به گزارش خبرنگار مهر، یکی از پارامترهای کاربردی در امور دریایی و شیلات، شناسایی میزان کلروفیل است که افزایش آن برای کیفیت آب مضر است. از این رو اداره سنجش از دور سازمان فضایی ایران با استفاده از فناوری سنجش از دور و به کارگیری تصاویر ماهوارهای به اندازهگیری میزان کلروفیل در آبهای خلیج فارس و دریای عمان پرداخته است.
سامانه پایش ماهوارهای پهنههای آبی و پارامترهای فیزیکی و کیفی آب (کرانه) در سطح کشور، توسط سازمان فضایی ایران و با بهرهگیری از توانمندی بخش خصوصی توسعه داده شده است.
بر این اساس با استفاده از این سامانه میانگین غلظت کلروفیل سطح آب خلیج فارس و دریای عمان به طور مجزا و تغییرات آنها از ابتدای سال تا نیمه مرداد ۱۴۰۰ استخراج شده است.
این نتایج از تصاویر ماهواره سنجش از دور مادیس حاصل شده است.
نتایج این بررسی نشان میدهد که میانگین غلظت کلروفیل در سطح آب خلیج فارس از دریای عمان بیشتر است که احتمالاً ناشی از ورود آلودگیهای مختلف به خلیج فارس و عدم جریان مناسب آب در این منطقه است.
تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که غلظت کلروفیل در نواحی ساحلی خلیج فارس و دریای عمان بیشتر است که میتواند ناشی از ورود آلودگیهای مختلف از طریق رودخانهها و همچنین فاضلابهای مختلف صنعتی، شهری و کشاورزی باشد.
تغییرات میانگین غلظت کلروفیل سطح آب خلیج فارس از ابتدای سال تا نیمه مرداد ۱۴۰۰
تغییرات میانگین غلظت کلروفیل سطح آب دریای عمان از ابتدای سال تا نیمه مرداد ۱۴۰۰
نقشه میزان غلظت کلروفیل سطح آب خلیج فارس در ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
نقشه میزان غلظت کلروفیل سطح آب دریای عمان در ۱۵ مرداد ۱۴۰۰