به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۱۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف و ضبط شده است، افزود: این ۲۱۰ هزار دستگاه معادل یک نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی برق مصرف کردند.
سخنگوی صنعت برق کشور، گفت: نیاز مصرف برق کشور در روز گذشته به ۶۵ هزار و۷۰۰ مگاوات رسید که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۵۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود و این تفاوت رقم یعنی رشد ۱۰ هزار مگاواتی افزایش مصرف که به نظر طبیعی نیست.
وی با اشاره به اینکه ۲۷ درصد از شناسایی رمزارزهای غیرمجاز توسط گزارشهای مردمی انجام شده است ادامه داد: توانیر بابت معرفی این واحدها تا ۲۰ میلیون تومان تشویقی ارائه خواهد کرد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه با افزایش دما میزان تولید نیروگاههای برق هم کاهش مییابد افزود: در این شرایط، نیروگاهها به آب بیشتری نیاز دارند که تأمین آن نیز سخت هست البته به زودی نیروگاه نکا قادر خواهد بود از آب دریا برای تولید استفاده کند.
وی در ادامه گفت: نیروگاههای برق آبی نیز با محدودیت جدی مواجه هستند و ما فقط میتوانیم از ۳۰ تا ۴۰ درصد توان آنها استفاده کنیم.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه در ۳ تا ۴ روز آینده که افزایش دما وجود دارد باید کاهش مصرف اتفاق بیافتد، افزود: ما در بخش صنایع بیشترین همکاری را داشتیم و امکان استفاده بیشتر وجود ندارد، زیرا صنایع فولاد در بخش ساخت و تولید اکسیژن فعال است و نمیتواند بیشاز این، مصرف برق را کاهش دهد.
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه با ادامه این روند مصرف مجبور به اعمال خاموشی البته با ارائه جدول زمانبندی هستیم، افزود: ما نزدیک به ۲ هزار مگاوات نیاز به صرفهجویی داریم البته طبق پیش بینی سازمان هواشناسی از اوایل هفته آینده دما کاهش مییابد که سبب رفع بخشی از محدودیتها میشود.
وی گفت: هم اکنون ۱۵۰ مگاوات صادرات برق وجود دارد در حالی که سال گذشته در این زمان تا ۲ هزار مگاوات صادرات انجام میشد، البته هم اکنون در بهترین حالت تا ۶۵۰ مگاوات واردات انجام میشود که به دلیل خشکسالی کشورهای همسایه نیز با محدودیت تولید مواجه هستند.
سخنگوی صنعت برق افزود: محدودیتهایی که در بخش سیمان اعمال شده بود مرتفع شد و بدون محدودیت در شیفت شب و تا ۷۰ درصد در روز امکان فعالیت وجود دارد.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه ۱۸۰۰ مگاوات نیروگاههای تولید پراکنده در کشور نصب شده که امسال هزار و ۷۰ مگاوات برق تولید کردند ادامه داد: اگر صنایع درخواست استفاده از نیروگاههای تولید پراکنده داشته باشند وزارت نیرو شرایط استفاده از آنها را تسهیل خواهد کرد و اگر در زمان اوج مصرف دچار خاموشی شوند امکان استفاده از شبکه را فراهم خواهیم کرد و مازاد تولید را نیز با قیمت ۶۱۰ تومان به ازای هر کیلووات خریداری میکنیم.