شهرکرد- نقش داستان در شکوفایی «ادبیات عاشورا» توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری موردبررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، اعضای انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری میزبان «مریم کوچکی» کارشناس این حوزه شدند تا با نقش داستان در شکوفایی ادبیات عاشورا آشنا شوند.

مریم کوچکی کارشناس آفرینش‌های ادبی استان البرز در این نشست مجازی دوساعته که با حضور حجت‌الله آسمند سرپرست کانون استان، معاون فرهنگی، کارشناسان و مربیان و اعضای انجمن نویسندگان نوجوان برگزار شد؛ گفت: خاصیت هنر، ادبیات و داستان این است که موجب پایداری محتوا در ذهن ملت‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: درون‌مایه‌های مذهبی و محتوای عاشورایی در آثار بررسی‌شده نشان‌دهنده آن است که ماه محرم، ماه گذشت، بخشش و انسانیت است و افراد تحت هر شرایط و در هر موقعیتی که باشند به سبب ارتباط قلبی و دلی، محبت خود را نسبت به امام حسین (ع) حفظ می‌کنند.

کوچکی همچنین آثار ارائه‌شده را از زاویه‌های گوناگون موردنقد قرار داد و گفت: اسم داستان باید بر متن و روح آن حاکم شود و علاوه بر ترغیب خواننده برای ادامه مطالعه، کوتاه، مختصر و مفید باشد و محتوای داستان را فاش نکند.

دقت در جزییات شخصیت‌پردازی و تلاش برای جلوگیری از تبدیل‌شدن «شخصیت‌ها» به «تیپ» و یگانگی و منحصربه‌فرد بودن شخصیت‌ها از دیگر مواردی بود که مریم کوچکی به آن اشاره کرد.

کوچکی استفاده راحت از زبان و کاربرد درست و به‌جای واژگان را از ویژگی‌های زبانی موفق یک اثر داستانی برشمرد و در خصوص زاویه‌ها ادامه داد: «منِ راوی» در آثار داستانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و زاویه دید اول‌شخص موجب ایجاد هم‌ذات پنداری خواننده با شخصیت‌ها می‌شود؛ اما در داستان‌هایی که با چندین شخصیت مهم مواجه هستیم بهتر است که از زاویه دید «دانای کل» استفاده شود تا خواننده بتواند به افکار و اعمال کلیه شخصیت‌ها دست یابد.

توجه به کشش و تعلیق برای دنبال کردن حوادث با هیجان بیشتر از سوی خواننده، باورپذیری حوادث و رعایت روابط علّی و معلولی و…از دیگر مواردی بود که مریم کوچکی در مورد آن‌ها گفت‌وگو کرد.

در این نشست آثار کیمیا سادات طاهری، دنیا موسوی و سونیا هاشمی توسط کارشناس مهمان، کارشناسان و مربیان ادبی و اعضای انجمن نویسندگان نوجوان «آفرینش» موردنقد و بررسی قرار گرفت.