به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی، موجب گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه شده است. بر همین اساس دستگاهها و نهادهای مختلفی خصوصاً نهادهای انقلابی متولی توسعه فعالیتهای قرآنی کشور شدند. دولتها نیز هر کدام به سهم خود تلاش کردهاند تا نقشی در این زمینه داشته باشند که متأسفانه علیرغم انتظارات این نقش تاکنون به درستی ایفا نشده است.
در دولت جدید و در حالی که معاونت قرآن و عترت چشم به راه حکم انتصاب متولی تازه و جدید خود مانده؛ جامعه قرآنی به بیان برخی کاستیهای موجود در عرصه امور دینی و قرآنی پرداخته است.
در همین راستا کریم دولتی پژوهشگر قرآنی و عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی در خصوص فعالیتهای قرآنی در دولت سیزدهم در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: از نظر من فعالیتهای قرآنی لزوماً کارهایی که الان انجام میشود نیست. فعالیت قرآنی امری زیربنایی و بسیار فراگیری است که از عهده یک دستگاه، نهاد و یا وزارتخانه بر نمیآید.
وی ادامه داد: فعالیت قرآنی تنها چاپ کتاب قرآن، برگزاری محفل قرآنی و مسابقه قرآنی نیست.
دولتی با تاکید بر اینکه امور قرآنی یک مجموعه فعالیت گسترده فراگیر در همه حوزهها است و لزوماً به بودجه وابستگی ندارد، گفت: امور قرآنی لزوماً به بودجه وابستگی ندارد بلکه به نگاه کلان مدیران در این عرصه بیشتر وابسته است.
این فعال قرآنی با اشاره به اینکه باید فعالیتهایمان در حوزه مدیریت قرآنی باشد اظهار داشت: در سیره رسول اکرم (ص) شاهدیم که ایشان مدیر جایی را کسی تعیین میکنند که تسلطش به قرآن بیشتر است. قرآن باید در فرهنگ مدیریتی جریان پیدا کرده و فرد قرآنی به کسی اطلاق میشود که قرآن در زندگی اش وارد شده است. باید برای وزارتخانه و مدیر کل و هر جایی که قرار است انتصابی شکل گیرد هر آدمی قرآنی تر بود، در جایگاه مسئول نشانده و انتخاب کنیم. قطعاً یک انسان متخصص اهل فن قرآنی در وزارت نیرو با وجدان و اخلاق بهتر میتواند مسئولیت بخش را به عهده بگیرد.
وی با تاکید بر عوامل قرآنی شدن جامعه گفت: اگر مدیریت دستگاههای حاکمیتی به شکل هم افزا عمل کنند و افرادی متخصص و قرآنی در فضاهای مختلف اجرایی و حاکمیتی حضور داشته باشند میتوانیم به قرآنی شدن جامعه امیدوار باشیم. در حوزه آموزش دینی و فرهنگ و ارشاد و روابط بین المللی نیز همین امر صدق میکند.
دولتی در پایان تاکید کرد: صرفاً فعالیتهای قرآنی این اموری که امروزه در حال انجامیم، نیست. نگاه باید کلانتر و فراتر از این مسائل باشد. در عین اینکه مشکلات بودجهای که در همه دستگاهها و فعالیتها هم مشهود است وجود دارد مشکل ما به خاطر موازی کاری و عمق پیدا نکردن فعالیتهای قرآنی بیشتر شده است. نگاه قرآنی در کار قرآنی وجود ندارد و این درد است که اگر ما بتوانیم آن را حل کنیم با بودجههای محدود و پراکنده هم میتوان فعالیتهای مهمتری انجام داد.