خبرگزاری مهر - گروه استانها، از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون، یک هزار و ۷۶۹ نفر در هرمزگان بر اثر ابتلاء به کرونا فوت شدند که از این شمار، فقط ۱۷ نفر در شبانه روز گذشته «پنجشنبه» در نبرد با این ویروس مرگبار جان خود را از دست دادند.
وضعیت شیوع کرونا در هرمزگان بسیار بحرانی است. به گونهای که شمار بستریها هر روز رو به افزایش بوده و در شبانه روز گذشته ۲۵۷ نفر دیگر به شمار بستری شدگان در بیمارستانهای استان اضافه شد و آمار بستریها به یک هزار و ۲۴۱ نفر رسید که وضعیت ۱۳۱ نفر از این شمار مساعد نبوده و ۳۰ نفر در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارند.
سویه غالب کرونا در شرایط فعلی دلتا ویروس است. این ویروس از قدرت سرایت پذیری بسیار بالایی برخوردار است و همه گروههای سنی اعم از پیر و جوان و کودک، حتی در فضاهای باز در خطر ابتلاء به این ویروس مرگبار قرار دارند.
مسئولان استانی همچنان با انتقاد از کسانی که با وجود شرایط بحرانی همچنان در رعایت پروتکلهای بهداشتی سهل انگاری میکنند، هنوز چارهای برای مدیریت این بحران نیافته اند. مسئولان معتقدند: این افراد با این سهل انگاری جان بسیاری را به خطر میاندازند، آن هم در شرایطی که به دلیل شمار بالای بستریها، با مشکل تأمین دارو، نیروی انسانی و تجهیزات تنفسی برای نجان جان مبتلایان مواجه هستیم.
نباید برگزاری مراسم عروسی و دورهمی های خانوادگی و سفرهای بین شهری و سفرها از شهر به روستا را منکر شد. از این رو از تمام مردم خواستاریم که وخامت اوضاع را درک کرده و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، خود و عزیزانشان را از ابتلاء به این ویروس مرگبار مصون نگه دارند.
واکسیناسیون همچنان سرعت لاک پشتی دارد
آخرین آمار واکسیناسیون انجام شده در هرمزگان ۳۲۴ هزار و ۹۵۷ دز است. که فقط در شبانه روز گذشته ۸۱۹۶ نفر در هرمزگان برابر ویروس کرونا واکسینه شدند. نباید فراموش کرد واکسیناسیون باید از چند ماه گذشته آغاز میشد تا حداقل یک سوم جمعیت استان در زمان شروع پیک پنجم دوز دوم را دریافت میکردند. اینکه بسیاری همچنان در حال دریافت دوز اول هستند آسیب پذیری آنها را در مقابل بیماری بیشتر میکند.
۳۳ نفر پرستار به بخش درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه شد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: به دنبال افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا در استان و نیاز به نیروی پرستار و با اعلام فراخوان از سوی این دانشگاه، ۳۳ نفر به بخش درمان استان اضافه شدند.
پژمان شاهرخی اظهار داشت: این فراخوان در ۴۸ ساعت گذشته از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام شد که بلافاصله ۲۷ نفر پرستار از طرف معاونت پرستاری وزارت بهداشت، به استان اعزام شدند. شش پرستار دیگر از نیروهای ارتش نیز تا ۲۴ ساعت آینده به این تعداد اضافه خواهد شد.
وی با بیان اینکه همچنان نیازمند جذب نیروی پرستار با شرایط ویژه برای گذر از این بحران هستیم، گفت: نیروهای جذب شده در شهرهای پارسیان، بندرعباس، قشم و بندرعباس مستقر شدند.
شاهرخی تصریح کرد: شرایط و مزایایی برای پرستاران علاقمند به خدمت در هرمزگان در نظر گرفته شده که از جمله آن میتوان به پرداخت حق الزحمه به صورت ساعتی، اسکان در هتل خوب، تأمین سه وعده غذای اصلی و میان وعده، تأمین و پرداخت هزینه بلیط رفت و برگشت به شهرستان محل اقامت و وسیله نقلیه رفت و برگشت به محل کار اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: نیروهای پرستاری علاقمند به خدمت در هرمزگان میتوانند جهت انجام هماهنگی با این شماره ۰۹۳۹۴۷۱۷۵۰۶ تماس بگیرند.
کمبود دارو با افزایش بیماران کرونایی در هرمزگان
افزایش شمار مبتلایان و بستریهای کرونا موجب کمبود برخی اقلام دارویی و تختهای بستری در استان هرمزگان شده است و بیش از ۲۰۰ نفر از پزشکان استان با انتشار نامهای خواستار همکاری جدی مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی در این شرایط بحرانی شدند.
استانداری هرمزگان و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در جلسات مختلف در حال رایزنی برای حل مشکل کمبود دارو و تأمین قانونی آن هستند تا از ورود غیرقانونی دارو به بازار سیاه جلوگیری کنند.