کرمان - مدیر شیلات شمال استان کرمان گفت: کرمان نیازی به واردات بچه ماهی سردآبی از دیگر استان‌ها ندارد.

رها ابوالقاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان کرمان علیرغم ظاهر کویری ظرفیت‌های بالقوه ای در زمینه آبزی پروی داراست. در اقلیم استان کرمان امکان تولید انواع ماهی‌های گرمابی، سردآبی، آرتمیا و خاویاری وجود دارد.

مدیر شیلات شمال استان کرمان با اشاره به خشکسالی‌های استان کرمان طی سال‌های گذشته اظهار کرد: به دلیل شرایط خشکسالی، سیاست‌های توسعه آبزی پروری در استان کرمان بر مبنای استفاده از استخرهای ذخیره آب کشاورزی برای پرورش ماهی اجرای روش‌ها و سیستم‌های متراکم پرورش ماهی است که به آب کمی نیاز دارند.

وی گفت: همچنین استفاده از آب‌های شور در بخش کشاورزی به منظور پرورش گونه‌های شور پسند مانند آرتمیا در تعدادی از شهرستان‌های استان کرمان که مستعد این کار هستند، انجام می‌شود.

ابوالقاسمی تأمین نهاده‌های تولید شامل بچه ماهی و خوراک را از جمله دغدغه‌های سال‌های گذشته در استان کرمان دانست و گفت: چنانچه در استانی بچه ماهی تولید نشود، آن استان مجبور است این نهاده را از دیگر استان‌ها وارد کند. این مساله علاوه بر افزایش احتمال ورود بیماری‌ها به استان، هزینه‌های تولید را بالا برده و در نتیجه سود تولید کننده کاهش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: در استان کرمان مرکز تکثیر ماهی سردآبی تعطیل بود که این مرکز به صورت اجاره به بخش خصوصی واگذار شد و اکنون چهار سال است که مشغول به فعالیت بوده و سالیانه بین ۲ تا ۴ میلیون قطعه بچه ماهی و تخم چشم زده تولید می‌کند.

مدیر شیلات شمال استان کرمان بیان کرد: علاوه بر این مرکز، مراکز حد واسط دیگری هم در استان کرمان فعالیت می‌کند که در کار تولید بچه ماهی مشغول به کار هستند.

وی گفت: می‌توانیم بگوییم که در حال حاضر کرمان تقریباً نیازی به واردات بچه ماهی (سردآبی) از دیگر استان‌ها ندارد.