به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد جمالیان ظهر شنبه در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی، با اشاره به آمارها و روند رو به افزایش بیماری در استان، اظهار کرد: افزایش میزان بیماران سرپایی نشان میدهد که طی ۱۰ روز آینده موارد بستری و مرگ و میر نیز سیر صعودی خواهند داشت.
فراهان و دلیجان حتی یک تخت خالی هم ندارند
وی ادامه داد: در همین لحظه در ۲ شهرستان فراهان و دلیجان حتی یک تخت خالی هم وجود ندارد و در دیگر شهرستانها کمتر از ۵ تخت باقی مانده و مدیریت آنها هر روز سختتر میشود، حتی اگر قرار باشد همین امروز تمامی پروتکلها دقیقاً رعایت شود ۲ هفته درگیر بحران خواهیم بود و اگر رعایت پروتکلها همچنان دنبال نشود عملاً کاری نمیتوان انجام داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: کادر درمان دیگر تابی ندارد و این امر قطعاً روی کیفیت درمان تأثیرگذار است و اشتباهات پزشکی نیز افزایش خواهد یافت، پرستاری که ۱۷ ماه شبانه روز تحت فشار و استرس است دیگر تابی ندارد و باید به این موارد توجه ویژه داشت.
صرف گزارش دادن تأثیری ندارد
جمالیان گفت: هفته پیش از رستوران و مراسمهای شادی گلایه کردیم و تبعات آن را امروز میبینیم و امروز نیز از مراسمهای عزاداری گلایه داریم، درست است که تبلیغات اسلامی بازرسی و نظارت دارد، اما صرف گزارش دادن تأثیری ندارد و لازم است که با افرادی که قوانین را زیرپا میگذارند برخورد شود.
وی گفت: ممنوعیت برگزاری مراسم در فضاهای مسقف و دسته رویها رعایت نمیشود، حتی در مصلی بیت المقدس اراک که مسقف است مراسم عزاداری در حال برگزاری است و دانشگاه به صورت کلی با هرگونه تجمع مخالف است.
وی با اشاره به ممنوعیت تولید و توزیع غذا توسط هر غذاپزی، گفت: از ظرفیت مدارس و دانشگاهها و محیطهای باز برای مراسمها استفاده شود و با واحدهای صنفی که اقدام به استقرار ایستگاه چای و شربت کردند برخورد شود.
اداره کل ورزش و جوانان هیچ همتی برای برخورد با باشگاههای ورزشی متخلف ندارد. این اماکن ورزشی همچنان پشت درهای بسته فعالیت میکنند و نداشتن تهویه باعث خطر بیشتر در این فضاها شده است.
بزودی در اراک هم دیگر تخت خالی برای ارائه خدمات نخواهیم داشت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به نقاط مختلفی در شهرهای استان که ایستگاههای چای و شربت برپا شده است، گفت: این هفته قطعاً با کمبود تخت مواجه خواهیم داشت و در اراک هم دیگر تخت خالی برای ارائه خدمات نخواهیم داشت. درمانگاه بیمارستان امام خمینی (ره) اراک و بیمارستان قدس به بستری موقت بیماران اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه دیگر نیرو و پرسنلی برای توسعه خدمات در اختیار نداریم، افزود: اگر پروتکلها رعایت شود، شاید در روزهای آینده با بحران کمتری مواجه شویم، این آمارهای فزاینده که هر روز خبر مرگ را میشویم از بین خود ما بودند، درگیری کودکان ۵ برابر افزایش یافته است و اگر مرگ و میر در کودکان رخ دهد آیا تاب و توان تحمل آن در بین والدین وجود دار؟
جمالیان در پایان بیان کرد: با توجه به گرمای هوا، مراکز واکسیناسیون تهویه خوبی ندارند و باید کمک کرد. بیمارستان روانپزشکی آماده است و اگر منابع مالی تأمین شود فضا برای بهره برداری مهیا خواهد بود.