وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید با همکاری همه دستگاه‌ها یک زمین بازی برای اشتغال کشور در سطح کلان ایجاد کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حجت الله عبدالملکی در نشست کارگروه اشتغال قرارگاه رفاه مردم، با بیان اینکه ۱۶ ستاد اجرایی و ذینعان آن در این کارگروه فعالیت دارند، گفت: بخش‌های مختلف کارگروه به مرور در حال فعال شدن هستند و امیدواریم شاهد اتفاقات و تصمیماتی باشیم که مردم از آن منتفع شوند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: عوامل لازم برای ایجاد اشتغال بین دستگاه‌های مختلف توزیع شده است که هر کدام دسترسی به بخشی از آن را دارند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موجب قانون، دبیری شورای عالی اشتغال کشور و وظیفه سیاستگذاری، هماهنگی، تسهیلگری، پشتیبانی و هماهنگی را بر عهده دارد و به نیابت از رئیس جمهور امور را پیگیری می‌کند.

وی هدف اصلی کارگروه اشتغال قرارگاه رفاه را ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: باید با همکاری هم یک زمین بازی برای اشتغال کشور در سطح کلان ایجاد کنیم، در این قرارگاه نگاه بخشی و دستگاهی حاکم نیست بلکه کاملاً ملی به موضوع اشتغال پرداخته می‌شود و بر همین مبنا تقسیم کار انجام می‌شود.

عبدالملکی افزود: همه دست به دست هم بدهیم که وعده اشتغال رئیس جمهور محقق شود و ثمره آن به مردم برسد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در نشست‌های قرارگاه اشتغال، هماهنگی، بحث و تبادل نظر انجام می‌شود و نتایج و مصوبات آن به نیابت از اعضا در دولت، شورای عالی اشتغال یا شورای پول و اعتبار مطرح و پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در اشتغال حلقه‌های مختلفی دخیل هستند توضیح داد: حلقه اول و اصلی نیروی انسانی است آموزش، تأمین مالی، تهیه ملزومات فیزیکی مانند مجوزها، بازار و … حلقه‌های دیگری هستند که وقتی کنار هم قرار می‌گیرند نشان می‌دهند کشور ما در بسیاری از جنبه‌ها غنی است بر همین اساس، اگر گروه‌های دست‌اندرکار حوزه اشتغال درست کار کنند، مهم‌ترین معضل در کشور یعنی بیکاری حل خواهد شد.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌های اقتصاد ایران قطعاً از منابع انسانی که اسماً و رسماً در آن بیکار هستند بالاتر است.

عبدالملکی افزود: از طرفی ما نهادهایی داریم که هر کدام بخشی از عوامل و حلقه‌های ذکر شده را کنترل می‌کنند مثل نهادهای بانکی و یا بورس که منابع مالی را کنترل می‌کنند یا نهادهای آموزشی که آموزش نیروهای انسانی را برعهده دارند.

کارگروه اشتغال پلتفرم مشترک برای تعامل و نقش آفرینی دستگاه‌ها

عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال نیز در این نشست گفت: نقش قرارگاه را هدایت و نظارت در نظر گرفته‌ایم و برای اینکه این پلتفورم بتواند به درستی کار کند، کارگروه اشتغال می‌تواند یک پلتفرم مشترک برای تعامل و نقش آفرینی دستگاه‌های ذیربط باشد.

وی با اشاره به اینکه همه نهادها، الگوی مشخص و تجربه شده خود را دارند که بخش زیادی از آنها موفق بوده است، افزود: ما به الگوی تجربه شده نهادها ورود نخواهیم کرد، اما یک چارچوب هدایت و نظارت را در قرارگاه خواهیم داشت که بر اساس گروه هدف، رسته فعالیت اقتصادی و جغرافیایی تنظیم شده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال ضمن تاکید بر ضرورت تسریع کارها و پرهیز از هرگونه موازی کاری پیشنهاد داد؛ یک نهاد به عنوان محور در نظر گرفته شود و سایرین به عنوان نهاد پشتیبان، هماهنگ با آن باشند تا بتوان تعداد اشتغال ایجاد شده را احصا کرد.

وی خطاب به اعضای نشست گفت: در قالب سامانه ملی اشتغال، فعالیت‌های هر دستگاه در این حوزه ارزیابی و سنجش و نتایج آن به نهادهای اجرایی اعلام می‌شود.

منصوری در خصوص تسهیل فضای کسب و کار گفت: در این خصوص با زیر ساخت نرم افزاری که فراهم شده است، می‌توانیم شبکه خوبی را ایجاد کنیم. اورژانس کسب و کار و نظام فراگیر مقررات زدایی را داریم و اگر بتوانیم این دو را به سامانه ملی اشتغال متصل کنیم و یک داشبورد مشترک داشته باشیم، بهتر می‌توان کار را هدایت کرد.

در این نشست نمایندگان دستگاه و وزارتخانه‌های مختلف از جمله اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، سازمان بهزیستی کشور، سازمان فناوری اطلاعات، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن، بنیاد برکت، بسیج سازندگی و اندیشکده پویا دانشکده امام حسین (ع) به بیان پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند.

همچنین مقرر شد این نشست‌ها هر دو هفته یکبار تشکیل و مصوبات پیگیری شود.