به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، در نشست سردبیران نشریات کشورهای عضو گروه D۸، یازدهمین و دوازدهمین کارگاه بین المللی چگونگی نمایه سازی و راهکارهای ارتقای نشریات در رتبه بندی های جهانی به میزبانی ISC در تاریخ ۹ و ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار شد.
این نشست بین المللی با حضور دکتر محمدجواد دهقانی رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، دکتر داتو کو جعفر کو شعری دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D۸) و معاون دوم دبیرکل دکتر راشا، سردبیران و مدیران مسئول نشریات کشورهای عضو گروه D۸ برگزار شد که ۱۱۲ نفر شرکت کننده از ۱۱۲ نشریه در این کارگاه حضور داشتند.
گروه D۸ یا گروه هشت کشور مسلمان درحال توسعه شامل اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه است.
در ابتدای این نشست دکتر دهقانی ضمن ابراز خوشحالی از گسترش فعالیت های بین المللی انجام شده ISC، از حضور دبیرکل D۸ در این نشست و همچنین سردبیران نشریات کشورهای عضو تشکر و قدردانی کرد.
وی با اشاره به همکاری مشترک گفت: همکاری های علمی ISC و D۸ از سال ۲۰۱۷ به طور قابل توجهی تقویت شده است. پس از امضای تفاهم نامه بین ISC و D۸ در سال ۲۰۱۷ و سفر دکتر داتو کو جعفر کو شعری به شیراز در سال ۲۰۱۸، تاکنون چندین فعالیت مشترک برای بهبود وضعیت علمی کشورهای عضو D۸ و مشارکت D۸-ISC و روابط بلند مدت انجام شده است.
دهقانی افزود: تاکنون پنج پروژه توسط ISC و D۸ با عنوان «تهیه نقشه علمی برای D۸ با عنوان (D۸-MSEC)» تعریف شده است. همچنین، از دیگر فعالیت های انجام شده می توان به سامانه ISC Covid-۱۹ Visualizer اشاره کرد که در وب سایت رسمی D۸ منتشر شده است.
رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) افزود: علاوه بر این، برگزاری کارگاه های آموزشی تحت عنوان «چگونه نشریات خود را در ISC نمایه سازی کنیم و چگونه وضعیت نشریه را در رتبه بندی جهانی ارتقا دهیم» برای سردبیران نشریات D۸ برنامه ریزی شده که امروز و فردا شاهد برگزاری دو مورد از آن هستیم.
در ادامه، دکتر داتو کو جعفر کو شعری دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D۸) در مراسم افتتاحیه با تشکر از میزبانی ISC برای کارگاه مشترک مجازی ISC-D۸ درباره خدمات الکترونیکی ISC برای نشریات کشورهای عضو D۸، به معرفی اهداف تاسیس D۸ و همچنین خدمات و فعالیت های آن برای ۸ کشور عضو پرداخت.
وی افزود: علم، فناوری و تحقیقات نقش مهمی در رسیدگی به چالش های امروز جهان برای توسعه اقتصادی از جمله مسائل زیست محیطی، کاهش فقر، برنامه های بهداشتی و حمایت اجتماعی و مدیریت کارآمد منابع طبیعی کشورها دارد. موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) نقشی محوری در نمایه سازی تمام نشریات معتبر اسلامی در همه زمینه ها و زبان ها با ایجاد شبکه علمی در بین کشورهای اسلامی ایفا کرده است.
کو شعری گفت: این سازمان بی وقفه برای ارزیابی و نظارت بر شبکه های علمی کشورهای اسلامی با هدف ارتقاء آنها فعالیت می کند. یکی دیگر از زمینه های اصلی تمرکز ISC، برگزاری کارگاه های آموزشی درباره اثربخشی تحقیقات در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی است. این کارگاه مجازی یکی از آنهاست که مکانی موثر برای دانشمندان برجسته، محققان و سایر ذینفعان کشورهای عضو D۸ برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه ها و ایده ها فراهم می کند.
وی گفت: برگزاری چنین کارگاه هایی به دانشمندان و محققان کشورهای عضو D۸ کمک می کند تا نقاط قوت، ضعف و شکاف های مورد نیاز برای رسیدگی به آنها را شناسایی کنند.
دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D۸) ادامه داد: ISC دارای پایگاه داده بسیار غنی است که شامل سامانه های شناسه دیجیتال اشیا (DOR)، گزارش استنادی نشریات (JCR)، فهرست استنادهای علمی (SCI)، فهرست مجلات (MJL) و شاخص های عملکرد مجلات (JPI) است که با معرفی منابع گسترده مقالات پژوهشی، مجلات و گزارشات استنادی به ذینفعان در کشورهای عضو D۸ کمک می کند.
وی اظهار داشت: محققان کشورهای عضو D۸ و همچنین جهان اسلام می توانند از این پایگاه های اطلاعاتی بسیار مفید بهره مند شوند. به ویژه ، D-۸ و کشورهای عضو آن منحصرا از سامانه Covid-۱۹ Visulaizer که توسط ISC طراحی شده می توانند بهره مند شوند.