به گزارش خبرنگار مهر، جلسه مناسبسازی محیط برای معلولان به ریاست معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری خرمشهر، رئیس اداره بهزیستی شهرستان و نمایندگان دستگاههای اجرایی و همچنین فعال اجتماعی و مطالبه گر در حوزه معلولان در سالن فرمانداری برگزار شد.
«علی زاده اریفی» معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری خرمشهر در این جلسه بر حمایت و پیگیری حقوق معلولان تأکید کرد و خبر داد: در این راستا کارگروه ویژه معلولان با حضور یک فرد دارای معلولیت بهمنظور رسیدگی و پیگیری حقوق این افراد در شهرستان خرمشهر تشکیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: در این کارگروه نظرات افراد دارای معلولیت و مسئولان شنیده و پس از آن مطالبات معلولان پیگیر میشوند.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری خرمشهر گفت: بنابراین در یک ماه آینده اولین گزارش این کارگروه ارائه شود تا بدانیم در این راستا چه اقداماتی صورت گرفته است.
۳۵۰۰ معلول جسمی – حرکتی در خرمشهر
«مدینه عیدانی» رئیس اداره بهزیستی خرمشهر در این جلسه بر مناسبسازی اماکن خرمشهر برای تردد آسان معلولان و جانبازان تأکید کرد و افزود: این موضوع سالهاست که توسط بهزیستی شهرستان پیگیری میشود که با کمک دستگاههای اجرایی و نظارت فرمانداری برخی اماکن مناسبسازی انجام شده و در اماکن دیگر مناسبسازی صورت نگرفته است.
وی با تأکید بر اینکه معلولان مانند سایر مردم باید از خدمات جامعه بهصورت یکسان استفاده کنند، ادامه داد: ضرورت دارد که سازمانها و دستگاههای اجرایی این موضوع را پیگیری کنند و اگر مشکلی در بخش اعتبارات و بودجه وجود دارد یا این موضوع را به سازمان خود ارجاع دهند و یا در شورای برنامهریزی شهرستان منعکس کنند.
رئیس اداره بهزیستی خرمشهر خبر داد: تقریباً سه هزار و۵۰۰ فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی این شهرستان است که بیش از یک هزار معلول جسمی - حرکتی در خرمشهر وجود دارد و از این تعداد نیز بیش از ۵۰۰ نفر ویلچر نشین هستند.
تصویب پروژههای فرهنگی
«مصطفی آل علی» توانخواه، فعال اجتماعی و مطالبه گر در حوزه معلولان شهرستان خرمشهر در این جلسه، ابتداییترین مشکل جامعه معلولان را نبود فرهنگ تعامل و لازم با جامعه معلولان اعلام کرد و گفت: از مسئولان ذی امر درخواست میشود که مطابق مادههای ۲۰ و ۲۱ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان رایزنیهای لازم را با صداوسیمای آبادان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرمشهر انجام دهند تا از این طریق ابتدا فرهنگ تعامل برای برخورد با معلولان ایجاد شود.
وی افزود: همه میدانیم اگر فرهنگ درستی ایجاد نشود معلول نمیتواند در جامعه حضور پیدا کند و یا حتی موفق شود؛ این امر نیز برای افراد سالم صدق میکند زیرا خود مسئولان اگر فرهنگ ارتباط با همدیگر را ندانند، آیا باز هم موفق خواهند شد؟
آل علی، دومین مشکل معلولان خرمشهر را نبود زیرساختهای لازم برای تردد آسان در سطح شهر دانست و تأکید کرد؛ در این زمینه حتی اگر زیرساختی وجود دارد، غیراصولی و غیرقابل استفاده است چون با حضور خود معلول این ساخته نشدهاند.
فعال اجتماعی و مطالبه گر در حوزه معلولان شهرستان خرمشهر اضافه کرد: در این راستا و مطابق مادههای ۲، ۳، ۴، و ۵ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان از شهرداری شهرستان و سایر نهادها درخواست میشود که زیرساختهای لازم را از جمله اماکنی مثل پارکها، مراکز درمانی، بانکها و… با حضور خود معلولان احداث کنند.
وی با بیان اینکه نبود ناوگان حملونقل عمومی ویژه معلولان از دیگر مشکلات است، یادآور شد؛ با توجه به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، ناوگان حملونقل عمومی ویژه معلولان در شهرستان باید مستقر شود.
آل علی افزود: ازاینرو با کمک شهرداری و سایر نهادها خصوصی - دولتی باید بودجهای بهطور سالانه برای این موضوع لحاظ تا حداقل یک تا دو مینیبوس یا اتوبوس برای ناوگان حملونقل عمومی ویژه معلولان خریداری شود.
به گزارش خبرنگار مهر، نماینده سازمان تبلیغات اسلامی خرمشهر در این جلسه بر فرهنگسازی برای معلولان اعلام آمادگی کرد.
همچنین در این جلسه سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرستان خرمشهر از تصویب پروژههای فرهنگی در راستای فرهنگسازی ارتباط با معلولان خبر داد.