مجتبی محمودیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صنعت چاپ دارای یک بعد کلان جهانی است و باید آن را با شرایط خاص خود، در کشور و هم استان قم بررسی کنیم گفت: در صنعت چاپ در بعد کلان جهانی رقمهای قابل توجهی جابجا میشود چندین کشور توسعه یافته و پیشرفته که دارای قدرت اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: کشورهایی که در صنعت چاپ صاحب رأی، سلیقه و تکنولوژی هستند و رتبههای اول صنعت چاپ را در اختیار دارند و صنعت چاپ گردش مالی صنعت بسیار بالایی در دنیا دارد،
رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم با اشاره به برخی مشکلاتی که پیش پای چاپخانه داران در کشور قرار دارد، گفت: در بعد ملی متأسفانه ما در کشور خودمان از وضعیت مناسبی نسبت به کشورهای توسعه یافته برخوردار نیستیم. مقایسه جایگاه صنعت چاپ ما با کشورهای توسعه یافته حتی در حال توسعه نیز قیاس غیرعلمی و منطقی به نظر میرسد.
ضرورت اولویت دهی به صنعت چاپ در کشور
وی تصریح کرد: برای مثال کشور هندوستان که کشوری در حال توسعه است و تمام دنیا آن را به عنوان یک کشور موفق در بین کشورهای در حال توسعه میشناسند هدف گزاری شأن در گردش مالی صنعت چاپ چیزی حدود ۱۵ میلیارد دلار بوده که تا ۲۱ میلیارد دلار هم افزایش داشته و ۱۵۰۰ مهندس صنعت چاپ تحویل جامعه صنعتی داده است و بیش از ۲۵۰ شرکت چاپی دارد که توانسته محصولات چاپی کشورشان را به تمام دنیا عرضه کند.
محمودیان علت اصلی موفقیت هندوستان توجه ویژه دولت به صنعت چاپ بیان کرد و افزود: هندوستان این را درک کرده که اگر کشوری بخواهد توسعه پیدا کند اصل توسعه، توسعه صنعت چاپ هست و صنعت چاپ باید متوازن و متناسب با بقیه صنایع گسترش پیدا کند در غیر این صورت تمام صنایع با هم دچار ضعف میشوند
وی افزود: برای مثال یک کارخانه تولید لوازم بهداشتی و آرایشی، کارخانههای غذایی، کارخانه قطعات یدکی و حتی لوازم خانگی اگر صنعت چاپ کنار آنها نباشد تا لیبل و کارتن و دفترچه راهنمایی آنها را تأمین نکند؛ آیا میتوانند محصولاتشان را عرضه کنند؟ قطعاً نمیتوانند پس تا صنعت چاپ کنار هر صنعتی نیاید آن صنعت ناقص است و امکان صادرات و عرضه کالا ندارد.
بی توجهی به صنعتی بودن چاپ در کشور
رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم با بیان اینکه کشور ما توسعه یافتگی و در حال توسعه بودن را درک کرده اما متأسفانه در کشور هنوز اهمیت صنعت چاپ درک نشده بطوری که متولی این صنعت در کشور مشخص نیست، افزود: آیا صنعت چاپ در کشور ما واقعاً صنعت حساب میشود یا خیر؟ اگر صنعت است چرا متولی آن وزارت ارشاد است؟ چه دلیلی دارد زیر نظر یک ارگان فرهنگی باشد این عوامل باعث شده صنعت چاپ بلا تکلیف باشد.
وی افزود: از آنجایی که صنعت چاپ سالهای سال زیر نظر وزارت ارشاد بوده بیشتر به بعد فرهنگی و نظارتی آن توجه شده و به بعد صنعتی آن توجه نشده است.
محمودیان با بیان اینکه صنعت چاپ در کشور متناسب با بقیه صنایع رشد نکرده است افزود: این مسئله باعث شده که رونق و جهش تولید و حمایت از آن غیر ممکن شود و زمانی این صحبتها عملیاتی خواهد شد که مسئولین و سیاستگذاران ما به این درک برسند که باید صنعت چاپ متناسب و متوازن با بقیه صنایع توسعه یابد.
قم قطب صنعت چاپ بسته بندی
رئیس اتحادیه چاپ خانه داران قم با اشاره به مصرف سالانه ۵۰ هزار تن کاغذ در قم گفت: استان قم با وجود بیش از هزار و ۵۰۰ ماشین چاپ پس از تهران در رتبه دوم قرار دارد اما با توجه به اینکه قم به عنوان یک شهر مذهبی و فرهنگی شناخته شده ناوگان صنعت چاپ استان بر مبنای چاپ انتشاراتی تجهیز شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه در سالهای اخیر چاپ انتشاراتی با چالش روبرو شده است به سرمایه گذاران این صنعت پیشنهاد توسعه به سمت صنعت بسته بندی را دادیم چراکه قم میتواند در این صنعت نیز به قطبی اثرگذار تبدیل شود.
محمدیان با تاکید بر تشویق سرمایه گذاری بر روی صنعت چاپ بسته بندی در شهرک شهاب افزود: متأسفانه در این مسیر مشکلات زیادی داریم از جمله اینکه مدتی واگذاری زمینهای شهرک متوقف شد چراکه سازمان محیط زیست اشکالاتی گرفته بود که پس از پیگیریهای بسیار زیاد مشکل رفع شد.
مانع تراشی سازمان ملی زمین و مسکن در شهرک شهاب
وی افزود: در حال حاضر به مشکل سازمان ملی زمین و مسکن رسیدیم و الان حدود ۷ ماهی میشود که واگذاری زمین در شهرک متوقف شده و رونق و جهش تولید به واسطه لجبازی سازمان ملی زمین و مسکن که سند زمینها را به دلایل واهی و غیر قابل توجیه نمیدهد و شرکت شهرکهای صنعتی نیز واگذاری را متوقف کرده است.
رئیس اتحادیه چاپ خانه داران قم با بیان اینکه وقتی صحبت از رفع موانع تولید میکنیم امروز مهمترین موانع سازمانهای دولتی هستند که هر روز بهانه تراشی میکنند افزود: چرا الان ما ۷ ماه نتوانستیم زمینها را واگذار کنیم در ۷ ماه میشد زمینها را واگذار و ساخت و ساز کرد و نزدیک به بهره برداری کرد اما الان ۷ ماه است که سرمایه گذار معطل مانده است.
وی افزود: اینجوری میخواهند جهش تولید برقرار شود؟ این بود رفع موانع تولید؟ وقتی دو سازمان دولتی مانع از سرمایه گذاری میشوند و جلوی ایجاد اشتغال را میگیرند. این بود جواب فرمایشات مقام معظم رهبری که با یک دعوای بچگانه که خیلی راحت با یک جلسه میشود حل کرد اما ۷ ماه است که واگذاری زمینهای شهرک متوقف شده است و در شرایطی که سرمایه گذار و کار آفرین طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بنا به نیاز کشور انجام وظیفه میکند ولی سازمانهای دولتی جلوی این کار را میگیرند.