به گزارش خبرگزاری مهر، مهاجر در خصوص انجام الزامات زیستمحیطی و اقدامات اساسی در جهت به حداقل رساندن آلایندگی شرکت پلیپروپیلن الوند بیان کرد: راندمان تبدیل خوراک به محصول در این طرح بالغبر ۲/۹۹ درصد است که بر حسب تکنولوژی روز و مدرن مورداستفاده در کشور بینظیر است.
وی ادامه داد: محصول جانبی این طرح (پروپان) که بهعنوان offgas شناخته میشود که البته میزان آن نیز کمتر از ۱۵۰۰ تن در سال خواهد بود از طریق خط لوله به پالایشگاه بازگردانده و در LPG تولیدی پالایشگاه مورداستفاده خواهد بود.
فلر تنها منبع آلایندگی است
مهاجر تصریح کرد: تنها منبع آلایندگی عمده این طرح فلر آن است که تنها در مواقع اضطراری توقف واحد (حداکثر یکبار در سال) استفاده خواهد شد و حسب طراحی منحصربهفرد آن در کشور (انتخاب و اجرای فلر کوتاه با تکنولوژی جدید برای اولین بار در کشور) دارای آلایندگی بسیار کمتر نسبت به فلرهای بلند فعلی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند ادامه داد: باید گفت که در حال حاضر پروپیلن تولیدی پالایشگاه توسط ۳۰ تا ۴۰ تراک در روز از مخازن پالایشگاه تخلیه و با طی مسیرهای طولانی به سایر نقاط کشور ارسال میشود که این امر دارای آلایندگی فراوان، هدر رفت میانگین ۵-۳ درصد پروپیلن به محیط و آبهای زیرزمینی و ریسکهای فراوان در زمان بارگیری در پالایشگاه، حمل در جاده و تخلیه در واحد مصرفکننده است که در طرح پلیپروپیلن الوند تمام این مراحل از طریق خط لوله بسته صورت پذیرفته و عملاً با راهاندازی این واحد حجم وسیعی از آلودگیهای زیستمحیطی در حال حاضر در منطقه و کشور کاهش مییابد.
واحد تولید پلیپروپیلن سمی نیست
وی عنوان کرد: واحد تولید پلیپروپیلن یک واحد پاییندستی در حوزه پتروشیمی محسوب شده و بهعنوان واحدی غیر آلاینده شناخته میشود. خوراک این واحد سمی نبوده و محصول حاصل از آن نیز دارای کاربردهای پزشکی و بهداشتی است. مطالعات زیستمحیطی این طرح از طریق مشاور مورد تائید سازمان محیطزیست تهیهشده و با طی روند کامل قانونی مجوز زیستمحیطی طرح از آن سازمان اخذشده است.
مهاجر درباره دلایل اصلی تغییر نام شرکت از توسعه پتروشیمی الوند به پلیپروپیلن الوند گفت: این طرح در ابتدا قرار بوده است ۵ محصول مختلف از پروپیلن را تولید کند و نام اولیه بر این اساس برای آن انتخابشده است، اما در سال ۱۳۹۶ با توجه به کمبود پروپیلن و نیاز کشور به محصول پلیپروپیلن (گرید پزشکی و بهداشتی) درخواست تغییر جواز تأسیس داده شد که خوشبختانه در سال ۱۳۹۹ با پذیرش این درخواست، طرح تنها به تولید پلیپروپیلن محدود شد.
وی ادامه داد: لذا با توجه به اینکه محصول تولیدی این طرح پلیپروپیلن است، نام پلیپروپیلن الوند نشانگر ماهیت نوع تولید آن است. البته باید گفت که تمام تأییدیههای طرح و بهخصوص مجوز زیستمحیطی با نام توسعه پتروشیمی الوند دریافت شده و تغییر نام تأثیری بر روال قانونی کار نداشته و نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند با اشاره به میزان مصرف آب در تولید و نحوه تأمین آن گفت: آب اختصاصیافته به طرح به میزان ۶۰۰ هزار مترمکعب در سال با تائید دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو در سال ۹۷ از محل تخصیص صنعت سد کمال صالح بوده که از آن سال با انعقاد قرارداد با شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی، هزینههای دیماند اعلامی از سوی آن شرکت (بدون مصرف آب) پرداخت شده است.
