به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب گور گم آخرین اثر عماد عبادی در مایه داستان کوتاه مشتمل بر ۲۰ داستان صبح پنجشنبه در حالی به میزبانی خانه هنرمندان شاهرود برگزار شد که جمعی از نویسندگان، هنرجویان، اصحاب رسانه و پیشکسوتان عرصه هنر شهرستان شاهرود مهمان این مراسم بودند.
گور گم مجموعه داستانهای عماد عبادی مشتمل بر ۲۰ داستان و ۱۵۴ صفحه در قطع رقعی توسط انتشارات نظام الملک به تازگی منتشر و روانه بازار شده است این اثر چند داستان مانند شعبده باز، گور گم، پل و… را نیز در خود دارد و نویسنده سعی کرده از فضاهای روایی مدرن، تکنیک شروعهای خاص و بدیع و همچنین کاراکتر های چند بعدی بیشتر استفاده کند.
ویژگیهای کتابخوانی و نوشتن
عماد عبادی نویسنده این کتاب و مسئول انجمن قلم شاهرود در این مراسم با بیان اینکه داستان و داستان نویسی میتواند کمک کند تا بتوانیم با نحله های جدید فکری، شیوههای زندگی و تفکر آشنا شویم، گفت: در واقع مطالعه و ترویج کتاب خوان به ما کمک میکند تا از باری به هر جهت زندگی کردن، فاصله بگیریم و بتوانیم زندگیمان را ثمر ببخشیم.
عبادی با بیان اینکه مطالعه، ادبیات و به خصوص داستان میتواند به ما این کمک را نیز میکند که توانمان را در برخورد با مشکلات ارتقا ببخشیم و در زندگیمان ایجاد معنی کنیم، بیان کرد: در واقع کتاب سعی دارد تحمل ما را در برابر سختیها افزایش داده و ما را مانند آب روانی که بالاخره مسیر خود را در بین سنگها میجوید و باز میکند، تصویر کند که به سمت روشنایی حرکت کرده و باز نمیایستد و این تأثیرات روانی کتابخوانی و به خصوص داستان خوانی بر روی روان انسان قابل تأمل و بررسی است.
وی به تاریخچهای از انجمن قلم و داستان نویسی شاهرود نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این انجمن در سال ۷۶ با چهار نفر شروع به کار کرد و پس از مدت کوتاهی به دهها و صدها نفر ارتقا یافت، گفت: این انجمن به خصوص در حوزه آموزش سعی کرده تا با دعوت از نویسندگان صاحب نامی مانند رضا امیرخانی و… نسبت به برگزاری کارگاههای آموزشی نیز مبادرت ورزد تا بتوانیم شاهد شکوفا شدن هرچه بیشتر استعدادهای حوزه داستان نویسی شهرستان شاهرود باشیم.
حمایت از نویسندگان
این نویسنده شاهرودی با بیان اینکه حمایت از ناشران و مؤلفان و نویسندگان همچنین همراهی همه اقشار هنر و قلم از نویسندگان و روزنامه نگاران و خبرنگاران و شعرا و.. در پیشبرد اهداف تعالی هنر شاهرود مؤثر است، تاکید کرد: هنرمندان و فعالان عرصههای مختلف فرهنگی زنجیروار به هم پیوستهاند لذا باید از همه ظرفیتها برای حمایت از فرهنگ و هنر این سرزمین استفاده کرد.
عبادی همچنین گفت: تهیه کتاب و هدیه دادن آن به خصوص کتابهایی که نویسندگان آنها بومی شهرستان هستند یکی از راههایی است که هم میتواند به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کند و هم حمایت شایانی از نویسنده بومی محسوب میشود لذا باید تلاش شود تا این فرهنگ را نیز نهادینه کنیم.
نگاه اجتماعی عبادی در گور گم
شهناز امیری نویسنده و عضو انجمن قلم شاهرود نیز در این مراسم و در سخنانی کوتاه ضمن اشاره به کارنامه عبادی در بخش نویسندگی، داوری جشنوارههای مختلف ادبی و… گفت: یکی از مهمترین کارهای عبادی داستان بلند آن دورها ابراهیم است که با نگاهی ویژه به دفاع مقدس داستان رزمنده ای را حکایت میکند که با موج انفجار به درجه رفیع جانبازی رسیده و امروز پس از سالها در تلاش است تا با عشق و روحیهای که از خانواده و عزیزانش به خصوص نامزدش میگیرد مراحل درمان را به پایان برساند اما یکباره یک اتفاق دوباره همه چیز را در زندگی او دگرگون میکند.
امیری با بیان اینکه در این اثر و همچنین در کتاب گور گم عبادی میتوان به خوبی نگاه او به شخصیت پردازیها را دید او همچنین در مایه تقابل بین سنت و مدرنیته نیز داستانهایی دارد که از جمله آن میتوان به داستان کوتاه پل از مجموعه گور گم اشاره کرد که روایت خانوادههایی است که زیر پلی زندگی میکنند که قرار است شهرداری آن را بسازد و زیر بار ترافیک قرار گیرد که در این داستان پیرزن و کودک در کنار هم توصیف میشوند و هرکدامشان دنیایی را از اندیشه خلق میکند لذا مجموع اینها نشان میدهد که عبادی در کارهایش سعی دارد در حوزههای مختلف اجتماعی ورود کند.
ایزد امیر عبدالهیان صاحب نظر مسائل فرهنگی و هنری نیز در سخنانی کوتاه ضمن معرفی کتاب عبادی، بخشی از آثار او را متأثر از آلن پو و بخش دیگر را متأثر از چخوف دانست و به روایتهای سورئال کتاب گور گم به عنوان یکی از نقاط قوت این کار تاکید کرد.
عبادی متولد سال ۵۰ در شهرستان شاهرود است و تا کنون جوایز متعدد ادبی را از آن خود کرده است وی همچنین در چندین جشنواره داستان نویسی از جمله رضوی، شاهوار، قرنطینه و… داور بوده است.