خبرگزاری مهر - گروه جامعه: با انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ بار دیگر چالش متقاضیان دانشجومعلمی که در بهمن ماه مطرح شده بود و به نظر میرسید حل شده است، عیان شد. در دفترچه منتشر شده از سوی سازمان سنجش شرایط انتخاب دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی مشخص شده است و سن پذیرش در دانشگاه فرهنگیان حداکثر ۲۲ سال ذکر شده است. این در حالی است که پیش از این در بهمن ماه وقتی کاهش سقف سن پذیرش در دانشگاه فرهنگیان از ۲۴ سال به ۲۲ سال با اعتراض بسیاری از داوطلبان کنکور مواجه شد، مسئولان آموزش و پرورش و در صدر آنها وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد شرط سنی به ۲۴ سال تغییر کرده است.
حال بسیاری از داوطلبان کنکور اعتراضشان به این است که بعد از این مدت درس خواندن بنا به وعده مسئولان دوباره با شرط سنی رو به رو شدهاند که بسیاری از آنها را از انتخاب این دو دانشگاه و انتخاب شغل معلمی باز میدارد و این در حالی است که سال گذشته دلیل کارشناسی شدهای برای تغییر حداکثر سقف سنی ورود به این دو دانشگاه تربیت معلم اعلام نشد.
بهمن ۹۹: شرط ورود به دانشگاه فرهنگیان مانع نیست، درس بخوانید!
بهمن سال ۹۹ وقتی رسانهها در مصاحبه با مسئولان آموزش و پرورش پیگیر اعتراض برخی داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ که تصمیمشان بر انتخاب دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی بود و سقف سنی ۲۲ سال ذکر شده بود، شدند، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه هجدهمین جلسه گفتگوی هفته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ۲۴ سال است و به این دلیل از ۲۲ سال به ۲۴ سال تغییر پیدا کرد که سال گذشته متقاضیانی زیادی خواستار آن بودند و نظر کارشناسی شورای عالی آموزش و پرورش هم بر افزایش این سن بود.
وزیر آموزش و پرورش در حاشیه هجدهمین جلسه گفتگوی هفته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ۲۴ سال است و به این دلیل از ۲۲ سال به ۲۴ سال تغییر پیدا کرد که سال گذشته متقاضیانی زیادی خواستار آن بودند و نظر کارشناسی شورای عالی آموزش و پرورش هم بر افزایش این سن بود
پیشتر از این صحبتها اما در ۱۸ بهمن ماه مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری با صدور اطلاعیهای شرایط پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده بود: «با توجه به پیگیری برخی داوطلبان متقاضی آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ مبنی بر عدم امکان ثبتنام برای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در آزمون مزبور به دلیل سن بالاتر از ۲۲ سال به اطلاع میرساند چنانچه در صفحه ۴۳ و ۴۴ در دفترچه راهنمای ثبتنام شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ تصریحشده است شرایط و ضوابط اختصاصی پذیرش دانشجو در دانشگاههای مزبور ازجمله شرط سنی و شرط معدل و موارد دیگر …، با رعایت تبصره ۱ مادهواحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزشوپرورش» مصوبه جلسه ۸۳۳ مورخ ۲۷ آبان ماه ۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بهشرط صدور مجوز استخدامی و تأمین اعتبار مالی لازم، از طریق دفترچه شماره (۲) راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی، اطلاعرسانی خواهد شد. بنابراین محدودیتی برای افراد جهت ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ از سوی آموزشوپرورش تا ۲۴ سال ایجاد نشده و داوطلبان میتوانند در آزمون مزبور ثبتنام نمایند.»
حال به نظر میرسد این وعدههای خلاف واقع سبب شده تا در نهایت در دفترچه انتخاب رشته با ثبت عدد ۲۲ سال برای شرط ورود به این دو دانشگاه شمار زیادی از داوطلبان سرگردان شوند.
اضطراب و بی اعتمادی داوطلبان کنکور و تغییر نظر مدام مسئولان!
آن روزها عدم شفافیت در دفترچه آزمون سراسری ۱۴۰۰ در خصوص درج سن ثبت نام دانش آموزان برای ثبت نام در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی اعتراضات زیادی را به همراه داشته است. عملاً اعلام شد که در دفترچه شماره ۲ که پس از آزمون سراسری منتشر میشود در این خصوص اعلام صورت خواهد گرفت اما سوال اصلی داوطلبان در آن روزها این بود که میخواستند بدانند خود را برای کنکور در رشتههای دانشگاه فرهنگیان آماده کنند یا رشتههای دیگر در دانشگاههایی که شرط سنی ندارد. وزیر آموزش و پرورش نیز رسماً اعلام کرد سن پذیرش ۲۴ سال خواهد بود و حالا در شرایطی که در بحران کرونا بسیاری در آزمون سراسری شرکت کردهاند و هدف گذاری خود را انجام دادهاند، انتشار دفترچه شماره ۲ آزمون سراسری یک تناقض آشکار میان حرف مسئولان آموزش و پرورش و ناهماهنگیها با سازمان سنجش است.
تغییرات مکرر و لحظهای سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و اظهارات متناقض مسئولان آموزش و پرورش در این باره باعث اضطراب و بیاعتمادی داوطلبان به مدیران آموزش و پرورش شده است
تغییرات مکرر و لحظهای سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و اظهارات متناقض مسئولان آموزش و پرورش در این باره باعث اضطراب و بیاعتمادی داوطلبان به مدیران آموزش و پرورش شده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان موافق شرط سنی ۲۴ سال است!
حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص گفت: بحث سقف سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان در ابتدا ۲۰ سال بود که شخصاً ابتدا ۲۲ سال و بعد ۲۴ سال کردم و خودم هم موافق پذیرش دانشجو معلمان در این دانشگاه تا سقف ۲۴ سال هستم. اینکه چرا امسال اینطور شده است ربطی به دانشگاه فرهنگیان ندارد و تصمیم جای دیگری در آموزش و پرورش گرفته شده است چون کار ما در دانشگاه فرهنگیان آموزش است و درباره بحث سن و گزینش و پذیرش و تقسیم و توزیع عزیزان در استانها دخالتی نداریم.
در حالی که به نظر میرسد رئیس دانشگاه فرهنگیان موافق سقف سنی ۲۴ سال است، پیگیری خبرگزاری مهر از شورای عالی آموزش و پرورش حاکی از این است که این شورا نیز موافق افزایش سقف سنی بوده و این در حالی است که رئیس دانشگاه فرهنگیان هم در این شورا عضویت ندارد.
به نظر میرسد آنجا که در نهایت سن ورود به این دو دانشگاه تربیت معلم را به ۲۲ سال تغییر داده، مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری است که خبرگزاری مهر موفق به صحبت و اعلام نظر هیچیک از مسئولان این مرکز تا این لحظه نشده است.
پاسخگویی مسئولان وزارت آموزش و پرورش در این خصوص که چرا حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی کاهش یافته است، پاسخ به سوال شمار زیادی از داوطلبان سرگردان کنکور است که این ساعتها در تماس با رسانه در تلاش هستند صدای خود را به گوش مسئولان برسانند.