علی اسلامی پناه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پیشگیری از فساد در مجله های علمی و پژوهشی گفت: ما به اندازه کافی مجله علمی در کشور داریم، منتهی هرچه تعداد این مجلات بیشتر باشد، بهتر است چون تعداد متقاضیان ما افزایش یافته است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر در گذشته امور کشور با ۵۰۰ مجله اداره می شد، در حال حاضر باید به دو تا ۳ هزار مجله افزایش پیدا کند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم افزود: امروزه بالای هزار یا یک هزار و ۲۰۰ مجله داریم که از وزارت علوم مجوز دارند البته باید آمار دقیق آن را مراجع مربوطه ارائه دهند، اما در هر صورت ممکن است سئوال پیش آید که مجلات می توانند بابت خدمات انتشار مقاله پول بگیرند؟ اول اینکه این دریافت پول بابت انتشار مقاله نیست، یعنی اگر مجله ای از وزارت علوم مجوز گرفته باشد، مجوز پول ندارد و یا نمی تواند بگوید چون من مقاله منتشر می کنم می توانم پول دریافت کنم.
وی ادامه داد: اما ممکن است بابت خدمات تایپ، نگارش، داوری و غیره هزینه ای دریافت شود که آن هزینه، طی یک دستورالعملی تدوین و به دانشگاه ها ابلاغ شده است که رقمی معقول بوده و زیاد نیست و بابت خدماتی که عنوان شد دریافت می شود و اگر کسی خارج از این دستورالعمل هزینه دریافت کند، تخلف کرده و قابل پیگیری است.