اصفهان- تولیت آستان امامزاده صالح با بیان اینکه نباید امام حسین (ع) را تنها در صحنه‌ی رزم خلاصه کنیم، گفت: منش، روش، الگوی ما در برخورد با خانواده هم باید حسینی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین شب ویژه‌برنامه «زاینده خون» در سوگ دختر سه ساله سیدالشهدا زیر خیمه هیئت عاشوراییان اصفهان سپری شد.

حجت‌الاسلام بی‌آزار تهرانی در این شب با اشاره به اینکه بین عقل و عشق ناسازگاری وجود ندارد، اظهار داشت: مسیر زندگی همیشه با دوگانگی‌ها همراه بوده و تنها یک شاهراه وجود دارد که حرکت در مسیر خیر را انتخاب کنیم.

وی ادامه داد: امام حسین علیه‌السلام در واقع برای به معرفت رسیدن از جهالت و ضلالت آمدند و به میزانی که اتکا به ولی خدا داشته باشیم، موفق خواهیم بود.

تولیت آستان امامزاده صالح با معرفی کتاب «تجلی عقل» در پرتو نهضت حسینی بیان کرد: اصل عقل باید در سیمای عاشورا تجلی پیدا کند، عقل کلی و اصیل ما را به سعادت مطلق و به عشق ربانی می‌رساند.

ولایت جان دین است

وی در ادامه ولایت را جان دین دانست و گفت: امام حسین (ع) در کربلا کشته‌ی جان دین شد و به خاطر یک معروف همه‌ی هستی خود را فدا کرد و آن معروف کسی جز علی‌بن‌ابی‌طالب علیه‌السلام نبود.

حجت‌الاسلام بی‌آزار تهرانی با تاکید بر اینکه همه‌ی ظرفیت باید در حریم ولایت آید، گفت: در عصر ظهور هم اگر انسان به خود مشغول شد از یار جا می‌ماند، یار کسی را می‌پسندد که همه‌ی وجودش برای او باشد.

وی با بیان اینکه نباید امام حسین (ع) را تنها در صحنه‌ی رزم خلاصه کنیم، خاطر نشان کرد: آیا منش، روش، الگوی ما در برخورد با خانواده هم حسینی است؟ در عصر اطلاعات اصلی‌ترین جنگ علیه نظام خانواده است و باید کیان خانواده را در کنار حریم اهل‌بیت بررسی کنیم.

آئین عشق بازی با دغدغه آینده

علاوه بر برنامه‌هایی سخنرانی و آگاهی بخشی در شب‌های ماه محرم، مجموعه فرهنگی عاشوراییان هیئت تلویزیونی با عنوان «آئین عشق بازی» راه‌اندازی کرده است که محرم ۱۴۰۰ دومین فصل آن برگزار می‌شود.

در شب چهارم این برنامه تلویزیونی حجت‌الاسلام عمومی در شروع برنامه با اشاره به تعریف شجاعت اظهار داشت: مفهوم ترس مصداق مقابل کلمه شجاعت است. شجاعت یک حالت درونی و قوت قلب در مواجه با فراز و نشیب‌هاست و اگر بجا و واقعی باشد به یک تکیه‌گاه و پشتوانه نیازمند است که این تکیه‌گاه جز نیروی لایزال الهی نیست مگر آنکه این شجاعت، شجاعتی پوچ و بیهوده باشد.

وی خاطرنشان کرد: مرز باریکی بین شجاعت، تبحر و بی‌باکی است که با ملاک‌هایی از قبیل نیروی عقل، دستورات دینی و وحی قابل تشخیص و تفکیک است.

لزوم خواندن زندگینامه شهید باقری

دومین کارشناس برنامه، ایزدیان به موضوع شجاعت پرداخت و گفت: ترس از شکست مانع از بروز شجاعت می‌شود و باید این شجاعت را درون خود نهادینه کنیم، اگر هدف خود را بشناسیم و به شناخت دقیقی از آن دست یابیم قدرت بیان از آن را پیدا کرده و با شجاعت از آن دفاع می‌کنیم.

حجت‌الاسلام توسلی از دیگر فعالان فرهنگی اصفهان است که مسئله شجاعت را امر دلخواه آدمی دانست و گفت: افکار عمومی نسبت به رفتار پرخطر حساس است و باید به دنبال عوامل پیدایش آن‌ها باشیم، البته برخی رفتارهای پرخطر برای ما الگو هستند که با مطالعه زندگینامه شهید باقری می‌توان روحیه چالشگری را در مسیر درست مشاهده کرد.