یل فرگوسن، اقتصاددان و تاریخ شناس معروف، می‌گوید بالا رفتن نرخ تورم آمریکا می‌تواند منجر به بحرانی مانند دهه ۱۹۶۰ شود که باعث شد قیمت‌ها یک دهه بالا بمانند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، نیل فرگوسن، اقتصاددان و تاریخ شناس معروف، می‌گوید بالا رفتن نرخ تورم آمریکا می‌تواند منجر به بحرانی مانند دهه ۱۹۶۰ شود که باعث شد قیمت‌ها یک دهه بالا بمانند.

او در مصاحبه با سی‌ان‌بی‌سی گفت: سیاست‌گذاران پولی آمریکا با چالش جدید افزایش نرخ تورم روبرو هستند که به علت بسته‌های مالی حمایتی مربوط به بحران کرونا به شکلی مشابه با بحران مالی ۲۰۰۸ به وجود آمده است.

فرگوسن می‌گوید: آن‌چه در مورد فجایع جالب این این است که معمولاً یک اتفاق منجر به اتفاق بعدی می‌شود. شما از فاجعه سلامت عمومی به سوی فاجعه پولی و تورمی گام برمی‌دارید.

او گفت: البته این فاجعه منجر به مرگ کسی نمی‌شود و شاید از این بابت فاجعه مهمی به نظر نرسد.

نرخ تورم ماه آگوست آمریکا به ۵.۴ درصد رسید که این بزرگترین جهش تورم از آگوست ۲۰۰۸ تا کنون است. اعضای فدرال‌رزرو اصرار دارند که این تورم زودگذر است اما فرگوسن این ادعا را زیر سوال می‌برد.

او می‌گوید: من احساس می‌کنم ما به سوی آرامشی مانند دهه ۱۹۷۰ پیش نمی‌رویم بلکه به سوی وضعیتی مانند اواخر دهه ۱۹۶۰ در حرکت هستیم. در آن زمان کنترل تورم از دست مکنزی مارتین، رئیس فدرال‌رزرو خارج شد و آمریکا با تورمی افسارگسیخته روبرو شد که این رویداد در تاریخ مالی آمریکا بسیار مشهور است.

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شوند که هفته گذشته، کنیس روگوف، اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین‌المللی پول و استاد دانشگاه هاروارد در مقاله‌ای گفت: خروج آمریکا از افغانستان یکی از عوامل دیگری است که وضعیت اقتصاد آمریکا در دهه ۲۰۲۰ را مشابه وضعیت اقتصاد آمریکا در دهه ۱۹۷۰ و تورم بسیار بالا کرده است.