مهاجر در خصوص اشتغالزایی طرح عنوان کرد: در زمان پروژه تعداد نیروی استخدامی توسط شرکت پلیپروپیلن الوند که در حال حاضر حدود ۵۰ نفر است، تا ۱۷۰ نفر افزایش خواهد یافت. جهت فعالیتهای ساختمانی و ساخت تجهیزات از امکانات استان مرکزی حداکثر استفاده را خواهد برد.
وی ادامه داد: میزان اشتغالزایی طرح بعد از راهاندازی حداقل ۴۱۰ نفر بهصورت مستقیم خواهد بود که این شرکت خود را متعهد میداند بیش از ۹۵ درصد از نیروی انسانی موردنیاز خود را از نیروهای بومی منطقه شازند و شهرستانهای اطراف تأمین کند.
مهاجر به عملکرد شرکت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اشاره و در ادامه تأکید کرد: سهامداران شرکت پلیپروپیلن الوند سابقه طولانی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی داشته و خود را مقید به عمل در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه میدانند.
ایجاد بیش از ۱۰۰۰ فرصت شغلی در شهرستانهای ملایر و شازند
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند گفت: ایجاد بیش از ۱۰۰۰ فرصت شغلی در شهرستانهای ملایر و شازند، تأمین ماسک ضدویروس برای مناطق محروم و بیمارستانهای شهرستان شازند و شهرهای اطراف، توزیع ارزاق در مناطق محروم، ساخت مدرسه و غیره، آنهم در شرایطی که هنوز این طرح به تولید نرسیده است خود گویای نیت سهامداران است. که با بهرهبرداری از این طرح، منطقه شازند علیالخصوص از مزایای آن بهرهمند خواهد شد.
وی یادآور شد: میزان پیشرفت فیزیکی طرح تاکنون، علیرغم تمام تحریمهای بینالمللی و داخلی، تورم و شرایط سخت اقتصادی کشور، همهگیری کرونا و سایر موانع، بیش از ۴۰ درصد است که به تائید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز رسیده است و انشالله زمان راهاندازی طرح نیمه دوم سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند در خصوص تدابیر اندیشیده شده برای پساب و پسماندهای احتمالی گفت: آب باران در سایت جهت مصارف بعدی و صرفهجویی در مصرف آب جمعآوری خواهد شد. میزان فاضلاب صنعتی طرح بر اساس اسناد حداکثر ۷ مترمکعب در ساعت و میزان فاضلاب بهداشتی در فاز بهرهبرداری حدود ۱۰-۵ مترمکعب در روز است که با اجرای پکیج تصفیه فاضلاب، از خروجی آن بهمنظور آبیاری فضای سبز و سایر مصارف استفاده خواهد شد.
وی گفت: این شرکت خود را در صیانت از محیطزیست مسئول میداند و سرمایهگذاری در راستای کاهش آلایندگی منطقه را از وظایف خود میداند.
