به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست خبری دوازدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور «تیتر ۱۲»، گفت: افزایش وام ها را برای دانشجویان علوم پزشکی داشته ایم که وام ودیعه مسکن در شهرهای بزرگ ۶۰ میلیون تومان، در شهرهای متوسط ۴۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک این میزان وام ۲۰ میلیون تومان شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت گفت: قطعا رشد وام ها را خواهیم داشت و با توجه به اینکه منابع وام افزایش پیدا کرده است.
حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برای فضاهای فرهنگی دانشجویی تزریق شد
لاری درباره شرایط رفاهی دانشجویان علوم پزشکی گفت: تمام تلاش ما این بود که در این دو سال حالا که دانشجویان در دانشگاه ها نیستند فضای بهتری را فراهم کنیم و از اول مهر که قرار است حضور بیشتری داشته باشند هم فضای خوابگاهی بهتر شده باشد، هم سلف سرویس ها صنعتی شده باشند. حدود ۹۰۰ میلیارد تومان در این دو سال از طریق معاونت فرهنگی دانشجویی به دانشگاه ها با عناوین مختلف تزریق شد.
وی افزود: در این زمان فضاهای فرهنگی دانشگاهها تجهیز شدند. ما متوجه شدیم که تجهیز فضاهای فرهنگی برای فعالیت های فرهنگی بسیار اهمیت دارد. برای کانون ها و نهادهای فرهنگی فضاهای خاص تهیه شد. دانشگاهها با هم رقابت کردند و فضاهای خاص تهیه کردند. باعث شور و نشاط در میان دانشجویان فعال شد. برای فعالیت فرهنگی و روابط عمومی ها منابعی تزریق شده است.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: وام هایی از شبکه بانکی برای احداث خوابگاه ها و پروژه هایی که سال ها به دلیل نبود منابع نیمه کاره بود به دانشگاهها اختصاص یافت. دانشگاه هایی از جمله مراغه، خمین، گیلان و علوم بهزیستی با این وام ها خوابگاه خریدند.
فضاهای ورزشی در دوران کرونا در دانشگاه های علوم پزشکی توسعه یافت
وی افزود: فضاهای ورزشی در این دوران در دانشگاه ها توسعه یافت و سالن های ورزشی برای خوابگاه ها تجهیز شدند و اعتقاد داریم که برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی کمک کننده باشد. صندوق رفاه دانشجویان تکمیل وسایل ورزشی سالن ها را برعهده گرفت.
لاری درباره سلف سرویس های دانشگاه ها گفت: صنعتی سازی سلف سرویس ها سرعت گرفت. آنچه را در توان داشتیم این بود که با وجود تورم و نرخ غذا بالاتر رفته، اما تغذیه دانشجویان مختل نشود. اکنون دانشجویان ۱۸۵۰ تومان بابت غذا پرداخت می کنند اما این غذا تا ۳۵ هزار تومان برای دانشگاه تمام می شود و به دانشجویان با توجه به مشکلات اقتصادی کمتر فشار بیاید.
وی درباره میزان تولید واکسن های ایرانی گفت: واکسن برکت اکنون در حال طی کردن مسیر تولید خود است. هفته ای ۵۰۰ هزار دوز تولید می کند و به همین میزان به دست وزارت بهداشت می رسد. پاستور را مطلع هستم که در حال تلاش برای تولید هستند اما موانعی در تایید مدارک و مستندات دارند که در حال طی شدن در سازمان غذا و دارو است و امیدواریم زودتر به دست وزارت بهداشت برسد.
معاون وزیر بهداشت گفت: به نظر می رسد توقع و قول هایی داده می شود و آنچه که تولید می شود مشکل ساز است. شاید اگر قول ها از اول واقعی گفته شود این مسائل پیش نمی آید. اکنون ۵۰۰ هزار دوز برکت به همان میزان به وزارت بهداشت داده می شود. اما آمار و ارقام غیرواقعی توقع را بالاتر برده است و موجب شده که ارزش آن به چشم نیاید.
تمام تلاش ما این است که بتوانیم برای دستیاران شغل تعریف کنیم
وی درباره وضعیت دستیاران و شرایط رفاهی این گروه از دانشجویان گفت: دستیاران پزشکی بسیار برای وزارت بهداشت اهمیت دارند. فشار زیاد و اصلی بیمارستان ها بر دوش این افراد است و حق الزحمه بسیار کمی دریافت می کنند.
لاری گفت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم برای دستیاران شغل تعریف کنیم. حق این افراد است که به عنوان پزشکی که خدمت می کنند معادل یک پزشک طرحی حقوق بگیرند. تمام تلاش خود را می کنیم که با مجلس رایزنی می کنیم و تا پیش از اتمام دولت لایحه ای تنظیم شود و با سازمان برنامه و بودجه صحبت شده است تا اینکه بتوانند حقوق دریافت کنند و بیمه شوند.
