هوای شهر را محرمی کنیم تا مشخص باشد که محرم شده است. اگر کسی نمیخواهد این چنین شود ابلیس است، زیرا سرسلسله ابلیس به دنبال افول این مجالس است.
حجتالاسلام محمد قمی: سال گذشته هیأتها با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجالس عزاداری را برپا کردند که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت و صدر تا ذیل وزارت بهداشت نیز تجلیل کردند. امسال نیز همه ما مسئولیم تا با رعایت دستورالعملها مجالس را باشکوه برگزار کنیم
حجتالاسلام محمد قمی گفت: سال گذشته هیأتها با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجالس عزاداری را برپا کردند که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت و صدر تا ذیل وزارت بهداشت نیز تجلیل کردند. امسال نیز همه ما مسئولیم تا با رعایت دستورالعملها مجالس را باشکوه برگزار کنیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: هر هیأت محلی مسئول تام محله و هر هیأت شهری مسئول تمام شهر است و باید کمک کنند تا دیگر هیأتها نیز امسال جلسات خود را برگزار کنند. ما در سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهادها همچون جامعه ایمانی مشعر، هیأت رزمندگان اسلام و … خادم شما در این مسیر هستیم.
وی گفت: در نسبت هیأت با دولت به آیتالله رئیسی عرض کردم که هیأتیها کمکرسان شما خواهند بود. نباید قدرت هیأتها را دست کم گرفت. البته تمام ارکان حاکمیت باید به هیأتها به منظور برگزاری جلسات کمک کنند اما اگر کمکی هم نشد با تمام سختیها مجالس را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضای باز برگزار خواهیم کرد.
حجتالاسلام محمد قمی در پایان خاطرنشان کرد: ما کوتاه نمیآییم و جلسات را با هر سختی و با رعایت دستورالعملها برگزار خواهیم کرد.
فضاسازی امسال بسیار مهم است
حجتالاسلام مجید باباخانی، مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی در بخش پایانی این همایش اظهار داشت: در هر شهری یک هیأت یا گروه جهادی بناست پای کار بیاید تا هر فردی خواست در خانهاش پرچم بزند کمکرسانی شود. برای این کار سامانهای در حال تعبیه است که اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه فضاسازی امسال بسیار مهم است، تصریح کرد: یک خیابان شهر با کمک تمام هیأتها مفصل سیاهپوش شود تا الگویی برای دیگر مناطق باشد. بناهای بزرگ نیز با کمک نهادها سیاهپوش شود تا حال و هوای محرم جاری شود.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: ماذنههای مساجد و حسینیهها ذکر اباعبدالله را پخش کنند و دستههای عزاداری با رعایت دستورالعملها و کنترلهای لازم مانند مشهد در روز تاسوعا و عاشورا در یک خیابان مشخص عزاداری کنند. معتقدیم دستهروی میتوان انجام داد.
باباخانی افزود: به خادمان هیأتها و مساجد با سقف بلند شاید امسال فشار بیشتری وارد شود تا دستورالعملهای بهداشتی به صورت کامل رعایت شود زیرا شاید چندین نوبت جلسه در این مکانها برگزار شود.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در هیأتها برای حضور خانوادهها تدارک خیمه کودک دیده شود تا با فرزندان حضور پیدا کنند.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد تا دستورالعملها به صورت کامل رعایت شود. هیأتیها در زمان جنگ جان خود را فدا کردند. در کرونا هم اینچنین کردند قطعاً در محرم امسال نیز با تمامی سختیها دستورالعملها را رعایت خواهند کرد.
باباخانی در پایان خاطرنشان کرد: شعارهای «هر خانه یک پرچم»، «هر ایرانی یک پرچم» و «نسل حسینی» در محرم امسال دنبال میشود که با همدلی و همافزایی هیأتها برای تحقق آن تلاش کنند.
در بخشی از این مراسم مدیران هیأتهای استانهای مختلف نکاتی در خصوص رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای برگزاری جلسات محرم ارائه کردند و از عزم جدی خود برای برگزاری مجالس باشکوه با رعایت دستورالعملها در محرم امسال خبر دادند.