به گزارش خبرگزاری مهر، «موته گی توشیمیتسو»، وزیر خارجه ژاپن امروز ظهر امروز دوشنبه (۱ شهریورماه) با امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
امیرعبداللهیان در ابتدای این دیدار با اشاره به قدمت مناسبات دو کشور گفت: پیشینه ارتباطات و همکاری های جمهوری اسلامی ایران و ژاپن سرمایه بزرگی است که می تواند به توسعه و تحکیم روابط دوستانه فیمابین کمک کند.
وی ضمن تاکید بر نگاه دولت سیزدهم به افزایش مناسبات اقتصادی با کشورهای آسیایی، افزود: سطح فعلی تعاملات و همکاری های جمهوری اسلامی ایران و ژاپن بویژه در عرصه اقتصادی و تجاری، متناسب با ظرفیت و توانمندی های دو کشور نیست و امیدواریم از طریق اتخاذ ابتکارات و راهکارهای جدید، حجم ارتباطات و مبادلات بین دو کشور در حوزه های مختلف بیش از پیش افزایش یابد.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات سازنده توأم با نتایج ملموس که ناشی از عمل به کلیه تعهدات و پرهیز از اتلاف وقت استقبال می کند.
امیرعبداللهیان در پایان این دیدار ضمن برشمردن ظرفیت های گسترده دیپلماسی پارلمانی در دو کشور گفت: تداوم رایزنی و مشورت میان مسئولان سیاسی و پارلمانی ایران و ژاپن بویژه ارتباط مستمر میان کمیسیون های تخصصی مجلس و گروه دوستی پارلمانی ایران و ژاپن می تواند در توسعه هرچه بیشتر همکاری های فیمابین موثر باشد.
وزیر خارجه ژاپن نیز در این دیدار، گفت: توسعه مناسبات و همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشوری مهم در منطقه خاورمیانه مورد توجه و پیگیری مقامات و مسئولان ژاپنی قرار دارد. افزایش تعاملات و ارتباطات تهران - توکیو در حوزه های مختلف بویژه در حوزه مسائل بشردوستانه ضمن تامین منافع مردم دو کشور، به توسعه و آبادانی دو کشور و همچنین تامین امنیت منطقه کمک فراوانی می کند.
وی اظهار داشت: ژاپن از توافق برجام حمایت می کند و خواستار عمل کلیه طرف ها به تعهداتشان در این توافق مهم بین المللی است. از نظر ژاپن، تداوم برجام و حفظ صلح و امنیت منطقه، بسیار با اهمیت است.
وزیر خارجه ژاپن از تلاش های جمهوری اسلامی ایران برای کمک به حل مشکلات منطقه از جمله سالها میزبانی از پناهجویان افغان در کشورمان تقدیر کرد و اظهار داشت: ژاپن نگران اوضاع منطقه بویژه افغانستان است و در این زمینه از رایزنی و مشورت با مقامات ایرانی برای کمک به حل بحران های موجود در منطقه بویژه در افغانستان استقبال می کند.