وی گفت: اکنون دستیاران پزشکی رقم قابل قبولی دریافت نمی کنند و با وجود افزایش ۵۰ درصدی به دستور وزیر بهداشت هنوز رقم زیادی نیست. برای امسال هم با وزیر بهداشت صحبت شد و بر اساس دستور وزیر، برای دستیاران پزشکی و دانشجویان دکتری تخصصی و اینترن ها ۲۰ درصد افزایش دیگر در نظر گرفته شد. منبع این افزایش درآمد اختصاصی دانشگاه ها است.
افزایش ۲۰ درصدی برای حق الزحمه دستیاران پزشکی و دانشجویان دکتری تخصصی و اینترن ها
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: اکنون نامه ای تهیه کردیم که برای پنج ماه اول یعنی از فروردین ماه افزایش ۲۰ درصدی را تامین کنیم.
وی درباره ایجاد ردیف وام برای دستیاران گفت: اعطای وام ۱۵ میلیون تومانی به دستیاران در سال گذشته انجام شد. این وام شامل همه دستیاران می شود و به شکل اقساط بازمی گردانند.
لاری گفت: بیمه سلامت دستیاران انجام شد و ۷ هزار نفر برای بیمه سلامت درخواست دادند. برای بیمه تامین اجتماعی به صورت خویش فرما اجرایی شد. این بیمه از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت را شامل می شد که برای این بیمه هم ۷ هزار نفر پیش ثبت نام کردند. فهرست به دانشگاه ها ارسال شده و به محض تکمیل پیش ثبت نام ها صندوق رفاه برای دستیاران ماهانه حق بیمه را واریز می کند.
وی افزود: یکی از دغدغه های دستیاران این بود که کار آنها در سنوات شغلی محسوب نمی شد و یا اگر مشکلی برای آنها پیش می آمد و فوت می کردند، خانواده های آنها بی بهره می شدند که با بیمه تامین اجتماعی این مشکل حل شد.
در آخرین امتحان ارتقاء ۹۸.۵ درصد دستیاران امتحان خود را پاس کردند
معاون وزیر بهداشت از راه اندازی سامانه ادب توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: دستیاران پزشکی در زمینه ارتقاء دستیاری با استرس مواجه بودند که یک آزمون ممکن است آنها را یکسال عقب بیاندازد. خوشبختانه نمرات داخل بخشی سهم مهمی در ارتقاء دستیاران داشت و در آخرین امتحان ارتقاء ۹۸.۵ درصد دستیاران امتحان خود را پاس کردند.
وی افزود: مسئله عمده وزارت بهداشت این است که حق الزحمه دستیاران را به صورت حقوق تعریف کنیم که این کار به کمک مجلس و سازمان برنامه و بودجه میسر است. همچنین به کارانه آنها سامان داده شود. دستیاران در درآمدزایی بیمارستان ها سهم بسیاری دارند و باید سهم آنها از کارنامه ها شفاف و مشخصی باشد. برخی از دانشگاه ها خوب و برخی بد عمل می کنند.
لاری با اشاره به تعدد آئین نامه ها و دستورالعمل ها در آموزش دستیاری گفت: این آئین نامه ها و تعهدات مناطق محروم و جابجایی دستیاران بسیار مشکل ساز است به ویژه برای دستیاران متاهل مشکلات زیادی ایجاد می کند. کمک شده است که در یک استان قرار گیرند و از یک استان به استان دیگر به شکل ماموریت مشکل حل شود. اما هنوز موانع زیادی وجود ندارد.
تهیه آئین نامه رسیدگی به وضعیت پاویون های دستیاران پزشکی در بیمارستان ها
وی درباره رسیدگی به وضعیت پاویون های دستیاران پزشکی در بیمارستان ها گفت: ۱۷ میلیارد تومان برای بهسازی و تجهیز پاویون ها سال گذشته پرداخت شد. ۳۰ میلیارد تومان جدید به دستور وزیر پرداخت می شود که تاکنون ۱۰ میلیارد توزیع شده و مابقی آن را دستور پرداخت از منابع کرونایی دریافت کرده ایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: شورای صنفی دستیاران برای تجهیز پاویون ها نظارت می کنند و آئین نامه ای هم برای پاویون ها یا محل استراحت دستیاران تهیه می شود. کمیته ای متشکل از نمایندگان بیمارستان ها و نمایندگان معاونت های وزارت بهداشت و شوراهای صنفی برای رسیدگی به وضعیت پاویون ها تشکیل می شود.