به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ دوم پاسدار احمد اخوان در مراسم افتتاح بزرگترین بیمارستان سیار ویژه کرونا در کرمانشاه، اظهار کرد: یکی از نیازهای فوقالعاده ضروری مردم، داشتن سامانهها و بیمارستانهای سیار تخصصی مخصوص بیماران حاد تنفسی بود که بر اساس مطالعات انجام شده توانستیم به مدت یکسال علاوه بر مطالعه، تولید و بهرهبرداری انجام و پیشرفتهترین و مجهزترین بیمارستان سیار تخصصی ویژه درمان بیماران حاد تنفسی راهاندازی شود.
وی عنوان کرد: در رونمایی این بیمارستان در اصفهان اعلام شد که از نظر شاخصهای اعتباربخشی، قدرت، سرعت و تحرک در ارائه خدمات پزشکی در غرب آسیا بینظیر است و این موضوع را مسئولان بهداشتی کشور اذعان داشتند و این افتخاری برای جامعه پزشکی کشور است.
سردار اخوان گفت: علاوه بر این در بیستم مرداد ماه بعد از فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نیروهای مسلح باید تمام امکانات و ظرفیتهای خود را بسیج کنند و به ویژه در درمان بیماران کرونا به طور مجدد در خدمت مردم باشند، بلافاصله قرارگاه عملیاتی بیماری کرونا به فرماندهی سردار پاکپور در نیروی زمینی تشکیل شد.
وی افزود: در این قرارگاه مصوب شد که بر اساس نیاز مردم و ضرورت اقدام مؤثر، به موقع و سریع، ۶۶۲ تخت بیمارستانی به ظرفیت موجود افزوده شود و از ۲۰ مرداد ماه در چند نقطه براساس اعلام نیاز مستقر شدیم و این تختها فعال شده است.
سردار اخوان با اشاره به اینکه هفته گذشته در مشهد مقدس ۱۶۰ تخت شامل ۹۶ تخت ثابت و ۶۴ تخت سیار راهاندازی شد عنوان کرد: در گنبد ۳۲ تخت، کرمان ۶۴ تخت و اردبیل ۶۴ تخت در بیمارستان سیار با شاخصها و بهترین نیروی انسانی و تجهیزات فضای فیزیکی فعال شده است.
وی با بیان اینکه از زمان فرمان مقام معظم رهبری تاکنون ۴۵۰ تخت در استانهای مختلف فعال شده و این نیازمند روحیه جهادی و انقلابی است گفت: در بیمارستان سیار کرمانشاه نیز ۱۲۸ تخت از روز گذشته فعال شده و بیماران بستری شده رضایت کامل دارند و تمام زیرساختها در آن فراهم شده است.
فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای ممتاز سامانه خوداتکایی است عنوان کرد: تأمین زیرساخت درمان بستری بیماران کرونایی بسیار پیچیده است و پیچیدگی خاصی در فرایند و تجهیزات وجود دارد اما پذیرش بیماران تروما بسیار راحتتر است و این اقدامات ممکن نبود مگر اینکه از قبل آمادگیهای آموزشی، دانشی و تجهیزاتی و فناوریهای نوین ایجاد میشود.
سردار اخوان با اشاره به اینکه یکی دیگر از امتیازات این سامانهها رعایت شاخصهای ملی و جهانی است گفت: بومیسازی سامانه مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان است که به آن توجه شده و در مطالعات انجام شده برای نیروها زمان بسیاری صرف شد.
وی انعطافپذیری در استقرار سامانه و توسعه یک به سه در شرایط اضطرار را یکی دیگر از امتیازات این سامانه عنوان کرد و گفت: ما میتوانیم این سامانه را توسعه دهیم و این بستگی به نیاز و ایجاد زیرساخت دارد.
سردار اخوان با بیان اینکه این بیمارستان قابلیت و شاخصهای مدیریت بحران را دارد گفت: این بیمارستان مجهز به سامانههایی کمنظیر در کشور است به طوری که در کشور آزمایشگاه سلول مولکولی یا pcr وجود ندارد اما در داخل این سامانه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه مرکز طب دستوری پیشرفته که نیازهای بیماران را تأمین کند در این بیمارستان وجود دارد افزود: یکی از نیازهای بسیار ضروری بیماران کرونایی تأمین اکسیژن است و این بیمارستان از این نظر خودکفا است.
سردار اخوان با بیان اینکه پذیرش بیماران در بیمارستانهای سیار تمهیداتی خاصی نیاز دارد بیان کرد: برای راهاندازی این سامانه در اردیبهشت ماه به مدت چهار روز کارشناسانی دعوت شدند و سنجههای اعتبارسنجی را با جزئیات بررسی کردند و مسئولان فنی و تخصصی در مکانیک و برق به جزئیات پرداختند و بعد از چهار روز در یک تست میدانی در تیر ماه این سامانه به سیستان و بلوچستان اعزام شد.
وی با اشاره به تلاش شبانهروزی برای راهاندازی این بیمارستان سیار و همچنین پیشرفت قابل توجه بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی سپاه در کرمانشاه گفت: اکنون این سامانه در حال پذیرش بیمار و ارتقای ظرفیتها است و چینش و سازماندهی نیروهای انسانی متناسب با این پذیرش از قبل آماده شده است.
سردار اخوان عنوان کرد: امید داریم بر اساس راهبرد موجود و فرمان مقام معظم رهبری که فرمودند سپاه باید پیشرفت صد برابری داشته باشد، در حوزه نظام سلامت نیروی زمینی این موضوع دنبال شود و علاوه بر این بیمارستان سیار تخصصی و فوقتخصصی موارد زیادی وجود دارد که میتوانیم با پیشرفتهترین نیروهای زمینی دنیا رقابت کنیم.
وی با بیان اینکه تا ۲۰ شهریور ماه در استانهای دیگر که نیازمند هستند نیز به ظرفیت تختها افزوده میشود گفت: با اشراف بر قدرت و توانمندی نظام سلامت کشور باید بگویم این حرکت بینظیر بود و در چند روز آینده خدمات ویژهای در سایر نقاط کشور ارائه میشود.