به گزارش خبرنگار مهر، آزمون کتبی و شفاهی سی و پنجمین دوره گواهینامه و دانشنامه فوق تخصصی و شصت و هشتمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی در در روزهای ۱۱ تا ۱۴ شهریورماه در دانشگاه های علوم پزشکی منتخب برگزار می شود.
آزمون کتبی در روزهای پنجشنبه ۱۱ شهریور و شنبه ۱۳ شهریور در دو نوبت صبح و عصر و آزمون شفاهی در روزهای جمعه ۱۲ شهریور و یکشنبه ۱۴شهریور در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.
جزئیات سی و پنجمین دوره گواهینامه و دانشنامه فوق تخصصی
در این دوره از آزمون ۴۰۹ داوطلب شرکت می کنند. آزمون در دو بخش کتبی (چهارگزینه ای) و شفاهی (KFP,KF,PMP...) در ۱۰ قطب دانشگاه علوم پزشکی به شیوه الکترونیک برگزار می شود.
اعتبار قبولی آزمون نهایی کتبی فوق تخصصی پزشکی ۵ سال است و در صورت عدم شرکت و یا عدم موفقیت در آزمون شفاهی در مدت مذکور، متقاضیان موظف به شرکت مجدد در آزمون نهایی کتبی هستند.
آزمون کتبی دارای ۱۰۰ یا ۱۵۰ سئوال چند گزینه ای بوده و حدنصاب نمره قبولی در آزمون کتبی کسب حداقل ۷۰ درصد کل نمره آزمون است. ملاک قبولی در آزمون شفاهی نیز کسب حداقل ۷۰ درصد از کل نمره آزمون شفاهی است.
توجه: صرفا افرادی که در هر دو مرحله موفق به کسب ۷۰ درصد نمره آزمون شده باشند به عنوان قبول نهایی دانشنامه فوق تخصصی شناخته خواهند شد.
آزمون شفاهی دانشنامه فوق تخصصی به صورت PMP, OSCE و سایر روش های ارزشیابی شفاهی و یا مبتنی بر رایانه برگزار می شود و هر گونه تغییر در برنامه برگزاری آزمون شفاهی متعاقبا از طریق مرکز سنجش آموزش پزشکی اطلاع داده خواهد شد.
برای تعیین نفرات برتر هر رشته نمره آزمون کتبی با ضریب دو و نمره آزمون شفاهی با ضریب یک محاسبه می شود و معدل بدست آمده، نفرات برتر را مشخص می کند.
دستیاران رشته های فوق تخصصی معرفی شده توسط گروه های آموزشی مربوطه جهت شرکت در آزمون دانشنامه فوق تخصصی در صورت کسب ۶۰ درصد نمره کل آزمون کتبی دانشنامه فوق تخصصی موفق به کسب گواهینامه فوق تخصصی خواهند شد.
جزئیات شصت و هشتمین دوره دانشنامه تخصصی
در شصت و هشتمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی ۴ هزار و ۵۵۷ نفر شرکت کرده اند.
شصت و هشتمین دوره آزمون دانشنامه در کلیه رشتههای تخصصی پزشکی بالینی در روزهای ۱۱ تا ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰ در دانشگاههای علوم پزشکی منتخب در سطح کشور به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد.
در این دوره تمام داوطلبان در هر دو مرحله آزمون کتبی و شفاهی (فارغ از نمره مکتسبه در مرحله کتبی) شرکت خواهند کرد.
آزمون دانشنامه تخصصی در دو قسمت کتبی و شفاهی برگزار میشود و حدنصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی ۷۰ درصد نمره کل آزمون کتبی و ۷۰ درصد نمره کل آزمون شفاهی خواهد بود.
افرادی که موفق به کسب ۷۰ درصد از نمره کل آزمون کتبی میشوند (نمره ۱۴۰ از نمره کل ۲۰۰) به عنوان قبول شده آزمون کتبی دانشنامه تخصصی محسوب و نمره مکتسبه ایشان در مرحله آزمون شفاهی مورد احتساب قرار خواهد گرفت.
تمامی داوطلبان مراحل کتبی- شفاهی آزمون دانشنامه تخصصی و نیز تمام افرادی که در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی دورههای گذشته قبول شدهاند، (چنانچه بیش از ۵ سال از قبولی آزمون کتبی آنان سپری نشده باشد)، میتوانند با رعایت ضوابط در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی که به صورت KFP /PMP / OSCE /MMI و سایر روشهای ارزشیابی شفاهی و یا مبتنی بر رایانه برگزار میشود، ثبت نام و شرکت کنند.
جهت تعیین نفرات برتر، نمره آزمون کتبی دانشنامه تخصصی با ضریب ۲ و نمره آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی با ضریب یک (با در نظر گرفتن تبصره مربوطه) معدلگیری و مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.
اعتبار قبولی آزمون کتبی دانشنامه تخصصی ۵ سال است، داوطلبانی که از قبولی ایشان در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی بیشتر از ۵ سال گذشته و موفق به کسب قبولی در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی نشدهاند، ملزم به شرکت مجدد در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی هستند.