به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام احمدی در این رابطه اظهار داشت: اندازهگیری ردپای کربن این فرصت را فراهم میآورد که راههایی برای تأثیر بر محیطزیست تعیین کنیم و تغییر اجباری شیوه زندگی در شرایط بیماری کرونا، «ردپای کربن تولیدی» را تغییر داده است.
وی با بیان اینکه هر فعالیتی بر محیطزیست تأثیری میگذارد، ادامه داد: «ردپای کربن» عبارت از میزان تأثیر فعالیتهای انسان بر سیاره زمین و محیطزیست است. رد پای کربن معیاری برای اندازهگیری انتشار دیاکسید کربن از فعالیتهای مختلف در دوره زمانی مشخص است و تأثیر انسان بر محیطزیست از طریق انتشار دیاکسید کربن را نشان میدهد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت: دیاکسید کربن، اصلیترین دلیل افزایش دما در سطح کره زمین محسوب میشود.
وی افزود: وجود این گاز سبب محبوس شدن حرارت در سطح میشود و تقریباً تمام گاز دیاکسید کربن تولیدشده در دنیا ناشی از فعالیتهای انسانی است.
احمدی بیان کرد: بر اساس یافتههای پژوهشگران، در هر ثانیه نزدیک به ۳ میلیون کیلوگرم دیاکسید کربن در سراسر دنیا تولید میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با محاسبه ردپای کربن خود میتوانیم سهم خود را در ایجاد این تغییر ادا کنیم و اگر همه تغییر ایجاد کنند، تأثیری که بر محیطزیست میگذارد درخور توجه خواهد بود.
احمدی گفت: حملونقل (زمینی، هوایی و حملونقل عمومی)، برق، گرمایش، ساختوساز، غذا و … مهمترین طبقهبندیهای مصرف هستند که ردپای کربن یک انسان را تعیین میکنند.
وی تصریح کرد: در شرایط پاندمی و شیوع ویروس کرونا با تغییر شیوه کار بهصورت دورکاری، کاهش مصرف سوخت، انرژی و تردد بینشهری و شهری خودروها، کاهش مصرف انرژی در برخی از واحدهای صنعتی، خرید آنلاین و … میزان انتشار کربن و گازهای گلخانهای کاهش پیداکرده و نتایج مثبتی را بر پدیده گرمایش جهانی خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری ابراز امیدواری کرد که با تغییر شیوه زندگی در دوران کرونا و پسازآن، استفاده از اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تأثیر انتشار دیاکسید کربن در محیطزیست جزو اولویتهای همه ما باشد بهطوریکه نسل ما و نسلهای بعدی بتوانند زندگی سالم داشته باشند.