خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه : "انتخاب رشته برای افرادی که مجاز نیستند" این جمله ای است که در تبلیغات یک مرکز انتخاب رشته به چشم می خورد. تبلیغاتی که با سوء استفاده از آدرس اینترنتی سازمان سنجش در مقابل ساختمان سازمان سنجش توزیع می شود تا داوطلبان کنکور را به سمت خود جذب کند.

به گزارش خبرنگار مهر، تبلیغات یک مرکز بی نام که حتی در برگه های تبلیغاتی آن نامی از موسسه یا شرکت ذکر نشده است، مواردی از جمله ارائه کارنامه اینترنتی، انتخاب رشته اینترنتی و مشاوره حضوری را از خدمات خود ذکر کرده است.

این تبلیغات که به طور وسیع در جنب سازمان سنجش توزیع می شود، داوطلبان بسیاری را به خود جلب کرده است. پخش این آگهی با آدرس سایتی شبیه به سایت سازمان سنجش در کنار سازمان سنجش از ترفندهای این موسسه برای جلب مشتری و درآمد زایی است.

به نظر می رسد که این موسسه با راه اندازی پایگاه اینترنتی به آدرس WWW.SANJESHAC.IR در صدد مشابه سازی مشخصاتش با سازمان سنجش آموزش کشور در فضای مجازی است تا شاید از این گذر بتواند اطمینان خاطر داوطلبان کنکور سال 86 و خانواده های آنها را جلب کند. آدرس پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور WWW.SANJESH.ORG است.  

این مرکز انتخاب رشته اینترنتی، یکی از شعبه های فعال خود را در یک تراکت تبلیغاتی واقع در دانشگاه تهران معرفی کرده است و به هنگام تماس تلفنی، این مرکز مدعی شده است که همکاران آنها در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نیز برای داوطلبان انتخاب رشته می کنند. غلو آنها زمانی رنگ می بازد که ضمن سوء استفاده از نام دانشگاه تهران، افرادی که با آنها تماس می گیرند را به حضور در مرکز خیابان آزادی ترغیب می کنند.  

این مرکز اعلام کرده است: "انتخاب رشته برای افرادی که مجاز نیستند!!!" تعداد علامت تعجبی که دست اندرکاران این مرکز در مقابل جمله تبلیغاتی شان قرار داده اند نشانگر انصاف نسبی آنها است. یکی از این دست اندرکاران که بی هیچ مانع و هراسی حاضر به گفتگو با رسانه شد، گفت: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته نشده اند را کمک می کنیم و در دوره های فراگیر از آنها ثبت نام به عمل می آوریم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دوره های فراگیری که این موسسه به ثبت نام در آنها اقدام می کند تحت نظر دانشگاه پیام نور است، گفت: ممکن است از دانشگاه پیام نور نیز کمک گرفته شود اما ما با دانشگاههای تهران طرف حساب هستیم و کلاس ها از اول مهر ماه در روزهای پنج شنبه و جمعه شروع می شوند.

اظهارات این دست اندرکار موسسه بی نام واقع در خیابان آزادی در حالی مطرح می شود که بارها دانشگاه پیام نور اعلام کرده است هیچ شعبه ای ندارد و مسئولان آموزش عالی تاکید کرده اند که هیچ دانشگاهی مجوز دوره های فراگیر را ندارد و تنها پیام نور مجوز برگزاری این دوره ها را دارد.

دکتر رجبعلی برزویی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : دوره های فراگیر طبق توافقات صورت گرفته تنها در دانشگاه پیام نور برگزار می شود و سایر دانشگاه ها نمی توانند اقدام به برگزاری این دوره ها کنند. تنها در صورتی که دانشگاهی قبل از ابلاغیه معاونت آموزشی در رابطه با این موضوع، دوره فراگیر برگزار و دانشجو پذیرش کرده باشد، می تواند به تعهد خود در قبال این دانشجویان عمل کند.

وی اظهار داشت: بدین ترتیب فعالیت هر دانشگاهی که پس از این ابلاغیه اقدام به برگزاری و پذیرش دانشپذیر در دوره های فراگیر کند از نظر وزارت علوم غیر قابل قبول و بدون مجوز است.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان اینکه در صورت تعطیلی دوره، عواقب آن به عهده داوطلب است، گفت: شکایت داوطلب شرکت در این دوره ها نیز به دانشگاه برمی گردد. لذا داوطلبان شرکت در این دوره ها باید با آگاهی بیشتری نسبت به ثبت نام در دوره های فراگیر اقدام کنند.

وی به ادامه روند برگزاری دوره های فراگیر در دانشگاه پیام نور افزود: ایجاد دوره های فراگیر در دانشگاه پیام نور، با توجه به بومی پذیری دانشگاه، پذیرش نهایی و برگزاری کنکور توسط سازمان سنجش متناسب با عدالت اجتماعی است. همچنین شهریه این دوره ها در دانشگاه پیام نور منطقی و معقول است.

برزویی اضافه کرد: در سال جدید پرداختن به کیفیت بیشتر از کمیت مورد توجه وزارت علوم است و معاونت آموزشی امسال سال توسعه کیفی در معاونت آموزشی است، از این رو در دوره های فراگیر نیز پرداختن به کیفیت آموزش از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با اشاره به فعالیت برخی موسسات آموزشی آزاد که تضمین قبولی در دوره های فراگیر را به داوطلبان می دهند گفت: برخی موسسات آموزش های آزاد از وزارت علوم برای ایجاد کلاس های تقویتی دوره های فراگیر دارند اما تضمین قبولی در دوره های فراگیر غیرقانونی است و هیچ موسسه ای نمی تواند ادعا کند که شعبه ای از دانشگاه پیام نور است و می تواند راهی برای دستیابی قطعی به دوره دانشجویی این دانشگاه باشد.

مسئولان دانشگاه پیام نور نیز بارها اعلام کرده اند که این دانشگاه هیچ شعبه ای ندارد و مجوزی برای برگزاری دوره های فراگیر صادر نکرده است.

به گزارش مهر، به نظر می رسد کنکور و ورود به دانشگاه که حساسیت ویژه ای در خانواده های ایرانی ایجاد کرده است، همچنان مورد بهره برداری سودجویان واقع می شود. کلاسهای کنکور، انتخاب رشته، اعلام نتیجه و ... مواردی است که هنوز مورد سوء استفاده سودجویان قرار می گیرد و خانواده ها همچنان به هشدارهای سازمان سنجش بی توجه هستند. شلوغی این موسسات هر چند توسط داوطلبان ضعیف کنکور نشان دهنده ضعف اطلاع رسانی هشدارهای سازمان سنجش از سوی رسانه ملی است.

این روزها خیابانهای اطراف دانشگاهها و میدان های بزرگ شهرهای بزرگ کشور با تبلیغات موسسات انتخاب رشته سنگفرش شده اند و همچنان کنکوری های در آرزوی دانشگاه فریب می خورند و درآمد کلانی را در کوتاه مدت به حساب سودجویان واریز می کنند.