به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم عباسپور ظهر سه شنبه در جمع مدیران شهرستان اهر با اشاره به ضرورت تکمیل مجتمعهای آبرسانی چولقشلاقی و یخفروزان اظهار داشت: اگر این ۲ مجتمع بزرگ آبرسانی را تکمیل و نهایی نکنیم مشکل کمبود آب در روستاهای شهرستان اهر بر قوت باقی خواهد ماند.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی ادامه داد: وضعیت منابع آب شهرستان اهر نگرانکننده بوده و ورودی منابع آب با خروجی سربهسر میرسد و طول نمیکشد که برای تأمین آب شرب اهر به چاههای آب پناه خواهیم بُرد.
وی، با ابراز نگرانی از کاهش منابع آب در سد ستارخان شهرستان اهر گفت: سرانه مصرف آب برای هر شهروند اهری بالای ۳۰۰ لیتر بوده که بالاتر از میانگین استانی و کشوری و ۲ برابر متوسط مصرف جهانی است از اینرو نیازمندیم تا بیش از پیش بر ترویج فرهنگ رعایت الگوی مصرف کار کنیم.
عباسپور؛ وضعیت منابع آب شرب شهرستان اهر را شکننده عنوان کرد و یادآور شد: قبلاً ۱۸ پروژه برای شهرستان اهر تعریف کردهایم اما اعتبارات محدود اجازه نمیدهد تا این پروژهها اجرایی شود لذا باید از منابع مالی شرکت آب و فاضلاب استان برای اجرای پروژهها استفاده کنیم تا شرمنده مردم اهر نشویم.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی بابیان اینکه ۶ میلیارد تومان برای بازسازی بخشی از شبکه آب و فاضلاب شهری اهر نیاز داریم، افزود: امیدوارم بتوانیم با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر اهر بتوانیم با مصوبات تبصره ۳، گامهای اساسی در بازسازی شبکه آب و فاضلاب شهری اهر برداریم.
وی با تأکید بر مواجهه ۳۰ روستای شهرستان اهر با تنش آبی خاطرنشان کرد: در اموراتی همچون آموزش و پرورش مشارکت خیرین وجود دارد، چرا از ظرفیتهای خیرین در شرایطی که بحران کمآبی شهرستانها را تهدید میکند در امور آب استفاده نکنیم.
عباسپور با ذکر اینکه آینده انتقال آب مجتمع آبرسانی یخفروزان به ۱۵۰ کیلومتر آن طرفتر با مشکل مواجه میشود، ابراز داشت: انتقال آب از حوزهای به حوزه دیگر بر مشکلات میافزاید به طوری که انتقال آب از مجتمع آبرسانی به ۱۵۰ کیلومتر آن طرفتر آن هم برای آبیاری کشاورزی تهدیدی برای منابع آبی است.
استفاده از آب شور برای شرب در روستای ۳۰۰ خانواری اهر
مدیر امور آبفای شهرستان اهر نیز در این جلسه بابیان اینکه بحران کمآبی در شهرستان اهر جدی است، گفت: روستایی با ۳۰۰ خانوار در اهر از آب شور برای شرب استفاده میکند.
علی جعفرپور با گلایه از مدیران سابق شهرستانی و آبفای استانی در خصوص کمتوجهی به روستاها اظهار داشت: از توجه ویژه فرماندار اهر نسبت به تأمین آب روستاها قدردانی میکنم که آب و فاضلاب شهرستان را در شرایط کمآبی تنها نمیگذارند.
مدیر امور آبفای شهرستان اهر، شاخص بهرهمندی روستاهای شهرستان اهر از آب شرب سالم را ۷۶ درصد عنوان کرد و افزود: جالب است که شاخص بهرهمندی استان ۸۲ درصد بوده؛ آیا روستاهای شهرستان اهر مستحق است تا شاخص بهرهمندی روستاها از آب شرب ۷۶ درصد باشد؟
وی بابیان اینکه روستاهای شهرستان اهر در طول سالهای گذشته مورد توجه قرار نگرفته است و حقیقتاً روستاهایمان مظلوم واقع شدهاند، گفت: روستای ورگهان با ۳۰۰ خانوار ساکن آب شربشان شور است، اینها واقعیتی غیرقابل کتمان است تا خودمان واقعیتها را نگوییم و باور نکنیم و برای حل آن اقدامی نکنیم مشکلات تنش آبی در روستاهای شهرستان اهر بر قوت باقی خواهد ماند.
جعفرپور ادامه داد: چرا باید شاخص بهرهمندی روستاهای اهر از آب شرب سالم ۷۶ درصد باشد مگر در این شهرستان مشکلات سیاسی داریم، اینجا سیستان و بلوچستان و … نیست که بهانهتراشی کنیم، ضمن احترام به مدیران مجموعه آب و فاضلاب به صراحت میگویم برای ارتقای شاخص بهرهمندی روستاهای اهر از آب شرب اقدامی مؤثر نکردهاند، دلیل تحریم آبفای روستایی را هنوز نمیدانم.
مدیر امور آبفای شهرستان اهر تصریح کرد: روستایی که در فاصله ۱۰ کیلومتری اهر واقع شده و از آب شرب سالم بیبهره است دلیل قانعکنندهای برای اهالی نداریم، اگر قرار باشد روستاهای شهرستان اهر را از تنش آبی رهاسازی کنیم باید فنی و تخصصی به موضوع ورود کنیم؛ این در حالی است که اکثر مناطق دارای منابع آب کشور به دلیل عدم برنامهریزی و اقدامات کارشناسی منجر به بروز بحران کمآبی شده است.
وی بابیان اینکه کمبود منابع آبی در روستاهای را نمیتوان کتمان کرد، یادآور شد: اگر از مهرماه بارندگیها متناسب با نیازهای آبی نباشد، اکثر روستاهای شهرستان اهر از نظر منابع آبی وارد فاز بحرانی میشوند، متأسفانه منابع آب شرب شهرستان سربهسر مدیریت میشود و از هماکنون نگرانیم تا با کمبود منابع آب برای شرب دچار بحران نشویم.
جعفرپور با تأکید بر اینکه نیازمند فرهنگسازی در زمینه رعایت الگوی مصرف در بخش آب شرب شهرستان اهر هستیم، بیان کرد: در شهرستان اهر علیرغم تذکرات و تأکیدات هنوز بَدمصرف کنندگان تغییر رفتاری در مصرف آب نداشتهاند، باید اعتراف کنیم که از گذشته در مدیریت منابع آب کمکاری کردهایم.
مدیر امور آبفای شهرستان اهر خاطرنشان کرد: بحران کمآبی در شهرستان اهر جدی است، امسال که در بارندگیها شاهد کاهش چشمگیر بودیم اگر برای پاییز و زمستان هم تداوم کاهش بارندگی وجود داشته باشد وضعیت منابع آب شهرستان اهر بحرانیتر از بحران میشود.