به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی، شماره جدید کتاب امروز، مجله مخصوص مرور و نقد کتاب منتشر شد. در جلد و پرونده اصلی این شماره که از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر میشود به بررسی کتاب «راهنمای فیلم سینمای ایران» اختصاص دارد که حسن حسینی و همکارانش آن را منتشر کردهاند.
مانند دوره قدیم کتاب امروز، تحریریه کتاب امروز به همراه سهند عبیدی گفتوگویی مفصل و انتقادی با حسن حسینی، مولف اصلی کتاب، انجام دادهاند. حسینی در این گفتوگو وجوه تازهای از تاریخ فیلمفارسی و سینمای ایران را شرح داده که میتواند مکمل خوبی برای علاقهمندان کتاب و سینمای ایران باشد.
پرونده شخص این شماره از کتاب امروز به همایون صنعتیزاده، اختصاص دارد. همایون صنعتیزاده، صنعتگر ایرانی بود که موسسه فرانکلین، شرکت سهامی کتابهای جیبی و کارخانه کاغذ پارس را پایهگذاری کرد. صنعتیزاده بیشک مهمترین چهره صنعت نشر ایران در سده اخیر است؛ کسی که ویراستاری حرفهای، قرارداد و اصول حرفهای میان مولف و نویسنده، ایجاد تحریریه برای انتشار کتاب و مواردی دیگر را وارد صنعت نشر کتاب در ایران کرد و انتشار کتاب در ایران را به صورت یک صنعت در آورد. کتاب امروز که در دهه ۵۰ ذیل انتشارات فرانکلین و دیدبانی روشنفکرانی مانند ابوالحسن نجفی و نجف دریابندری و کریم امامی در حوزه نقد و بررسی کتاب منتشر میشد، یکی از مواریث موسسهای است که صنعتیزاده بنیان گذاشت.
گلی امامی که سالها دستیار و رئیسدفتر صنعتیزاده در این موسسه بوده، در گفتوگویی با کتاب امروز مراحل شکلگیری فرانکلین و دیگر دستآوردهای صنعتیزاده را توضیح داده است.
کتاب امروز همچنین به معرفی و بررسی کتابهای تازهانتشار یافته هم پرداخته است. از جمله به کتاب «تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات در ایران»، «یک شاخه در سیاهی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان»، «پاریس ۱۹۱۹، شش ماهی که جهان را تغییر داد»، «ماه غمگین، ماه سرخ» نوشته رضا جولایی، «دهه ۴۰ و مشقهای دیگر» که مجموعه مقالات شمیم بهار است،. نیز رمان «روزگار سخت» نوشته ماریو بارگاس یوسا که در این شماره کتاب امروز بدان پرداخته شده.
علی حصوری در مقالهای به کتاب «همگام با زمانه» پرداخته که مجموعه مقالات سیروس پرهام در نیمقرن گذشته است.
مرورهای کتاب امروز با نگاهی انتقادی نه تنها به کتابها که به موضوعات کتابها میپردازند و به همین دلیل حتی برای کسانی که کتابهای معرفیشده را خواندهاند دریچهای تازه باز میکنند.