رئیس کمیسیون آموزش مجلس در نامه ای به رئیس دانشگاه آزاد خواستار پیگیری اعتراضات دانشجویان در خصوص آزمون جامع دکتری و ارسال نتیجه به این کمیسیون شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس که سابقا معاون پارلمانی دانشگاه آزاد نیز بوده است در نامه‌ای به رئیس دانشگاه آزاد خواستار بررسی نحوه برگزاری آزمون جامع دکتری و همچنین رسیدگی به اعتراض دانشجویان نسبت به برگزاری حضوری این آزمون در شرایط بسیار وخیم کرونایی شد.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس از طهرانچی خواسته است نتیجه بررسی‌ها به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه شود.

متن نامه رئیس کمیسیون آموزش خطاب به رئیس دانشگاه آزاد به شرح زیر است؛

جناب آقای دکتر طهرانچی

رئیس محترم دانشگاه آزاد اسلامی

احتراماً به پیوست درخواست تعداد کثیری از دانشجویان دکتری تخصصی غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص آزمون و جایگزین خدمتتان می‌گردد با عنایت به مطالب مطروحه و شرایط بسیار وخیم برون یک کشور و مشکلات به وجود آمده ناشی از آن نظر به اینکه آزمون جامع امتحانی از دروس گذرانده شده و تحقیقی بر سنجش علمی دانشجویان نیست و برخی از دانشگاه‌های دولتی نیز بدین منظور اقدام به جایگزینی شرط معدل نموده‌اند و با در نظر گرفتن اینکه طرح تعاون دانشگاه نیز به دلیل مشکلات متعدد از جمله سفر کردن دانشجویان و غیره نمی‌تواند اطمینان خاطر از عدم شروع این ویروس منحوس را تضمین نماید و از سوی دیگر درخواست‌های مکرری از سوی دانشجویان به نمایندگان مجلس و رسانه‌های جمعی ارسال شده است به موازات از این کمیسیون نیز پیگیری می‌شود لطفاً دستور فرمایید موضوع بررسی و نتیجه به این کمیسیون اعلام شود.

پیش از این مجتبی توانگر نماینده مردم تهران نیز در نامه‌ای به رئیس دانشگاه آزاد خواستار لغو آزمون جامع شده بود. در بخشی از این نامه‌آمده بود؛ "دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد به لحاظ تلاش و ممارست در مطالعه و جدیت علمی کم از دانشجویان دولتی نبوده و چه بسا با مشکلات اقتصادی، خانوادگی و داشتن مسئولیت‌ها و تعهدات اجتماعی، تلاش مضاعف‌تری را نیز متحمل می‌شوند و اکثراً نیز، دارای معدل نمرات عالی می‌باشند؛ لذا از جناب‌عالی تقاضا می‌شود با جایگزین نمودن میانگین نمرات دوره آموزشی به جای آزمون جامع موافقت فرمایید.

چنانچه این امر، عملیاتی نبوده و به لحاظ قوانین و مقررات آزمون‌ها، قابلیت اجرا ندارد حداقل با برگزاری آزمون جامع (در بخش کتبی) به صورت مجازی موافقت فرمایید تا از میزان نگرانی و اضطراب دانشجویان دکتری نسبت به حفظ سلامت جان خود و خانواده‌هایشان کاسته شود."

در همین حال محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتگویی که پیش از این با مهر داشت، به این موضوع اشاره کرده بود که اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیگیری‌های خود را در خصوص این آزمون در شرایط کنونی داشته‌اند و دانشگاه آزاد در واکنش به نگرانی‌ها، اقدام به تعویق این آزمون کرده است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس بر این نکته هم تاکید کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر شده است، حتی اگر در نیمه‌های شهریور وضعیت کرونا در کشور مساعد نباشد، هرچند بار که لازم باشد آزمون به تعویق خواهد افتاد.

از سوی دیگر یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد که قرار است در آزمون جامع شرکت کند از اظهار نظر برخی رسانه‌ها که گفته‌اند درخواست دانشجویان غیر منطقی و غیر عقلانی است و این موضوع از سوی افراد غیر متخصص بیان می‌شود، گلایه مند است. او می‌گوید: مسئله‌ای که در حال حاضر خیلی عجیب و ناراحت کننده است و بعضی از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها آن را نشر می‌دهند این است که این رسانه‌ها این‌طور وانمود می‌کنند که درخواست لغو آزمون حضوری جامع و جایگزینی شرط معدل از طرف افراد غیرمتخصص و افراد خاص مطرح می‌شود و این درخواست بدور از عقلانیت و منطق و صرفاً در راستای منافع شخصی عده‌ای است.

وی افزود: این موضوع برای دانشجویان آسیب دیده و در معرض آسیب ناشی از کرونا واقعاً دردآور، غیر قابل پذیرش و توهین آمیز است. مسئولین دانشگاه آزاد همچنان بر تصمیم خود پافشاری می‌کنند و چشمانشان را بر روی حقایق واقعیت‌های ملموس و غیر قابل انکار جامعه بسته‌اند و به دنبال به کرسی نشاندن حرف خودشان در مقابل دانشجویانی که می‌خواهند زنده بمانند، هستند.

یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه آزاد در همین زمینه می‌گوید: بنده و کل خانواده ام که ۵ نفر هستیم درگیر این ویروس منحوس هستیم. عذاب جهنم را با تمام وجود لمس می‌کنیم؛ به نظر شما توانی برای مطالعه می‌ماند؟ من دنبال این هستم که خودم و خانواده ام را از این شرایط نجات دهم، آیا در این شرایط می‌توان به چیز دیگری فکر کرد؟

در حالی زمان جدید برگزاری آزمون جامع به نیمه و اواخر شهریور تغییر یافته و دانشگاه آزاد علیرغم اعتراض‌های موجود و شرایط وخیم کرونایی بر برگزاری حضوری آزمون اصرار دارد که آمار فوتی‌های کرونا به شدت نگران کننده است و در هفته‌های اخیر شاهد از دست رفتن عزیزانی بودیم که چیزی جز حسرت و نگرانی برای جامعه دانشگاهی و دانشجویان به جا نگذاشت. یکی از آنها دکتر احمد گل‌محمدی، مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، مترجم و محقق برجسته کشور بود که متاسفانه بر اثر ابتلا به کرونا جان به جان آفرین تسلیم کرد.

دیگری دکتر سیدحسین مرجانمهر، استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بود. علی اصغر رضایی دکتری رشته ریاضی (هندسه) عضو هیات علمی دانشگاه کاشان نیز از دیگر اساتید جوانی بود که در همین یک هفته گذشته بر اثر ابتلا به ویروس به دیار حق شتافت. رضایی متولد ۱۳۵۸ دارای دو فرزند بود که در روز ۲۸ مردادماه آسمانی شد.

دکتر سالاری، استاد پروتز و عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران نیز ۲۵ مرداد به دلیل ابتلا به کرونا دعوت حق را لبیک گفت. در این میان خبر فوت دانشجویان جوان نیز خیلی‌ها را متاثر کرد؛ امیر رحمتی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور دانشگاه خواجه نصیر که چند روز گذشته جان خود را از دست داد، یکی از آنها بود.