به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی بسکتبال با ویلچر در حالی با کسب جایگاه نهم به کار خود در بازی های ۲۰۲۰ توکیو پایان داد که این تیم در اواخر سال ۹۸ و با وجود کسب سهمیه و به خاطر نداشتن شرایط منطبق با سیاست های کمیته ملی پارالمپیک از فهرست رشته های اعزامی به توکیو کنار گذاشته شده بود اما با برخی وساطت ها از طرف فدراسیون جانبازان و حتی وزارت ورزش، بسکتبال با ویلچر به کاروان پارالمپیک بازگشت.
این در حالی است که شانس مدال آوری در پارالمپیک و یا قهرمانی آسیا از اولویت های کمیته ملی پارالمپیک برای اعزام ورزشکار و تیم به بازی های توکیو بود. با این حال تیم ملی بسکتبال با ویلچر در مجموع با متحمل شدن چهار باخت و کسب دو برد رده ای بهتر از نهمی به دست نیاورد و بدون جلب رضایت و برآورده کردن انتظارات مسئولان کاروان پارالمپیک به کار خود در بازی ها پایان داد.
همین مسئله انتقاداتی را نسبت به عملکرد تیم ملی بسکتبال با ویلچر مطرح کرده و اینکه تصمیم دو سال پیش برای کنار گذاشتن این تیم درست بوده و نباید مسئولان از آن بازمی گشتند. عباس آقاکوچکی اما تأکید دارد انتقادات مطرح شده نسبت به تیمش غیر کارشناسی و مغرضانه است. چرا که شاگردانش با توجه به شرایطی که ناخواسته برای آنها رقم خورد، بهترین عملکرد را ارائه داده است.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این تیم با شرایطی خاص در بازی های پارالمپیک شرکت کرد، گفت: به دلیل برخی از مسائل که صلاح به بازگو شدن آنها نیست، نتوانستیم سه نفر از بازیکنان خود را در ترکیب تیم اعزامی داشته باشیم. در حالی که آنها جزو نفرات تأثیر گذار در ترکیب تیم بودند اما ناچار شدیم آنها را از ترکیب کنار بگذاریم.
وی افزود: از طرفی در فاصله ۴۸ ساعت پیش از اعزام تیم به بازی های توکیو، تست کرونای یکی از نفرات اصلی ترکیب تیم مثبت اعلام شد و مجبور شدیم وی را هم از ترکیب کنار بگذاریم. در دهکده بازی ها هم با این موضوع در رابطه با یکی دیگر از نفراتمان مواجه شدیم و او را هم برای برگزاری دیدارها از دست دادیم. به این ترتیب تیم ملی بسکتبال با ویلچر در حالی در بازی های توکیو شرکت کرد که در مجموع ۵ نفر از بازیکنان که اتفاقا همگی از نفرات موثر و تأثیر گذار بودند را در اختیار نداشت.
آقاکوچکی با اشاره به دیدارهایی که تیم ملی بسکتبال با ویلچر در مرحله مقدماتی برابر حریفان خود داشت، اظهار داشت: با وجود شرایط خاص و ناخواسته ای که با آن مواجه شدیم، عملکرد بدی نداشتیم. ما مقابل آمریکا که قهرمان المپیک است، انگلستان و استرالیا که قهرمان دوره گذشته جام جهانی و آسیا هستند و همچنین آلمان که تیم خوبی در بسکتبال با ویلچر دارد، شکست خوردیم و الجزایر را با اختلاف امتیاز خوبی بردیم. عملکرد بازیکنان مقابل این تیم ها قابل قبول بود.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر تصریح کرد: دیدار مقابل آمریکا را در حالی واگذار کردیم که نیمه دوم این بازی را تنها با سه اختلاف امتیاز به پایان رساندیم. این شرایط در مقابل بازی با انگلستان نیز وجود داشت. نتیجه دیدار مقابل آلمان را هم فقط به سه اختلاف امتیاز واگذار کردیم. این نشان می دهد تیم ملی بسکتبال با ویلچر در جریان بازی ها و دیدار به دیدار رشد داشت و توانست عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
آقاکوچکی با تأکید بر اینکه شاگردانش مقابل حریفان جهانی و مدعی خود فوق العاده کار کردند، گفت: دیدارهایی که آنها برگزار کردند، دیدنی بود و توانستند آبرومندانه کار کرده و شأن و جایگاه بسکتبال با ویلچر را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه تیم ملی بسکتبال با ویلچر جوان ترین تیم در بازی های پارالمپیک بود به دیدار مقابل کره جنوبی به عنوان آخرین دیدار این تیم در این بازی ها اشاره و خاطرنشان کرد: کره جنوبی از ما بهتر بود و حتی در نیمه اول به لحاظ نتیجه جلوتر از ما بود اما توانستیم این تیم را با شایستگی ببریم و جایگاه نهم را از آن خود کنیم. این در حالی است که ما به عنوان جوان ترین تیم در بازی ها شرکت داشتیم.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر به مطرح شدن برخی صحبت های انتقادی پیرامون این تیم و عملکرد آن در بازی ها اشاره و تصریح کرد: شرایط بسکتبال با ویلچر با بسکتبال متفاوت است و این گونه نیست که خیلی راحت بتوانیم جای یک بازیکن را با گزینه جدید پر کنیم. بازیکنان در بسکتبال با ویلچر براساس شرایط فیزیکی که دارند، بین عدد ۱ تا ۴.۵ کلاس بندی می شوند. ارنج بسکتبال با ویلچر باید ۱۴ باشد یعنی مجموع کلاس بندی بازیکنانی که وارد زمین می شوند، نباید از این رقم ۱۴ بالاتر برود.
وی ادامه داد: این مسئله دست و پای ما را خیلی بسته بود به خصوص اینکه آن ۵ بازیکن تأثیرگذار را هم در اختیار نداشتیم. نفراتی که وارد زمین می شدند بعضاً توانایی ۴۰ دقیقه حضور کامل در بازی را نداشتند اما دست ما هم برای تعویض باز نبود چون این مسئله کلاس بندی این اجازه را به ما نمی داد. با این شرایط از عملکرد تیم انتقاد می شود.
آقاکوچکی تأکید کرد: انتقاداتی که از تیم مطرح می شود غیر کارشناسی و مغرضانه است. در مورد تیم و اینکه چرا آن سه بازیکن نتوانستند همراه ما به توکیو بیایند، مواردی است که صلاح نیست بازگو شود. فقط این را بگویم اگر در بسکتبال حامد حدادی و صمد نیکخواه بهرامی باشند و مشکلی هم برای همراهی نباشد، چرا نباید از آنها استفاده کرد؟ ما با شرایطی مواجه بودیم که نمی توانستیم آن نفرات را جزو گزینه ها قرار دهیم.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر در پایان گفت: شنیده ام که گفته اند تیم من در توکیو یک توریست بود. این منصفانه نیست به بازیکنانی که با این شرایط و محدودیت ها مواجه بودند، چنین نظری داده شود. به عنوان جوان ترین تیم در بسکتبال با ویلچر نه تنها توریست نبودیم بلکه عملکرد قابل دفاعی هم داشتیم.