یزد- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت: هیئت‌های مذهبی نقش اثرگذار خود در پیشگیری از وقوع جرم را به درستی و با محوریت محله محوری ایفا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین رحیمی زاده، ظهر پنجشنبه در جمع معتمدان مردم و نمایندگان هیئات مذهبی استان یزد با اشاره به دستورالعمل نحوه مشارکت‌های مردمی در حل اختلاف دعاوی اظهار داشت: مطابق این دستورالعمل این مشارکت‌ها از سیاستگذاری تا اجرای این سیاست‌ها، پیشگیری از وقوع جرم و حمایت از بزه دیده‌ها و میانجیگری می‌باشد.

وی افزود: ظرفیت و توانایی که هیئت‌های مذهبی دارند، قابل مقایسه با سایر تشکل‌های مردم نهاد نمی‌باشد، به ویژه در استان یزد که این اثرگذاری بسیار پررنگ‌تر است به همین دلیل جلسات مشترکی از قبل با هیئت‌های مذهبی برگزار شده است.

رحیمی زاده ادامه داد: در بحث آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، مباحث خانواده در پیشگیری از طلاق تا بعد از طلاق و کودکان طلاق نیز مدنظر است و با توجه به اینکه انباشتی از آسیب‌ها متوجه خانواده‌های آسیب دیده از دعاوی خانوادگی است، حضور هیئت‌های مذهبی می‌تواند در حل مشکلات هر محله بسیار اثرگذار باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد عنوان کرد: هیئت‌ها همچنین می‌توانند در کار پیشگیری اولیه و اساسی بسیار اثرگذار باشند.

رحیمی زاده ادامه داد: تلاش و توقع ما این است که بنای کار محله‌محوری باشد و هر محله‌ای مشکلات خود را از صفر تا ۱۰۰ بررسی کند و مشکلات هر محله با استفاده از توان و ظرفیت هیئات مذهبی، مساجد و سایر ظرفیت‌های درون محله‌ای حل شود.

وی با بیان اینکه به طور قطع بخشی از مشکلات افراد در محله‌ها نیز به مباحث قضائی مربوط می‌شود، حاضریم اطلاعات و آمار را در اختیار هیئت‌ها قرار دهیم.

رحیمی زاده با اشاره به رتبه بندی جرایم در استان بر اساس فراوانی عنوان کرد: چند سال پیش، توهین و ایراد ضرب و جرح رتبه اول را داشت اما اکنون سرقت رتبه اول و توهین و ضرب و جرح در رتبه‌های بعدی قرار دارد که در این حوزه هیئت‌ها می‌توانند با نقش اثرگذار خود، آمار این جرایم را کاهش دهند.