تمام مجوزهای قانونی برای احداث شرکت پلی پروپیلن الوند اخذ شده است
مهاجر مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند گفت: طرح تولید پلیپروپیلن شرکت پلیپروپیلن الوند به ظرفیت اسمی ۱۸۰ هزار تن در سال جهت تولید محصولات استراتژیک پزشکی و بهداشتی در کشور و تأمین مواد اولیه موردنیاز مجموعه صنعتی بافتینه و بافتسان، تأمینکننده نیاز کل کشور به منسوجات نبافته مورداستفاده در اقلام پزشکی از جمله، ماسک، گان، لباس یکبارمصرف اتاق عمل، اقلام بهداشتی مورد مصرف در پوشک و نوار بهداشتی و غیره با ظرفیت فعلی بیش از ۷۵ هزار تن در سال، تعریف شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این میتواند منجر به افزایش سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال مولد و کاهش نرخ بیکاری و جلوگیری از واردات پلیپروپیلن گرید ملت بلون و صرفهجویی ارزی و صادرات در شهرستان شازند استان مرکزی، مناطق همجوار و کل کشور گردد که قطعاً کلید بیاثر نمودن تحریمهای ظالمانه با ایجاد اشتغال مولد در کشور خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند اظهار کرد: علیرغم خرید ۲۰ هکتار زمین و فنس کشی آن در شهرک صنعتی جوکار شهرستان ملایر، به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم و همینطور فاصله زیاد با محل خوراک و علیرغم هزینه کرد بالغبر ۲۰۰ میلیارد ریال، در اسفند سال ۹۳ و با ابلاغ موافقت معاون اول محترم رئیسجمهور توسط معاون محترم هماهنگی و نظارت ایشان و تائید وزارت نفت، استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر دو استان، محل اجرای طرح به محل کنونی در جوار پالایشگاه شازند منتقل شد.
مهاجر در خصوص مجوزهای اخذشده طرح عنوان کرد: تمامی مجوزهای لازم طرح از سازمانهای ذیربط دریافت شده که از آن جمله میتوان به مجوز هیئت محترم وزیران دولت دهم جهت تخصیص خوراک از پالایشگاه شازند در سال ۱۳۸۹، جواز تأسیس از وزارت صمت، موافقت اصولی خوراک از وزارت نفت، تخصیص آب و برق از وزارت نیرو، مجوز استقرار در شعاع ۳۰ کیلومتری شهر اراک از هیئت محترم وزیران دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۹، مجوز زیستمحیطی از اداره کل حفاظت محیطزیست استان مرکزی، تأییدیه سازمان پدافند غیرعامل کشور مبنی بر بلامانع بودن احداث طرح در محل فعلی، قرارداد تأمین خوراک و سرویسهای جانبی با پالایشگاه شازند اشاره کرد.
وی گفت: خوراک این طرح پروپیلن به میزان ۴۸۰۰ بشکه در روز از تولیدات پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند مندرج در موافقت اصولی خوراک است که از طریق خط لولهای به طول تقریبی ۲ کیلومتر از محل پالایشگاه به زمین پلیپروپیلن الوند در یک سیستم کاملاً بسته منتقل میشود و هیچ هدر رفت محیطی برای آن متصور نیست.
مدیرعامل شرکت پلیپروپیلن الوند ادامه داد: محصول جانبی واحد نیز از طریق خط لوله جهت استفاده مجدد به پالایشگاه بازگردانده میشود. در خصوص ادعای مطرح شده مخالفت وزیر نفت علیرغم دریافت مجوز از هیأت وزیران این مساله به هیچ عنوان صحت ندارد. کما اینکه جهت دریافت مجوز هیأت وزیران ابتدا موضوع به تأیید کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست رسیده است که یکی از اعضای حاضر در آن معاون وزیر نفت بوده است. ضمن اینکه وزارت نفت از سال ۸۹ تاکنون موافقت اصولی طرح را صادر کرده و همچنین در واگذاری زمین طرح و خوراک و یوتیلیتی همکاری لازم را داشته است.
مهاجر در پایان بیان کرد: شرکت پلیپروپیلن الوند بر تولید گریدهای پزشکی و بهداشتی پلیپروپیلن که هم کاربرد استراتژیک در حوزه سلامت مردم داشته و هم از خروج ارز جهت واردات جلوگیری میکند، تمرکز خواهد داشت که با راهاندازی این طرح عملاً نیاز کشور در این حوزه تأمین شده و از واردات بینیاز خواهیم شد.