خبرگزاری مهر_گروه جامعه: در حالی شورای شهر پنجم کارش را با شعار شفافیت و شورای شیشهای به پایان رساند که درست در ماههای آخر با انتشار اخباری از درون شهرداری مشخص شد که آنچنان که ادعا میشد شورای پنجمیها نتوانستند به شعارشان پایبند باشند و چراغ شفافیت را بر روی تمام تاریکخانههای شهرداری تهران بیاندازند. این عدم شفافیت را خبرگزاری مهر با انتشار گفتگویی با یکی از مدیران شهرداری و زد و بندهای درون شورا و شهرداری روشن کرد.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران به سنگاندازیها در مسیر خرید ۲ هزار دستگاه اتوبوس و جذب سرمایه ۱۰ هزار میلیاردی برای تهران اشاره کرد و گفت: برخی در شورای شهر نمیگذاشتند کار کنیم.
حالا که بیش از یک هفته از شروع رسمی کار شورای شهر ششم گذشته و به زودی شهرداری تهران نیز، شهردار جدیدش را خواهد شناخت، سوالی که مطرح میشود این است که آیا شورای ششمی ها همچون شورای پیشین تأکیدی بر ایجاد شفافیت در شهرداری تهران دارند و راهکار آنها برای برون رفت از آسیبی که شورای پیشین برای ایجاد شفافیت دچار آن شد در دست دارند؟
انتخاب شهردار ضد فساد قدم اول ایجاد شفافیت بود
احمد علوی عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، انتخاب علیرضا زاکانی را به عنوان شهردار منتخب تهران که یکی از مهمترین مشخصههایش فساد ستیزی است، نشانی از عزم شورای ششم برای مبارزه با فساد دانست و گفت: ما مساله شفافیت شهرداری تهران و مبارزه با فساد را در دستور کار داریم و حتماً دنبال میکنیم اما نه مثل دوره گذشته که صرفاً برخی اطلاعاتی که مایل بودند را بر روی سایتی موسوم به شفافیت بارگذاری کنیم.
وی ادامه داد: حتماً باید شهرداری تهران برای این موضوع راهکار ارائه بدهد و ما نیز در شورا برای مبارزه با فساد برنامههایی پیش بینی کردهایم.
علوی تاکید کرد: ما قائل نیستیم که کارکنان شهرداری درگیر موضوع فساد هستند، در واقع این فساد سیستمی و بوروکراتیک است و با حل سیستمی آن این معضل از بین میرود.
پیشنهاد افزوده شدن موضوع شفافیت به سرفصلهای کمیسیون نظارت شورای شهر
ناصر امانی دیگر عضو شورای ششم شهر تهران نیز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره اینکه آیا شورای ششمی ها مساله شفافیت را دنبال خواهند کرد یا خیر، گفت: به اعتقاد من یکی از کارهای مثبت شورای قبلی راه اندازی کمیته شفافیت بوده است.
وی با بیان اینکه در صورت موافقت دیگر اعضا، کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر را به کمیسیون نظارت، هوشمندسازی و شفافیت تبدیل میکنیم، اظهار داشت: به این صورت مساله مهم شفافیت از سطح کمیته به کمیسیون ارتقا مییابد.
این عضو شورای شهر با اشاره مبارزه با رانت و فساد در شهرداری تهران، از برنامههای اصلی این دوره شورای شهر تهران خواهد بود، تاکید کرد: یکی از امیدهای ما به آقای زاکانی این است که وی برند ضد فساد و مبارزه با رانت است و هیچ کاری هم اگر نکند باید شهرداری را به یک اتاق شیشهای تبدیل کند که هیچ فعل و انفعال و فساد انگیری در آن راه نیفتد.
وی افزود: البته این کار نیاز به سیستم دارد و با گماردن افراد حل نخواهد شد. چراکه اگر افراد هم بخواهند در سیستم مبارزه با فساد کنند، خودشان در لابه لای چرخ فساد گرفتار میشوند.
الکترونیکی کردن شهرداری تهران قدمی بزرگ برای مبارزه با تصمیمات غیر شفاف
امانی با تاکید بر اینکه با ایجاد یک سیستم باید همه اقدامات شهرداری تهران را الکترونیک کنیم و دخالت بر کارکنان در تصمیم گیری های غیرشفاف را به حداقل برسانیم، گفت: باید هر تصمیم و دستور و امضایی که در شهرداری تهران صورت میگیرد قابل رؤیت توسط همه باشد تا همه بدانند باید پاسخگو باشند.
وی مهمترین ضعف شفافیت دوره پیشین را قابل لمس نبودن آن برشمرد و گفت: من خودم کارشناس مدیریت شهری هستم و نمیشود خروجی آن را به صورت لمسی درک کرد.